MP3 ID3 tag editor ékezetes karakterek

 ( kovacsakos | 2016. december 19., hétfő - 7:16 )

A probléma az, hogy MP3 fájlok ID3 címkéjének szerkesztésekor bizonyos ékezetes karakterek csak windows alatt, míg másik kódolással ezen karakterek csak linux alapú rendszereken jelennek meg megfelelően. Milyen kódolással és milyen verziójú ID3v2-vel érhető el, hogy az ékezetes karakterek is megjelenjenek minden platformon tökéletesen?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Wikipedia szerint UTF-8-as kódolású Unicode-ot v2.4 óta tud - azaz 2000 óta. Mondjuk ugyanitt szerepel az is, hogy még a Win10-ben sincsenek korrektül kezelve az MP3v2.4 tagek. Amiben az a vicc, hogy az UTF-8-as Unicode-ot elvben kezeli a Windows is (OK, ott 65001-nek híjják). Azaz megpróbálhatod még Linuxon az v2.2 óta támogatott UCS2-t, illetve a v2.3 óta létető UTF-16BE-t. (Linux alatt legalább az iconv támogatású szoftverek ezeket is helyesen kellene hogy kezeljék.) Szerintem amúgy lehet, hogy segíthetne az az infó, hogy melyik OS alatt mivel hallgatod (azaz "nézed" a tag-eket).

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Valójában egy olyan "univerzális" megoldás lenne jó, amivel potenciálisan a legtöbb lejátszóban a legtöbb platformon megjelennének az ékezetes karakterek is. Utópia? :) Jelenleg vagy linuxon vagy windowson tudom megjeleníteni, olyan kombinációt nem találtam, amivel mindkét platformon tökéletesen megjelennének.

Az is érdekes, hogy néha az az ékezetes karakter, ami az egyik trackben megjelenik, egy másikban nem.