Intellio v3.0.0.2 szerver oldalo frissítés előtti biztonsági mentés

Sziasztok!

Adott egy telephely, ahol közel 150 kamera által rögzített anyagot kell tárolni. Egészen novemberig 15 napot kellett tárolni, ehhez volt 96 TB tárhelyünk, majd mivel a tárolási időt ki kellett bővíteni 45 napra, így bővítettünk 240 TB-ra, hogy a későbbi igényeknek is megfeleljen. Ezután sajnos a rendszer erősen instabil működést produkált, folyamatosan Túlterhelt tárolás jelent meg a rendszernaplóban, illetve a kamerákkal végzett műveletek reakcióideje is megnőtt. Az Intellio support adott egy frissebb verziójú szerver & kliens oldali verziót mert az stabilabban fogja kezelni a megnövekedett kapacitású tárhelyet.
A frissítés előtt mindenképpen csinálni akarok egy biztonsági mentést, mind a 4 szerverről, viszont, ha a backupba belerakom az Emergency könyvtárat, ahova akkor tárol felvételeket, amikor nincs elsődlegesen elérhető hálózati tárhely, akkor a mentett image mérete meghaladja a 700GB-ot, ha nincs benne az image-ban az emergency akkor 41 gb az image mérete, tehát hely és időtakarékosság miatt szeretném kihagyni ezt az emergency konyvtárat a biztonsági mentésből. Kérdésem az lenne, hogy ezt megtehetem-e, illetve, ha visszaállítom az emergency könyvtár nélküli imaget, az járhat-e felvétel kimaradással, vagy bármilyen hibával?
Az illető, aki a kamerarendszert kivitelezte nem tudott erre releváns választ adni, azt mondta mentsem le az emergencyt is, aztán jó lesz az úgy, viszont így a a 2tb méretű hdd-re nem fog elférni a 4 szerver backupja. Abban reménykedem, hátha ti relevánsabb választ tudtok adni.

A segítséget előre is köszönöm!

Hozzászólások

Elírtam a verziószámot, 3.0.0.2 helyett a 3.0.4 (build 6 )-ot akarjuk frissiteni a 3.2.2.6-os verzióra.

Mi 3.0.4 et frissitettunk 4.0-ra. Annyit mondott az Intellio support, hogy minden intellio szolgaltatast allitsunk le, majd siman install az uj server verziot. (elotte mondott par fajlt, amirol biztonsagi mentest kellett csinalnom, ezt ha gondolod, holnap meg tudom nezni a ceges levelezesben)

Nalunk kb 140 kamera van es 3 szerver (ebbol ketto "egyben" eroforras elosztasban, egy domain) nem volt gond a frissites utan.

Nalunk annyiban volt masabb a helyzet, hogy a szerverek VM-ek, rogziteni pedig kulso halozati meghajtora rogzitunk. Igy frissites elott csak egy snapshot-ot csinaltam a serverkrol.

Most szóltak, hogy holnap, hajnali 05:00-kor kell csinálnom a frissítést, így a komplett rendszer backup most kimarad, csak a C:\Program Files(x86)\Intellio könyvtárról csináltam egy mentést , mivel ezen pár óra alatt nincs időm 4 szervert lementeni. De ezt megköszönném, ha leírnád, a fileok neveit / elérési útvonalait, hátha a másik telephelyen már optimálisabban tudom majd elvégezni a frissítést és nem "orosz roulette" módjára. :D

A 4-es verzióra való frissítés már tényleg a fizetős szekcióba tartozik? csak mert nekünk állítólag azért adtak meg 3as verziót, mert az van ingyen.

Ezt irta anno az Intellio:

1. Intellio kliens leállítása (távoli klienseket is)
2. Intellio szerver és watchdog szolgáltatás leállítása
a. windows logo megnyomása, és elkezdik begépelni a szolgáltatások szót
b. elindítják a szolgáltatásokat ahol lekapcsolják az az intellio watchdog és intellio szerver szolgáltatást, ebben a sorrendben
3. Kimásolják a C:\Programfájlok (X86)\ Intellio Video Systems\ Server mappából a következő fájlokat: systemConfig.rce; LocalConfig.rce (ezek tartalmazzák a beállításokat)
4. Intellio IVS3 letörlése a vezérlőpult\ programok telepítése és eltávolítása menüpontból
elegendő az Intellio server-nek és a kliensnek az uninstallálása
5. IVS4 telepítése
http://intellio.eu/index.php/hu/termekek/videomenedzsment/ivs-4
picit lentebb görgetve lesz egy letöltések fül, ahonnan le kell tölteni az IVS4 szerver és kliens programokat, amiket rendszergazdaként kell telepíteni
6. Ezután ismételten le kell állítani Intellio szerver és watchdog szolgáltatást a fenti módon
7. Activation tools program elindítása és ott a bővítés gombra kattintva be kell másolni a kulcshoz tartozó aktiváló kulcsot
8. Intellio kliens elindítása
a. windows logo megnyomása, és elkezdik begépelni a szolgáltatások szót
b. elindítják a szolgáltatásokat ahol elindítják az az intellio watchdog és intellio szerver szolgáltatást, ebben a sorrendben
9. Intellio IVS4 kliens indítása
a. A beállításokat meg kellett tartania a rendszernek
b. ritka esetben van, hogy nem tartja meg, ilyenkor jönnek jól a korábban kimentett config fájlok. Ez esetben állítsuk le ismét a szolgáltatásokat és másoljuk be a korábban kimentett fájlokat a C:\Programfájlok (X86)\ Intellio Video Systems\ Server mappába, felülírva a régit. A szolgáltatások újraindítása után a kíséreljük meg ismét a klienssel való felcsatlakozást a szerverre.