Árok Party 2017 - Kis élménybeszámoló

 ( BlinTux | 2017. augusztus 13., vasárnap - 20:02 )

A hétvégén, életem során első alkalommal, volt szerencsém ellátogatni az Árok Party-ra, ami idén Ajkán került megrendezésre.
Nem ép a közelben lakom, így 170km-t kellet autózni és csak remélni tudtam, hogy megéri! :)

Nem egyedül, hanem egy haverral voltam, aki egy demót is összedobott az eseményre, amivel mint versenyző indult.
Ez voltaképpen egy egyedi fejlesztésű kép konvertáló, amivel Commodore 64-re és Commodore Plus/4-re lehet képeket konvertálni, szinte elképesztő végeredménnyel.
Erről többet nem is írnék, íme a demóról egy videó.

Végül is ezzel sikerült bezsebelnie a 3. helyezést!

A legtöbben Commodore gépekkel érkeztek, de akadt pár ritkább gép típus is.
Persze én is vittem valamit, méghozzá a jó öreg kis Enterprise 128-amat.
Sajnos a hét folyamán sehol nem sikerült hozzá szereznem olyan monitort, amin van composite/scart bemenet, vagy olyan VGA bemenet, ami megemészti az EP nem ép szabványos RGB jelét még úgy sem, hogy kisebb áramköröket építettem már hozzá :(
Így aztán vittük Karcsit, ami egy ütött kopott laptop, de egy TV tunerrel megspékelve, már kijelzőként tudott funkcionálni az EP számára.

Erről a projektről persze nem mondtam le. Célom, hogy hogy legyen egy S-videó és szabványos VGA kimenete az EP-nek. Ez megvalósítható, csak az alkatrészeket külföldről kell beszerezni...

Mindenesetre egész nagy volt az érdeklődés a gép irányt, mert rajtam kívül egyetlen embernek (Szergej) volt ott EP-je, aki EP-s körökben elég közismert arc.

Mit csináltak itt az emberek?
Mindent amit csak lehetett egy 8 bites géppel! :)
Volt aki egész nap assemblyben kódolt, volt aki itt forrasztott össze, vagy épített át egy Commodore-t. Voltak akik itt írták meg a demójukat az esti bemutatóra, volt aki csak játszott, nézelődött, beszélgetett.

Több kategóriákban voltak versenyek, ahol az egyik talán legérdekesebb a wild kategória volt, ahol bármilyen eszement építést/programot belehetett mutatni.
Nekem az egyik kedvencem egy C64-ből készült gitár volt! Srác nemes egyszerűséggel egy deszkára felcsavart egy C64-et + tápot, egy joysticket, kettő gameboyt, írt hozzá egy programot, nyakába akasztotta és frankón a billentyűzettel pengetett és többi perifériával adott ilyen-olyan hangokat.
Sajnos a fellépése nem sült el túl jól, mert mire arra került a sor, már enyhén illuminált állapotban volt! :D

Volt itt még C64-el vezérelt lézer show, ami a kezdeti nehézségek ellenére (nehézségbe ütközött a fólia kifeszítése) végül elég látványos volt. Ez a wild kategóriában aztán meg is kapta az első helyezettet.

A szavazás egyébként a közönség feladata volt. Minden produktumot 1-től 5-ig lehetett pontozni és az összesítés után megszületett a toplista.

A party már péntek délután elindult, de a főnap az a szombat volt. Sajnos már elég későn, éjjel 1 körül volt az eredményhirdetés, egy elég pörgős, élő, 8 bites zenei koncert után!
Aztán még ment a buli addig amíg az emberek bírták, vagy reggel 8-at nem ütött az óra.

Aludni sikerült vagy 2 órát, 4-től 6-ig az iskola melletti koleszban, ahol a rendezvény volt.
Így aztán jó fáradtan és élményekkel, sikerekkel gazdagodva jöttünk haza.

Összességében nagyon tetszett a rendezvény. Igaz nem voltunk túl sokan, sajnos egyre kevesebben foglalkoznak ezekkel a jó kis gépekkel, akik viszont foglalkoznak azok nagyon durván belelátnak már a gépek lelkébe. Néhány párbeszéd hallatán csak ámultam, hogy milyen brainstorming csap le mellettem :)
Látványos demók, érdekes fejlesztések, közvetlen emberek.

A szervezés is a helyén volt, bár voltak kisebb technikai és látványügyi gondok, de ilyen bárhol megesik. Mindenesetre nagyon kitettek magukért a szervezők, az minden téren megmutatkozott.

És hogy megérte?
Abszolút meg! Nagyon jól éreztük magunkat, megyünk jövőre is! :)


Néhány kép a teljesség igénye nélkül

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

itt jartam

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Mármint a partin, vagy a blogban? :-D

Amúgy jó kis parti volt, az új hely meg egész szuper! (Hogy ez csak átmeneti, vagy "végleges", az jó kérdés...) Kár, hogy ezeket a hosszú "tivornyákat" már egy hét kell, hogy kiheverjem. :-D

itt helyben :)

meg szoktam jelölni ami érdekel. így belátható időn belül elő tudok keresni akár évekkel ezelőtti témát is.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Én a régi helyen nem voltam, de képeken láttam, és ez alapján nekem is szimpatikusabb volt ez a hely.
Meg az sem utolsó, hogy a kolesz is ott van helyben és egyből át lehetett menni aludni a buli végén.
Bár sokat nem aludtunk, max 2 órát. 5-kor lefeküdtünk, 7-kor valami állat elordította magát, hogy: ÉBRESZTŐ!!! - és ébredés volt mindenkinek :D

akkor talán mégsem vagyok ilyen helyre való. kivéve ha nem viszek puskát, akkor okés lehet :)

egyébként ilyesmi nem játszik?

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS