Apple plans new U.S. campus, to pay $38 billion in foreign cash taxes

Hozzászólások

Ilyenkor felmerülnek olyan kérdések, hogy mekkora bukó ez a tendencia az EU-nak.
1. lépés: hagyjátok csak bebukni a világmárkáitokat ha azok nem állják meg a helyüket a (khm. manipulált) világpiaci versenyben.
2. lépés: állami szubvenció, hazai vállalatok helyzetbe hozása nagy NO-NO!
3. lépés: amerikai multi is jó multi, amerikai multi is munkát teremt, hát leginkább ugyan Kínában, de Európába pottyan pár support morzsa. De hát sokáig éljen a globalizáció és a nagy világfalu.
4. lépés: Amerika odakoppint a saját multijai fejére, tessék hazalapátolni a pénzt - Európa odakoppint... hoppá már nincs is kinek a buksijára.
5. lépés: Kína fel fejlett világba - Amerika megtartja magát fejlett világban - Európa le a harmadik világba.

Normális HUP-ot használok!

Sanszos, hogy ennek következményeként nincs viszont versenyképesség már jó ideje. Az ősök által egykor fél világból összehordott vagyon pedig idővel el fog fogyni és akkor sem work-life balance nem lesz sem elfogadható életszínvonal még heti sokkal több munkaóra mellett sem. A folyamat eleje már ma látható. Például Franciaországban próbálják emelni a heti nevetségesen alacsony kötelező munkaórát. De még úgy is veszteséges lesz a francia munkaerő alkalmazása a magas fizetéseik miatt. Ahhoz, hogy a szint felett tartsák magukat világ szinten vezető pozícióban levő multik kellenének amelyek haza lapátolják a pénzt. Mint teszi ezt most az Apple és tette korábban is csak nem ekkora mértékben.

Normális HUP-ot használok!

Amerika nem egy multicéges ország, mint Finnország volt a Nokiaval. Százalékosan pedig a Magyarországnak juttatott EU támogatás (kohéziós alap stb) sem több a GDP néhány százalékánál. Az eredménye azért mégis látható szerintem, számtalan értelmetlen projekt ellenére is.

Normális HUP-ot használok!