Atw.hu off

Tudtok valamit esetleg?
Ami extra bosszanto, hogy a komplett dns rendszeruk is kuka es ezert van kiesesunk...

Hozzászólások

Valami hálózati gubanc lehet, sajnos nem él a telefon se, így egyenlőre csak várni tudunk info hiányában.

Hmm, még mindig nem mennek a szervereink.
Amúgy a saját weboldaluk se megy, pedig oda legalább ki lehetne írni, hogy mi a probléma. FB-t nem mindenki nézi, én is csak most iratkoztam fel a fenti link megtekintése után.

De az ottani hírek is több mint 1 órásak, azóta semmi infó. Az ottani egyik hozzászóló szerint már nekik működnek a szolgáltatásaik.
Személy szerint irigykedem, az egyik cég akinek teljes infrastuktúrája náluk van és jelenleg stabilan áll az ügyfeleknek meg dadoghatunk, hogy még azt se tudjuk mi van...

Köszi. :)
Vicces volt, hogy pont mikor nagyjából végeztünk a migrálással hívtak, hogy no akkor itt a konzol. :)
Aztán mikor beléptem és láttam, hogy nem nálam van a gond, próbáltam hívni őket, és nem tudtam elérni. Persze mikor megkaptam a konzolt akkor mondta, hogy szóljak ha már nem kell, mert sorban állás van. Namost így kb 1 óráig tartott mire megoldódott a gond (valami hálózati beállítás lehetett, mert egyszer csak elkezdett működni, miután mondtam, hogy nem tudok csak belső hálózatot pingelni, net felé semmi).
Szóval a lényeg, hogy a konzolt használtam kb 5 percet, de eltartott egy óráig a telefonálás lehetetlensége miatt. Így persze, hogy én is 6 órát kellett várjak a konzolra...

<gonosz>Gondolom nem tudják követni a disaster recovery plant mert ahhoz sem lehet hozzáférni</gonosz>

admin.vps.atw.co.hu connection refusedet ad a jó porton.

--
http://blog.htmm.hu/

Vajon mekkora uptime gyilkosságok történhettek?

UPDATE: A mi szervereink helyreálltak, 3 órás uptime volt mikor beléptem.

Ez nem is tudom hanyadik ilyen eset az elmult egy evben, amikor a post-mortem reportban az jon ki, hogy minden szunetmentes aramellato rendszer rendesen mukodott, csak eppen nem sikerult atkapcsolni szunetmentesre, mert elment az aram (!), a generatorok kiestek a szinkronbol vagy el sem indultak, szoftverhiba, nem tudom meg mi minden.

Ez most tenyleg annyira nehez feladat vagy ennyire inkompetensek rengeteg helyen?

--
http://blog.htmm.hu/

Egy pont ugyanilyet szoptunk be a tavasszal. Elég hülye érzés, mikor a generátorok zúgnak, van ELMŰ betáp is. A környéken van közvilágítás és a környező házakban világítanak a lámpák. Az épületben meg csak a vészvilágítás megy, a géptermben meg csend és sötétség, mert a szünetmentes kiszolgálta a 90 percét. És csak annyit látsz, hogy a villanyszerelő tanácstalanul rohangál, próbálja visszakapcsolni az áramot, de a vezérlés újra és újra letilt...

A logok szerint 5:13 és 6:40 között nem volt táp (állt a szerverem), az http://atw.co.hu/ most is elérhetetlen. Az ATW két névszereve megy: 88.151.96.15; 88.151.96.16;.

Nekem VPS-m van náluk.

Sem domain-névvel- sem IP számmal nem érem el a szervert :-(

2017.05.04. 13:30 LT

Ha mar reklamozol, megirhatnad, hogy miben jobb ez a szolgaltatas, mint az ATW-e. Peldaul redundans-e a VPS-ek futasa, atterhelodnek-e automatikusan a gepek, ha kidol aloluk a node, egyaltalan van-e storage szerver, vagy local diskrol fut minden gep?

Ennek a hozzaszolasnak igy onmagaban semmi ertelme nincsen, mert siman lehet, hogy rosszabb kornyezetbe kerulnenek azok, akik migralnak, mint amiben voltak.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

A nagy kerdes, hogy vajon kapnak-e most az ugyfelek barmilyen hivatalos tajekoztatast, vagy a HUP az egyetlen informacioforras megint?

--
http://blog.htmm.hu/

Lehet, hogy nekem magasak az elvarasaim, es nem is hasznalok FB-t, de szerintem a korrekt tajekoztatas igy nez ki:
http://noc.enta.net/
Raadasul egy komplett adatkozpont halala eseten szerintem lehetne kuldeni egy post mortemet elnezeskeressel, meg egy listat arrol, hogy mit fognak tenni, hogy ez ne forduljon ujra elo. Ez majdnem ingyen van de sokat segit a bizalom visszaszerzeseben szerintem.

--
http://blog.htmm.hu/

Pont itthon? Volt egyszer egy szolgáltató, ahol szintén egy elektronyos hiba okán még 6-7 évvel a megtörténte után is emleggettek, hogy mennyire bénák. Itthon ha próbálsz őszinte lenni, akkor a többségnél nem az jön le, hogy hú ezek ráfutottak valamire és egész jól megoldották, sőt tanultak belőle, hanem "hát ez szar, amit persze sejtettünk, mert jó nem is lehet, nadehogy ennyire...". Hogy adott pénzért milyen ráfordítást lehet rendelkezésre állás vonalon kihozni az sem megy sokszor át, bele sem gondolnak.

Ne faraszd magad, a magyar piacra ennyi is eleg...
Gondolom itt a legtobben nem is ismerik/gyakoroljak a postmortem fogalmat.
Meg csak latasbol sem hallottak valamilyen statuspage.io jellegu szolgaltatasrol...
Illetve fogalma sincs a legtobb embernek hogyan is kellene kezelni/kommunikalni az incidenseket.

Tudtommal nincs, de szerintem ez pont náluk nem kulcskérdés: "Unlimited traffic, no restrictions, no throttling, DDoS protection included." Amúgy meg végtelenül korrektek, SZVSZ az egyik legjobb szolgáltatás a piacon. Nincs az a nehézkes, számlázási/fizetési mizéria is mint sok magyarnál, meg nincs olyan nehézkes felület mint pl a dotrollnál. Szerintem magánszemélynek, egyéni vállalkozónak, KKV-nak ideális.

Most valakinek problémája ATW-nél? Két vps-ből az egyiket nem érem el. :(