40 gép szinkronban tartása hogyan?

Fórumok

Remélem nem baj ha angolul:

I have approximately 40 arm devices running debian on the internet with known ip addresses. They have limited bandwidth (on 3g mobile, with a piad data plan) I do have ssh access. Sometimes there is a need to upgrade these machines. There are only 2 files and the log directory which are not identical.

Now i use a custom-built rsync/install script and loop on all the machines.

My biggest concern is that the workflow is quite error prone:

  1. upgrading the system is done first on a test device. (installing-removing packages, setting config files in etc, upgrading kernel, installing new services via /etc/init.d scripts, thing like this)
  2. try to reproduce the changes in the custom script (this is where the problem is)
  3. deploy the changes, in a loop

Do you have any recommendations? (puppet?, chef?, rsync whole filesystem?, move the filesystem under version control?)

https://superuser.com/questions/1264027/which-tool-is-suitable-for-sync…

Hozzászólások

Lehet bennem van a hiba, de nem értem mi van azzal a két fájlal meg a log mappával?

Ennyi infó alapján az ansible-ra szavaznék.

Sajat tapasztalatomat irom, uzemeltetek egy 600+ darabos rpi clustert, szinten mobile kapcsolatokon. Eleinte az ansible-t push modeban hasznaltam, de az eszkozok szamanak a novekedesevel a deploy ido is nott es sok plusz munkat okozott az eppen offline eszkozok kesobbi szinkronizalasa. Idovel attertem az ansible pull mode-ra, ami tokeletesen mukodik. Ehhez letrehoztam egy kozponti repositoryt master es test agakkal, a test eszkozon sikeres futtatas utan merge a master agba. Az eles eszkozok a master agat toltik le, ha valtozast eszlelnek es localhoston lefuttatjak az ansible-t. Ha egy offline vagy kikapcsolt eszkoz online allapotra valt, akkor automatikusan frissiti magat. Ehhez meg tartozik monitoring, ami jelez, ha valamiert nem volt sikeres a futtatas.