Nyomtato adatkuldes hogy a gazdasagosabb?

 ( Vamp | 2017. május 10., szerda - 16:46 )

Adott ket telephely (Magyar - Nemet) koztuk nyomtatas is megy.

Hogy a gazdasagosabb savszel szempontjabol?

nemet telephely ---> Nemet nyomtatoszerver ---> magyar nyomtato

vagy

nemet telephely ---> magyar nyomtatoszerver ---> magyar nyomtato?

elso esetben RAW data jon a nyomtatonak, elso esetben pedig meg a "nyers" fajl (zomeben excel, word, pdf, hasonlok...)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

szerk: "masodik esetben" a mondat masik fele :)

Nem vagyok otthon az ilyenekben de egy kissebb osszegben fogadast mernek arra kotni, hogy ez gyartonkent eltero is lehet ugyh ki kell probalni aztan merni a hasznalatot

Nyomtató típusa? Oprendszer, kliensek, nyomtatandó anyag típusa stb?
--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

HP es Utax nyomtatok vegyesen.

Konica Minolta multifunkcios gepek, a HP es a Utax sima aztali lezernyomtatok. Op rendszer: Win7 Enterprise kliensek, a nyomtato server Server Win. Server 2012.

Nyomtatando anyag: Zomeben word, excel, pdf. 1-10 mb meretben.

Az excel, word, pdf biztosan kisebb mint az a fájl ami már a nyomtatónak megy, legalábbis nem nagyobb soha.

Ebben nem vagyok biztos. Meg kellene nézni a PCL 6 adatfolyamot, de biztosan található valami összehasonlítás a neten. Én a helyi print szerverre szavazok, ahol a job a 9100-as porton megy a távoli nyomtatóra.

Sávszél szempontjából a leggazdaságosabb, ha sorba kötsz vele egy gzip-et.

Miért jó két távoli telephely között nyomtatni? Elutazol németbe, hogy kivedd a kinyomtatott lapokat az ottani nyomtatóból? A leggazdaságosabb, ha a nyomtatandó anyagot eredeti fájlként (.docx, .pdf, akármi, akár tömörítve) elküldöd, és ott majd kinyomtatják helyben, ha tényleg szükségük lesz rá. A docx pl. alapból tömörített.

Pl. mert nem magának nyomtat, hanem az ottani raktárosnak, aki nem kezel számítógépet. PDF is tömör, JPG is, és még sorolhatnám. A másik szempont, hogy a nyomtató kiszolgáló ott legyen, ahol van IT személyzet. Nyomtató kiszolgáló lehet egy USB stick és lehet Windows server mint a témaindítónál, utóbbi esetben ajánlatos az IT hozzáértés.

Azert, mert Citrix Xendesktopon dolgoznak nagyon sokan. Jelenleg ha Xitrixbol nyomtat, akkor az anyag elmegy a Nemet nyomtatoszerverre, majd onnan a RAW data megy a magyar nyomtatora WAN kapcsolaton.

A fo kerdes az, hogy ez a gyorsabb (ergo kevesebb savszelt hasznalo) vagy az, ha a nyomtatoszerver itt van magyarorszagon, a nyers fajl megy at WAN-on citrixbol, majd a RAW mar csak a localis halon utazik a nyomtatohoz.