Telenor HiperNet, milyen?

 ( Toomi | 2017. szeptember 17., vasárnap - 21:15 )

Sziasztok!

Gondolkodom itthonra UPC helyett telenoros hiperneten (alapvetően olcsóbbnak tűnik és hordozható, a UPC pedig hűség nélkül elég drága)

Van valakinek tapasztalata vele? BP Déli-pályaudvar környékén lakom.

Köszi

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nekem eddig még nem tudtak (Telenor, Telekom) olyan mobilinternet megoldást mutatni, ami stabilitásában (szakadás, packetloss) és felhasználói élményében (leginkább: késleltetés) összevethető lett volna egy DOCSIS-alapú kábeles megoldással.

Tény, hogy nem fixen telepített modemmel és bazi kültéri antennával támadom a mobilnetet, hanem kommersz USB pöckökkel. (Jelenleg pl. egy Huawei E3372s LTE pöcköt használok.)

A dologra jellemző, hogy amíg mobilinternet felett dolgozom, addig általában kinyitok egy terminálablakban egy pinget, hogy fél szemmel mindig lássam, hogy éppen mi a helyzet.

Azt tapasztalom, hogy az LTE sokkal stabilabb, mint a HSPA/HSDPA/HSUPA volt, de azért gyakori a mesés működés. (Hol volt, hol nem volt...)

A webböngészésen általában nem nagyon lehet észrevenni a kisebb kimaradásokat és torlódásokat (jitter) azonban interaktív használatnál (ssh, rdp) gyakran nem fenékig tejfel, és akkor óvatosan fogalmaztam.

Én a nyugatinál használom 2 hónapja, ASUS routerben 0-24 órában, és kutyabaja. Torrent átlag 40-50mbit/sec-cel jön lefelé, ssh pedig 20-25ms körüli latencyvel elvan.

Telenor? Milyen USB stick van a modembe dugva? (vagy, van LTE modem a routerbe építve?)

Ezek szerint az aszfaltos weboldal is működne vele?

Cat 6 (LTA A), a Telenor hálózatán nálam már a kábeles megoldáshoz közelítő késleltetést hozott már (igaz, a toronyhoz viszonylag közel), a Cat 4 és ez között nagyjából egy nagyságrendi különbséget mértem.

Sajnos, viszonylag sok okostelefon, de viszonylag kevés stick/router támogatja még.

Telefonban használom kb. 4 éve. Stabilitásbn a célnak megfelel, leginkább böngészésre használom telefonban. Egyszer volt rá precedens, hogy lehalt az otthoni vezetékess internetem, akkor mobilnetről osztottam netet, mert raidelni kellett (wow, online játék + VoIP [TeamSpeak]). Teljesen használható volt, pedig akkor még csak 3g volt.

Én körülbelül két hete használom otthon, USB modemen keresztül router-be dugva. Előtte ADSL volt annál sokkal jobb. Böngészés, online video/stream nézés/skype a fő felhasználási profil, erre teljesen jó. Torrent nálam is kb 40 Mb/s-el ment.

(munkahelyen néha back-up megoldásként használok vodefone mobilnetet, azon keresztül meg VNC-vel kapcsolódok távoli géphez, es azzal se szokott gond lenni. )

Köszi mindenkinek eddig a válaszokat, lehet bevállalok egy próbahónapot. Illetve állítólag UPC-nél is lehet már személyesen alkudni, legalább is van már akinek sikerült, de lehet nem a legolcsóbb csomagból.

Alkudni mindenhol lehet. ;)

"If I had six hours to chop down a tree, I'd spend the first four hours sharpening the axe."