infrás kamera Raspberryhez

Sziasztok.

Egy FTP szervert szeretnék építeni ARCH alapon RPI-ből, ami AP is egyben. Amolyan mozgásra képet rögzítő kamera lenne ebből.

A kérdésem érdekes.
Milyen USB-s kamerát ajánlotok hozzá, ami ellenfényben is felismerhető arcot rögzít besurranókról? Tudtommal az infrás kamerák már jók, ha esetleg USB-s HD minőségű lenne, akkor azt már rá is drótoznám az RPI-re, a motion meg rögzítene.

Van valakinek ezzel kacsolatosan tapasztalata?
Tudtommal amit közvetlenül az RPI-re lehet csatlakoztatni, mármint az alaplapra, azok nem olyan nagy sorfelbontásúak, mint a külső USB-sek.

Hozzászólások

A csi portra köthető kamerával kapcsolatban pontosan mi a probléma?
Videót fullhd-ban tud felvenni. Állóképet 8MP-ben az újabb fajta. A no-ir válrozat az, amiben nincs infraszűrő. A külön kamerákban lehet olyan okosság, hogy az infra szűrőt fényviszonyok szerint mozgatja elé esetleg.
https://www.raspberrypi.org/products/camera-module-v2/
https://www.raspberrypi.org/documentation/hardware/camera/

Az sem tűnik túl praktikusnak, hogy a pi ap legyen. Egy 5 ezer forintos igazi router sokkal jobban el tud látni ilyen feladatokat. A kamerához meg egy pi zero w is elegendő lehet, van is direkt kamerás ház hozzá
https://www.raspberrypi.org/magpi/pi-zero-w-official-case/

Mégha látószögről lett volna szó...

A pi zero w -t felejtsd el a CSI portja miatt. Gyarilag x@r. Max USB-s kamarat hasznalj, az meg lassu lesz, szerintem. Kiprobalom A Logitech C270-et.

Eddig eletemben(kb. 28 ev) semmit se sikerult elrontanom. A hetvegen vagtam gajra a CSI muanyag kis Sz@rat.

A gep maga kulonben jo!

Most PI 3b-vel probalkozom tovabb.

Nos, a hiba a felhaszánlóban van :)
A csi-vel a gpu hardveresen generál h264 videót. Bár ahogy látom neked alapvetően a mini kábellel gyűlt meg a bajod.

USB esetén nagy felbontáshoz esetleg olyan kamera lehet érdekes, ami maga tud h264 tömörítést, már ha támogatja a rendszer azt.

Ettől függetlenül egyáltalán nem biztos, hogy raspi-t kéne használni erre. Van, hogy a célhardverek jobban a célfeladatra.

Milyen USB-s kamerát ajánlotok hozzá, ami ellenfényben is felismerhető arcot rögzít besurranókról? Tudtommal az infrás kamerák már jók, ha esetleg USB-s HD minőségű lenne, akkor azt már rá is drótoznám az RPI-re, a motion meg rögzítene.

Ellenfényben egyetlen olcsó kamera sem fog felismerhető arcot rögzíteni.
Infrás kamera sem sokkal jobb ilyen szempontból.

kültéri kamerák esetében az infra arra jó hogy ~0 fényben is lásd hogy VALAMI mozgás van. Nyilván az kivehető, hogy pók, ember vagy egy kutya, de az arc az csak akkor ha nagyon közel van a kamerához, és/vagy ha (nagy teljesítményű) külső infra fényvetőt használsz.

Beltér esetén jobbak az esélyeid, de itt is attól függ mekkora az infra fényforrás teljesítménye, és mekkora az arc az egész képhez képest.

--
zrubi.hu

Szerintem vegyél inkább egy nagy felbontású IP kamerát IR cut-al és WDR-el és annak a képét rögzítsd!
Ezt teheted akár RPI-vel vagy bizonyos kamerák tudnak kártyára rögzíteni, azonban én inkább távoli rögzítést ajánlok (NVR), mert betörő elviheti különben a felvételt.

Például
https://www.aliexpress.com/item/HIKVISION-8mp-CCTV-Camera-Updateable-DS…
https://www.aliexpress.com/item/Newest-Original-English-Version-DS-2CD2…

Raspberry-hez lehet kapni olyan nyakot, amivel a camerat es a raspberry-t hdmi kabellel kotod ossze (a szalagkabel csatlakozobol csinal hdmi kabelt).

Azzal elvileg a kamerat a raspberry pi-tol 10 meterre is el tudod tenni.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....