BRRR2049

 ( t1csi | 2017. október 12., csütörtök - 21:17 )

Ha már egy hupléga megírta, hogy milyen fos lett a Alien Covenant - tényleg az - én is voltam olyan balek, hogy moziba' néztem meg - hát nem kellett volna. Szóval, ezek után voltam olyan balek ismét, hogy elmentem megnézni a Blade Runner 2049-et. Moziban. Barátnővel. Valahogy éreztem én ezt előre.

Hát ennek a Denis Villeneuve K˘¶v@ änyj@t! Komolyan! Semmiféle spiritusz nem szorult ebbe a filmbe - talán az elején volt egy két pont, ami kicsit kedvesen visszautalt az alapműre. Pl Gaff-al való interjú az idősek otthonában, de felfogható olcsó nosztalgiának is. Olyan volt az egész film, mint egy direkt lassításban játszott ZS kategóriás akciófilm - buta és idióta csavarokkal és klisékkel megspékelt jelenetekkel. Egész komolyan tikkelni kezdtem kínomban - mert mégicsak neveletlenség lett volna a középső ujjamat lengetve a mellettem ülő kóláspoharát belebaszva a vászonba kivonulni a moziteremből. A filmvégi tengerbe folytogatós-fetisiszta jelenetek több mint kínosak voltak. Az egész film összefoglalható abban a jelenetben, amikor a CGI Rachael-t fejbelövik a g*cibe. Oszt jóvan. Ekkora trágyakupac után megfogadtam, hogy az előzetesen érdeklődésem homlokterébe nyomott filmeket ezentúl megvárom torrenten és ha jónak ítélem, akkor áldozok majd pénzt rá, mondjuk onlájn tékában, vagy ne adj isten díszdobozban megvéve, vagy valami utóvetítésen.

Persze, jó előre gondoskodtam arról, hogy ne maradjak vígasztalan. Majd' egy éve a Westwood Studios fejlesztésében, 1997-ben megjelent játékot rendeltem a Ebay-ről - számítva arra, hogy a Brrr2049 esetleg kicsit fel fogja nyomni az árát ezeknek a cuccoknak. Szóval akkor volt a most, vagy soha: ~4000 Ft-nak körüli euóért kaptam 4cd-s dobozban egy olyan 13-féleképpen befejezhető, technológiai értelemben is egyedülálló kalandjátékot, amely szinte tökéletesen elkapja a '82-es film hangulatát. Mindezt a fentebb citált a foshalom fejlesztési költségének töredékéért megoldották. Pont.

A szentfai köcsögök egyetlen önreflexív filmjelenetével búcsúzom (mára)...

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

nekem meg nem volt modom megnezni, de lehet, hogy nem is dobok ki ra ki tudja mennyi zset, es hagyom a csaba...

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Celjat elerte. Jegyet megvetted.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Ennél többet is elért.

Én annyit mondok: ha ezért nem kap Oscart az operatőr, akkor az Akadémia bekaphatja. Én sokkal többet kaptam a filmtől, mint amire számítottam.

Akkor nem számíthattál túl sokra :P. A fényképezéssel igazából nem volt bajom. A hang és a zene már nem volt az igazi. A színészi játék erős közepes. A legfontosabb: a történetvezetés csapnivaló volt. Mondanivaló semmi.

Amikor felmerült, hogy lesz folyatása '82-es filmnek, akkor került a youtube-ra egy rövidfilm, Ridley Scott fiának a rendezésében. Abban benne volt valami, ami hangulatában egy pöttyet közelít a BR világához. Egy kicsit J. F. Sebastian előképének tekinhető karakterrel.

https://www.youtube.com/watch?v=j3ZlW_WhNQA