Nyomtató+Scanner - Ajánljatok kérlek

Kérlek javasoljatok számomra Scanneres nyomtatót.

Amolyan vállalkozásnak is megfelelő nyomtatót keresnék, feltételek.:

- Lézernyomtató
- Patron max. 6.000HUF
- "IP" nyomtatás
- Scanner + Nyomtató

Szóval olyan lézernyomtatót keresünk aminek a fenntartása nem túl költséges
avagy nem egy kisebb vagyon az új toner bele.

Köszönöm

Hozzászólások

A bérlés nem jön szóba? Még relatív kis teljesítményűnél is lehet egyszeri díj + lapperhó alapon tolni, ha jól tudom.

Hány lap per hó a várható terhelés? Mi a keretösszeg?

Üdv,
Marci

Keretösszegre nem kaptam fix választ, vagyis annyit hogy "az mindegy", gondolom majd később eldöntik hogy ez sok vagy kevés.

Lévén nem rég vagyok az adott cégnél, nincs ismeretem a nyomtatás mértékéről,
eddigi tapasztalataim alapján, napi 25-50 lap lehet az átlag, a scannelés gyakoribb tevékenység.

Pedig ha nem tudsz konkrétat mondani, hány oldalt nyomnak a cégnél egy műszak alatt, az kb. olyan, mintha azt írnád: piros autót szeretnék, ajánljatok egyet. Szerintem nincs olyan márka, ami nem kínál piros színű modellt. :)

Nekem egy már igen régi Samsung SCX-3205 típusú mono lézerem van, igaz, wifi és hálózati támogatás nincs benne. Ettől függetlenül 1500 oldal/toner a kapacitása, és egy toner olyan 4-5 ezer Ft-ba kerül (utángyártott, ami nem rosszabb, mint a gyári). A gyári 15000 körül megy és a kapacitása szintén 1500 oldal.

Windows, Linux, Mac OS 100%-osan támogatott.

Ha kell a wifi, van a HP-nak multinyomtatója, mono lézer, wifi, óccó a fenntartása is. Mondjuk ez
--
-- Üvegfiú - Csontkemény harc
Tégy Jót!®

1 lap / toner kapacitás elég lesz?
Ha már a havi terhelés sincs a specifikációban.

ricoh sp213sfw

wifi-s ip nyomtató, szkenner, fénymásolni tud, emailbe/smb-re/ftp-re szkennelni, stb.

10 körül van a toner bele, ez olyan 3e lapot bir (takarékos modba többet). Harmadik tonernél járok vele, 9404 lapot nyomtattam ki. Meg vagyok elégedve vele. (ráadásul itt lökésszeru nyomtatás van, mikor kell akkor siman kimegy 1-2 ezer oldal is, aztán egy hónapig semmi).

Régi Hp-ket használok amikbe 2612A tuner kell, de sajna már nagyon öregek és már csak 2 működik. Ezért is írtam, hogy sub, mert engem is érdekelne a téma.
Ezekkel egyébként sztem 1-2Ft /lap a nyomtatási költség. A tuner 2-4k és egyszer újra lehet tölteni. A por meg filléres tétel. Scannernek meg multifunkciós tintasugaras nyomtatót használunk, mert olcsóbb mint a scanner. Vannak még samsung lézer multifunkciós nyomtatók is, de azokat nem reklámoznám.

Patront lézernyomtatóba?
Mindegy, hogy 1'500 vagy 20'000 lapot bír a toner? Csak max 6'000 Ft legyen az ára..
Színes/szürkeárnyalatos, utángyártott vagy eredeti toner, duplexitás, szabvány támogatás, OS támogatás nem fontos?

Nekünk Oki MC352dn van. Meg vagyunk vele elégedve. Bruttó 3e Ft bele a fekete toner (3500 lap 5%). Színes szintén bruttó 3e Ft színenként (2000 lap 5%).
Azonban külön kell cserélni fuser unit-ot, transfer belt-et és drum unit-ot. Neten lehet venni programot, ami reseteli az számlálókat, így kb kétszer annyi ideig használhatóak az egységek csere előtt (https://www.printerresetter.com/), egy reset ingyenes mielőtt megveszed.

- hány emberre?
- milyen havi kapacitással?
- milyen sebességgel kell nyomtatni? (20lap/perc vagy 60+/perc)

Ezek nagyon nem mindegy paraméterek, és nagyjából a gépek ára is főleg a havi kapacitás és a sebesség függvénye. A miltis gépek általában lassabbak szoktak lenni, mint a sima nyomtatók. Plusz multis gépnél azt sem árt szem előtt tartani, hogy ha elromlik az egyik egysége, mondjuk scanner, és elviszik javítani, akkor az egész gépet viszik, tehát azon a gépen nyomtatni se fognak. Egyet tudok javasolni, Lexmark-ot ne. Most cseréltünk egy cégnél több, mint 20 nyomtatót, annak a 3/4 lexmark, folyamatosan szopunk velük.