tűz a vízbe -->

 ( t1csi | 2017. december 3., vasárnap - 18:43 )

Rengeteg diccset zengő hang szól, szólt a megújult firefox mellett és ellene is ágáltak/ágálnak páran. Igazából különösebb apropója nincs ezen bejegyzésnek, hacsak nem az, hogy egy óvatlan frissítés után elfelejtettem kivenni a listából a firefox frissítéseket - ennek a kiváló(?) új firefoxnak köszönhetően pár (Mit pár! A 'gyűjteményem' fele) kiegészítő ment a levesbe. Egy dolog fájt, de az nagyon: a scrapbook hiánya. Na jó a leet key is, mert nagy a fun faktor, de az mégsem leet kérdés. Nehéz megmondani mióta használom, de sanszos lehet, hogy van már tizen- éve is. Valahol még valamelyik régi, optikai adathordozón csücsül valami scrapbook archívum is, hogy egyszer majd... átnézzük (itt felsejlik valami kárörvendő kacaj a háttérben). Ezen kívül volt még másik ezer kiegészítő is, de jogos az vélemény, hogy ha nem élsz 30, 10, 3 kiegészítő alatt, akkor valami baj van veled, a böngésződdel, meg a világgal is. :)

Szerencsére a Waterfox seamless átvette a Firefox profilomat az összes nyitott tab-al. Szóval most akkor felváltva, párhuzamosan feletetjük a ramok maradékát a tűzzel - vízzel. Felkészül: föld, levegő.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Meg tudod indokolni, miért nem "Pale Moon" mellett döntöttél?

- a wf 'közelebb' van az aktuális ff verzióhoz
- wf gyors, jobban optimalizált (leírások szerint).
- AUR-ból a wf gyorsan felment, míg pm-nél lusta voltam kulcsot importálni :)

Nekem eddig bejön az új firefox. Szépen és jól megy. Ahogy most megnéztem, jelenleg keményen két darab kiegészítőt használok. Ezeket nem érintette ez az átállás negatívan. :)

+1

Nincs is baj vele azon túl, hogy a második indításra - ablak átméretezés és teljesképernyőssé kattintás után a tartalma elkezdett villódzani és az egérmutatóval macska-egér játékot játszani oly módon, hogy a kattintani kíván elem elugrott a kurzor alól az előző ablakméreten belül elfoglalt helyére, majd amikor hősiesen megindultam a p*napöcökkel az új koordináták irányába - akkor visszaugrott a teljes képernyős pozicióba. Nem gondolom, hogy ez bármilyen (programozási/implementációs)hibához kapcsolódik, sokkal inkább az jutott az eszembe, mielőtt habzó szájjal lefordultam a székről, hogy valami titkos világösszeesküvés szereplői a firefoxon keresztül szeretnének epilepsziás rohamot rámhozni...

grafikszkard: defacto standard széleskörben használt intel gpu

Mindegy is, lehet hogy a sokéves FF profil kisöprése elhozza nekem is a kánaánt. :)

Win 3.1-es időkben volt egy olyan vírus, hogy az ikonok menekülni kezdtek az asztalon az egérmutató elől és csak úgy lehetett kattintani, ha sarokba szorítottad.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Így hogy említed ilyet nekem is produkált. Csak azóta a feledés jótékony homályába merült ez az eset.

Engem az zavar, hogy ha valamelyik tabon megakada a töltés, mert válaszra vár, akkor az összes tabot blokkolja. Megnézem a waterfox-ot, meg a palemoon-t is. 1-2 dologhoz már így is seamonkey-t használok...

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Ez nem normális működés, ilyet nem tapasztaltam pedig sok helyen és platformon használom. Javaslom hogy csinálj mentést a profilodról, majd reset-eld a beallitasokat az about:support oldalon levő gombbal és írd meg hogy segített-e.

Ez azért érdekes, mert pont most(anában) kezdett el a róka többszálúsítani úgy, hogy minden lap saját processzként fut.