Black Panther OS Is No Cool Cat

Hozzászólások

Ők a hibásak, és egyébként direkt rontják a hírnevét.

Ó te szegény, valóban magyarul kell szenvedni a menükkel, és tényleg ki kell jelölni az alkalmazásokat a telepítéshez? És még a LibreOffice is ismeretlen office program számodra? Ó!!!

Hogy mennyi probléma van egy Linux disztró telepítésénél. - (Lehet volt más, reálisabb is, de egyszerűen nem tudtam tovább menni, annyira megsajnáltam, --- kb. a feléig sikerült eljutni e panaszáradatban.

:)

> valóban magyarul kell szenvedni a menükkel

Szerintem ez egy valid probléma, ugyanis egy ember nagyobb eséllyel nem beszél magyarul, mint igen. Miért nem lehet valami zászlót, vagy akármit odatenni, ami egyébként a nyelvválasztás de facto piktogramja.

Mint amikor egy Bp belvárosi étteremben a wc-t csak "urak" és "hölgyek" címkével illetik, nem gondolva arra, hogy a potenciális user base tekintélyes része külföldi.

Itt eleve valami más lehetett. Eleve a magyar ficskázza, de pont azokról nincs kép amiről beszél, szóval passzolom a kérdést. Van most is olyan felhasználó aki nem magyar, de senki nem panaszkodik, illetve ami panasz volt, azt javítottam 1-2 órán belül.

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v16.1-t * blackpantheros.eu

" És még a LibreOffice is ismeretlen office program számodra? Ó!!! "
nem, azt nem tudta, mi az a black panther office, míg rá nem jött, hogy csak egy rebranded libreoffice :)

(és teszem hozzá, hogy a feléig viszonylag jogosnak látszó panaszok vannak. A nyelv véleményes kissé, bár ha van neki külföldiül weblapja, akkor lehet, nem lenne baj, ha tudna külföldiül települni (meg ha már a ui angol, akkor engem is meglepne, hogy a recovery console hu_HU.)

Ha magyarul indította és így telepítette, akkor az initbe is magyar lokalizáció kerül, így a recovery is magyar lesz. (na ész nem kell hozzá, vagy mégis?!)

Egyébként a magyar parancsoknál vannak lokalizácós gondok (angolra), de nem ez a legnagyobb gondom - nem kötelező használni ezt a feature-t. Ha arról van szó amire gondolok...

Mivel a rendszert magyarul használom, jellemzően az angolt érintő megjelenési problémák eleve nem is jelentkeznek. De a fáradságot sem ő sem más nem vette, hogy elküldje egy reportban. Persze holnap majd a fehér ikon lesz szar mert fehér témán nem látni. Nézd meg a Hup-ot, 10+ éve így néz ki, és mondhatnám hogy visszataszító, de nincs jogom hozzá, mivel más munkáját - úgy, hogy azért nem teszek semmit - nincs jogom minősíteni.

Egyébként akár ő vagy más, aki közre akar működni, csatlakozhat. Aztán meg lehet mutatni, hogy kell jobbat, szebbet, tökéletesebbet csinálni, majd joggal lehet panaszkodni..(szerintem)

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v16.1-t * blackpantheros.eu

Ne értsd félre, az alapján a leírás alapján a bp sokkal jobb állapotban van, mint amit én személy szerint egy ilyen one man showból kinéznék. Alapvetően csak arra reagáltam, hogy a kolléga ideállt durrogni, hogy mekkora hülye a faszi, hogy nem ismeri a libre officet, miközben csak nem sikerült megértenie az angol mondatot.

És ha már úgy tűnt, hogy szerinte a feléig csak invalid érvek vannak, megjegyeztem, hogy nem, egészen nem annak tűnnek. A weblap valóban lehetne szebb, egy livecdnél az ember valóban nem akarja az installer elejét nézni, ezek szerint a nyelvválasztás sem volt triviális valamiért. Az egy másik kérdés, hogy neked ezek mennyire szempontok, vagy nem, egyik sem feltétlen óriási probléma. Amit meg kell hallani belőle, hogy egységsugarú irányból érkezőkben ezt a benyomást kelti. Azt meg döntsd el te, hogy neked baj-e, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy akarsz magadnak hátulgombolósokat.

Azzal meg annyira nem értek egyet, hogy ne lehetne róla -- kulturáltan -- véleményt nyilvánítani. Miért ne lehetne? Te is nyugodtan elmondhatod treynek, hogy a hupon egy csomó dolog hiányzik, és ótvarul néz ki helyenként. Nem te lennél az első, más is megtette már. Trey meg is szokta válaszolni, hogy az alatta levő drupal ennyit tud, nem akar feltenni mást, mert..., illetve hogy neki fétise a bolhabetűk. Aztán minden megy tovább

Tényleg? Akkor nézzél meg egy layerekkel meg mindenféle izgő-mozgó lófasszal telebaszott oldalt és hasonlítsd össze a kettőt.

A kommentekre.. Láttál már olyan oldalt, ahol semmilyen thread nézet sincs? Ahol @lófasz kommunikálnak egymással összevissza? Na látod. Van sokkal rosszabb is.

Illetve, hogy konstruktív legyél? Tudnál mutatni olyan oldalt, ahol mondjuk akár 100-200 komment is van és követhető a beszélgetés thread nézetben? Úgy, hogy mindenkinek megfelel?

--
trey @ gépház

Hat igen az hasznos funkcio lenne, vagy hogy blacklistre lehetne tenni kivalaszott emberek kommentjeit, netan legyen gomb +1 es tarsaira, hogy ne legyenek feleslegesen olyan hozzaszolasok meg meg par dolog, viszont azt hiszem ezeket nem ebben a topikban kellene megvitatni :)
De ezek ugy erzem nem valtoztatnak az alap felepitesen csak kiegeszithetik azt, legalabbis elso ranezesre erosen hasonlo struktura a reddit es hup forumban, csak abban tobb extra feature lehet.

Prohardver barmelyik topicja peldaul.

Abszolute 100%-ban eldontheto mindenfele fol le gorgetes nelkul ki mire valaszolt es egy kibaszott klikkel (akar jobbklikk az eredeti hozzaszolasra) elolvasod egy kulon ablakban anelkul hogy elmozdulnal mondjuk az utolso hozzaszolasrol.

Ez a thread szerintem a te maniad amugy addig mukodik atlathatoan amig van max 20 komment. Utana egy habos cukros loszar de nem atlathato.
Nezzel mar be barmelyik topicba amiben tobb mint 200 hozzaszolas van es bogarasszal mar kicsit benne ugy hogy az egik thread az egyik oldalon van a masik meg a harmadikon... igy aztan lehet latni mi folyik a topicban (hjam varjal megsem lehet) aztan meg mobilon nezegetem a huszonnyolcadik al thread(mert ugye valaszolnak aztan arra valaszolnak aztan arra valaszolnak etc etc) miatt 3 pixel szeles szovegdobozt ami viszont 50 cm magas es probalok benne scrollozni hogy elolvassam.

Szoval tok jo ez a thread ha ketten beszelgetunk de lassuk be a HUP-on kb kurva szarul vagy sehogysem mukodik jol.

"elolvasod egy kulon ablakban anelkul hogy elmozdulnal mondjuk az utolso hozzaszolasrol."

Na az baszna be, hogy egy komment külön ablakban nyílna meg...

"Ez a thread szerintem a te maniad"

Igen, kifejezetten miattam fejlesztették bele a portálmotorba.

"Szoval tok jo ez a thread ha ketten beszelgetunk de lassuk be a HUP-on kb kurva szarul vagy sehogysem mukodik jol."

Nem állította senki, hogy tökéletes. Örülnék, ha az általam naponta meglátogatott oldalak legalább ennyire olvashatók lennének. Sajnos, messze nem azok. Én például tudok beszélgetni ebben a topikban is, pedig jóval több mint 20 válasz van benne.

--
trey @ gépház

Akkor jelenik meg kulon ablakban ha ugy akarod ha csak siman kattintasz ra akkor odavisz az oldalon ;)

A bajom akkor van mikor a thread hosszu es vagy 38 an hozaszolnak al trheadek indulnak velunk parhuzamosan mondjuk beszelgetunk mi ketten meg meg 8 masik ember egymassal aztan latok egy hozzaszolast egy masik juzertol felig az enyem alatt belogva es probalom kitalalni az mire lehetett valasz.

Aztan gorgetek felfele amig el nem fogy a monitor meg kicsinyitek hogy akkor az melyik comment-el van egy sikban melyikre valasz.

Ha csak annyi benne lenne a jelenlegiben hogy pl latnam a mostani commentem szamat a comment jobb sarkaban(xyz123) es ha te valaszolsz ra a tiedben meg mondjuk a bal sarokban latnam hogy re xyz123) merhetetlenul boldog lennek esetleg ha te a 321-ik valaszolo vagy az en commentemre akkor ez oriasi mertekben novelne az atlathatosagot.

Szerintem jobb a HUP mérföldekkel még így is.

"Ha csak annyi benne lenne a jelenlegiben hogy pl latnam a mostani commentem szamat a comment jobb sarkaban(xyz123) es ha te valaszolsz ra a tiedben meg mondjuk a bal sarokban latnam hogy re xyz123) merhetetlenul boldog lennek" - Ez jó ötlet.

az én ottani kommentem agresszív, miközben te titulálsz engem/bárkit nagypofájúnak. nincs itt valami ellentmondás, kérem?
(buki téged kultúráltan osztott ki, én legfeljebb csak alpári módon tudnám ugyanezt tenni, de most nincs kedvem...)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme.

@kroozo

Köszönöm a kulturált és korrekt véleményed. A cikk alapján nyilván megvizsgáljuk majd, hogy mit csinált másképp, hol volt félreérhető valami. Ezeket vagy más "problémákat" csak reportok alapján tudjuk orvosolni. Eleve nem könnyű a helyzet, hiszen a rendszer alapjában véve úgy épül fel, hogy az én gondolkodásomat tükrözi. Ezt követik a felhasználói reportok, amire a gyakorlat az, hogy az esetek 90%-ban elfogadják azt ami és ahogy van.

Bár sokszor találkozom olyannal, hogy én veszek észre egy hibát egy screenshot-on, mert az felhasználók nem jelzik, hanem kikerülik, vagy ignorálják, vagy észre sem veszik, hogy az egy hiba.

A hup-os példa egy fail volt részemről, mert épp itt voltam és láttam ezt a 80'-as évekre hajazó dizájnt, nem tudtam, hogy majd erre ugrik bárki is :) De ahogy mondtam, nekem és másnak sincs joga sem kritizálni, sem minősíteni, csak köszönetet nyilvánítani, ha ezt/azt használni akarja. Ugyanez vonatkozik részemről minden egyéb projektre amiből a felhasználók profitálnak de nem adnak bele semmit. És nyilván meg van az oka annak is, hogy ez ilyen vagy a blackPanther honlapja olyan, de ez van.

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v16.1-t * blackpantheros.eu

De ahogy mondtam, nekem és másnak sincs joga sem kritizálni, sem minősíteni

Véleménynyilványítás és szólásszabadság FTW :)

Egyébként én itt két részre bontanám a dolgot, függően a szándéktól: van az építőjellegű kritika, ami konstruktív és hasznos. Ahogy például lentebb answ segítő szándékkal felsorolta az oldal hibáit és megoldási javaslatokat írt; amiket vagy megfogadsz, vagy nem, de az tény, hogy hasznos kritika.

A cikkben szereplő dolgokat én szintén ebbe a kategóriába tenném: nem állíthatod, hogy nem járt el kellően körültekintően a szerzője, említi, hogy a korábbi verziókban Calligra volt (vagyis több verziót is megnézett!), hogy a grafikus driverrel gondjai voltak (fizikai vasra telepítette!), de virtuális gépben nem volt gondja ezzel (virtuális gépre telepítette!).
Utána leírta hogy számára, mint felhasználó számára szokatlan volt, hogy nehezen tudott nyelvet váltani (és elismerendő, hogy keresett egy szótárat, szerintem többen simán feladták volna a language barrier láttán), hogy minden első induláskor települ (ami tényleg szokatlan egy telepített rendszertől) és hogy a design nem túl tetszetős (hogy színtelen, hogy nincsenek benne a szokásos KDE-s animációk stb.).

Ezek közül egyedül a legutolsó az, ami ténylegesen szubjektív vélemény, a többi objektív megállapítás.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

"nem állíthatod, hogy nem járt el kellően körültekintően a szerzője"

A cikkel semmi bajom sincs különben, csak pl. olyan dolgok mint a Calligra - hogy idézzelek. De, hogy érts, vess egy pillantást erre a 14.1-ből származó képre: https://postimg.org/image/g9ydsrbtj/

"mint felhasználó számára szokatlan volt, hogy nehezen tudott nyelvet váltani"
A rendszer indulás előtt felajánlja, hogy milyen nyelvet állítson be. De, hogy megértsd a kétségeimet az objektivításról, csak vess ide egy pillantást. https://youtu.be/FEpj5ipNMDE

Na most már a videó után, amit a Linux Help -és még jó pár más nemzet is- csinált, bármilyen segítség vagy kérdés nélkül, megérted, hogy kétségeim vannak?!

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v16.1-t * blackpantheros.eu

(Már maga az "ISO képmás" kifejezés elég ahhoz, hogy megszépítse a napot. Respect.)

Azért trey a fair az lett volna, ha az ezt megelőző pozitív cikkeket is megosztottad volna, volt bőven.

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v16.1-t * blackpantheros.eu

Mindig is "szerettem" az olyan embereket, akik nem tudják a dolgokat értékelni. A termékednek saját kategóriája van a HUP-on. Nem sok termék mondhatja el ezt magáról. Benne az összes cikkel, amit beküldtetek. A FŐOLDALON.

Úgy látszik ez nem elég. Értékelnéd inkább ezt.

Megjelent _egy link_ némi - egyébként talán szerinted is jogos - kritikára a fórum egy eldugott részén és te raplizol. Sejtettem hogy ez lesz, mert a BlackPanther körül nem ez az első ilyen. Ha valaki kritikát mer megfogalmazni, annak nekiesik a slepp. Rákontrázva a bratyókkal a LF-ról (igaz, kovi?).

De itt még csak nem is a kritika fogalmazódott meg a részemről, csak linkeltem egy kritikát. Úgy fest, hogy az egód ezt nem tűri. Sajnálatos.

--
trey @ gépház

Köszönöm a válaszod!
"Mindig is "szerettem" az olyan embereket, akik nem tudják a dolgokat értékelni"

Az hiszem, hogy mikor azt írom, hogy : "nincs jogom hozzá" azt támasztottam alá, hogy értékelem a lehetőséget, a helyet és a TE munkád! Ezt is köszönöm! De úgy emlékszem, hogy minden alkalommal pont így megtettem, ha épp kommunikáltunk. Sőt még arra is emlékszem, hogy felajánlottam, hogy ingyen beraklak a rendszer bookmarkjaiba. Ennek is sok éve, és még mindig benn vagy, ezzel is kifejezve a hálámat, cserébe a megjelenésért.

Másodszor, ha ugyanezt írom mint te, amivel egyet értek, ráadásul pont ez vonatkozik a blackPanther-re is - akkor meg kapom az ego-t?!

Talán Kovi erre célozhatott a fairplay gondolatával. (LF cimbora? Hát van itt -is- jó pár ember aki cimbora, az LF-től függetlenül...így tudtam meg a postodat is)

Az egóm sok kritikát eltűr - vagy inkább lesz@rja -, pontosan azért amit te is írtál. Ez egó? Kétlem, csak éppen, nem akarom ismételni magam: Report, aplha, beta, rc tesztekben majd ha valaki részt vesz, és az ilyen jellegű "hibákat" - ha azok- beküldi, joggal reklamálhat. Nekem, másnak nem okozott problémát. Illetve XY embernek lehetnek javaslatai, azokat mérlegelem DE, megvannak az elvárások és a követelmények a rendszer - nem nem a ficskázó hanem a napi szinten a rendszerrel életüket élő felhasználók - felé

A weblapod olyan ahogy neked tetszik! Az én véleményem a sajátom, nekem a blackPanther oldala tetszik, Pistinek meg a Fedora. Akkor itt kinek van igaza? Akié az oldal MERT képtelenség minden egyes ember kedvére tenni én meg nem is akarok. Az emberek vagy elfogadják ami van, vagy csinálnak másikat vagy "el lehet menni", ahogy GYF mondta.

Saját kategóriája van a rendszernek? Úgy emlékszem ez valami szavazás eredménye volt anno. De ezt is köszönöm, mert az egóm engedi, hogy köszönetet mondjak bárkinek az önzetlen munkájáért.

A kritika -részemről és kovi részéről - a fairplay arra vonatkozott, hogy a kritikát magadtól betoltad - miért ne, hiszen blackPanther annyi mindenkit érdekel a HUP_on -, de az előtte megjelenő talán 6-7 "Very Nice Cat" típusú cikkeket nem. Sőt korábban sem semmilyen pozitív vagy akár az oldalunkon megjelenő írást sem. Ha a kategóriát nézem, oda is csak a bratyók írtak, én már nem teszem egy ideje.

Ha lenne időm, szétvágnám űbertrendi Ubuntut, vagy bármelyik disztrit aztán olyan hibákat, kritikákat fogalmaznék meg amit a legtöbben fel sem fognak, mert sosem értik és látják meg ami valójában belül van. De sem időm, sem jogom nincs hozzá, mert semmit nem tettem bele. /ami még csak nem is igaz, mert a visszajuttatott javítások, javaslatok, változások bekerülnek már rendszerekbe is/

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v16.1-t * blackpantheros.eu

Azt vágod, hogy ezeket bármikor te is beküldheted?

(Ebből a szempontból sokkal jobban tetszett a frugalware kommunikációja, nem a "direkt bántanak" feltételezésekkel éltek, pedig lehetett volna:
https://frugalware.org/pipermail/frugalware-users-hu/2008-June/001202.h…
http://ie.archive.ubuntu.com/ftp.frugalware.org/pub/other/irclogs/%23fr…

Érdekes, sosem láttam vmiklos-tól HUP-hisztit, H-Mikitől meg bthomykától már többet is.)

"Azt vágod, hogy ezeket bármikor te is beküldheted?"

Nyilván a 10+ év alatt megtaláltam a beküldési lehetőséget, vajon miért nem tettem? Nos, okkal..

érdekes, sosem láttam vmiklos-tól HUP-hisztit
Ez nézőpont kérdése, és, ha megkérdezed vmiklos-t, gyanítom azt fogja mondani, hogy magasról tesz rá, hogy ki mit ír és mi a baja. (ha tévedek majd kijavít)

Azt el kell fogadni, hogy minden ember más lelkületű, másként reagál a negatívumokra és a kritikára, akár a pozitívumokra. Hogy Miki, Tomi (vagy volt itt más, de nem keverem őket bele, mert ismerem a véleményüket) éppen mire, hogy reagálnak, az a saját érzelmeiket, gondolataikat tökrözik, semmi közöm hozzá. Hozzáteszem, hogy minden ellenjavaslatom ellenére postolgattak ide! Pontosan megjósolható volt a legtöbb személy válasza, bár, okoztak kellemes meglepetést is egyesek (amit utólag köszönök is nekik).

Ahogy én tudom, épp neked volt konfliktusod a Mikivel.
Én magam jó pár emberrel személyesen is megismerkedtem ezen 14 év alatt, az ő véleményüket is ismerem egyes HUP-os felhasználókról, a "közösségről", ha lehet ennek nevezni. Egy biztos, hogy mindőjüket azért "támadták be", mert a saját véleményük nem fér bele mások hitvallásába (nincs rá jobb szó), és a reakciójuk inkább a mocskolódás volt, mint, hogy kulturált ember módjára érveltek volna a meggyőződésük mellett.

Nekem pedig személy szerint, sem kedvem, sem időm nincs arra, hogy bárhol is külön "kommunikáljak" olyan emberekkel, akik - ki tudja épp milyen - problémáikat szakmai fórumokon, másokon vezetik azt le. Talán egy kis napfény - vagy egy dugás - jót tenne nekik, de nem az én dolgom ez sem, illetve ez is csak a személyes véleményem, nem biztos, hogy így van.

Már 10+ éve is voltak okos, ügyes, előrelátó emberek akik megjósolták a blackPanther bukását és értelmetlenségét, nyilván magukból indultak ki. Ezek az emberek a jövőben sem fogják azt mondani, hogy tévedtem. Valószínűleg további frusztrációt okoz nekik, hogy a rendszer van - volt, lesz -, és ebbe kizárólag nekem van beleszólásom ezután is. Akik ismernek személy szerint, most biztosan bólogatnak mert pontosan tudják, hogy amit eltervezek azt mindegy milyen úton, áron, de megvalósítom. Sajnálom, hogy a maradék hitvallásával nem összeegyeztethető a rendszer léte, meg hogy semmi köze a Debian (és társai) vonallal, ezután sem lesz. A lehetőség adott mindenkinek, csinálni kell másikat, hiszen annyi ügyes, szakmailag topon levő ember van itt is. Sőt, biztosan állíthatom, hogy nálam nagyobb tudásúak, de ők az energiáikat ide fordítják, HUP és egyéb oldalakra.

Pár ember, mint trey is, pontosan tudják, hogy én honnan kezdtem, és kezdtem újra! De minden előzmény ellenére, a rendszer elérhető, akinek kell vigye, csak ennyit tudok mondani.

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v16.1-t * blackpantheros.eu

szaladj neki mégegyszer (ne kontrázzál másokra, meg ezeréves negatív élményekre):
-hmiki is kultúrált, épkézláb párbeszédet kívánt folytatni abban a bizonyos fb csoportban, ahonnan aztán kibaszkodásra került
-én is vigyáztam a számra/kezemre, mikor-kinek mit írok, mégis röptettek ugyanonnan
-hmiki itt megjelent, aztán később általa törölt topikjában is előjöttek a skatulyázós beszólások
ezeken pedig mindegyikünk tovább lépett. probléma, hogy minden egyes, bP-vel kapcsolatos topikban ezekről/ilyenekről kell számot adnunk, ilyenekkel kell foglalkoznunk. mert mindig ugyanoda kanyarodunk vissza - általatok.
de neked ami feltűnik, hogy láttál már hup-hisztit tőlem is, meg hmikitől is...

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme.

"bratyókkal a LF-ról (igaz, kovi?)"

igen, de ennél azért bonyolultabb, mert alkalomadtán a bP-el vagy akár vectorral kapcsolatban is van kritikám. bebaszna, ha nem lenne. a LF-nak semmi jelentősége nincs ezesetben, sőt mára sajnos semmilyen értelemben nincs jelentősége.

nem az én dolgom, hogy mit löksz ide - és már nincs közöm a linkelt produktumhoz sem. annyit tudok leírni, hogy a negatív bulvár mindenütt jól termel, hiszen a fogyasztói igények a béka segge alatt vannak.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Na átnéztem az oldalt (magát a rendszert nem telepítettem), a véleményem:
1. Az egész oldal túl sok dolgot akar egyszerre közölni -> átláthatatlan
2. A fejlécben a Download Now nem túl nyerő, olyan mintha a fejléc része lenne, nem is tűnik gombnak elsőre. Ahol a "Join to our community" facebook-os hülyeség van, oda kellene egy nagy "Download latest version (verziószám) méret GB" link hatalmas logóval. Alá kisebb betűkkel: Other versions
3. Random pages felesleges
4. Download now felesleges, előzőleg említett Other versionsra kattintva kellene megjeleníteni

... és még sorolhatnám ...

Szerintem érdemes megnézni a CentOS oldalát:
https://www.centos.org/
https://www.centos.org/download

A nagyon sötét háttér nem szerencsés, de kb 10 mp alatt megtalálja bárki, hogy mit és hol tud letölteni azzal, hogy a fontosabb linkeket kontrasztos gombokkal oldják meg. A szöveg rövid, nagy betűméretet alkalmaznak, csak a lényeg van leírva, a blabla a linkek mögött van.

A Fedora oldala sem olyan rossz, ha sok blabla-t akar valaki írni, akkor hasonlóan célszerű:
https://getfedora.org/hu/

Köszi szépen, a terveimben szerepel a teljes oldal cseréje, de rám vár, hogy miért?
Mert az elmúlt 1 évben 6 megkeresés érkezett, hogy "csinálnának" egy oldalt a blackPanther-nek, mint referencia oldal, még a megjelenés előtt. Ebből EGY SEM realizálódott.

Jellemzően a szerver biztonsága épp elég feladatot ad, mert ez a napi program:
ftp://ftp.blackpantheros.eu/bf

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v16.1-t * blackpantheros.eu

Megnéztem én is.
1, Szerintem semmi gond vele, sőt naprakésznek tűnik.
2, Jó ötlet!
3, Elfér.
4, Ja.

Ami érdekes, a Downloads résznél a magyar szövegek, gondolom ennek oka van. Az About rész is fura (distrowatch link nincs, wikipedia magyar szócikkre mutat), beolvasztanám a Wikipage-be a "What is blackPanther OS?" alá. Dizájnt lehet váltani, de ha már fekete párduc, had maradjon sötét a háttér ;)

1. ... hat azert aki fogalalkozik UI-al, annak kicsit szurhatja a szemet

En nem foglalkozk UI-al, de kb 10-15 problemat en is latok az oldallal kapcsolatban es ez csak a fooldal. Lejebb mar nem is mentem. :D

Neha megnezem (mikor hir erkezik rola), de egyszeruen a kattintastol is elmegy a kedvem. Most is ez tortent, azert sem neztem "beljebb". :D

trey, unatkoztál megint? Már csak ők harapnak a flame-re, mi?
Inkább kéne vissza poliverzum, vele jobb flame-eket lehetett nyomni :)

Tök kár, hogy olyan elképesztően arrogáns a fejlesztők stílusa, mert amúgy még az is lehet, hogy jó, amit csinálnak. Így viszont számomra ez nem fog kiderülni, mert nem fogom megnézni a produktumot.

Hááh... lefodrulok a székről:D) És persze most felvágjuk az ereinket mert te - vagy más - ki sem próbálja? Szerintem nálad is képzavar van, ha azt hiszed neked készül bármelyik rendszer. Ezt ecseteltem feljebb is, de úgy látszik nem volt érthető.

Háát áruld már el nekem, hogy mi a fenétől lenne bárkinek is jó az, ha te kipróbálod vagy netalántán használod?! :D) Segítek! Semmi nem fog változni, senkinek nem lesz jobb, csak neked ha megfelel a rendszer. Remélem nem így lesz, mert nehéz lenne ezután kommunikálni bárhol is.

Úgy érzed, hogy nekem megtiszteltetés, hogy TE éppen feltelepíted bármelyiket, legyen az Ubuntu, vagy Fedora?! Hát nem semmi gondolat, de súgok:
TE (mert nem tudom ki vagy és mit tettél) maximum köszönettel tartozol azoknak akiknek a munkáját épp használod, legyen az bármilyen ingyenes szoftver.

Lassan ott tartunk, hogy le kell sz@pni a felhasználót :-D) Hát apám, ha rajtam múlik akkor csak az Ubuntu usereknek lehet ilyenben része!
Jah és perszer arroganciám és az egom mondatja ezt velem :D) Azért még eltart egy darabig amíg ezen elszórakozunk :D)

Nehéz elfogadni a valóságot látom.

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v16.1-t * blackpantheros.eu

Próbáld ki, Naa! Lécci, lécci.. Ne legyél már ilyen! Jó lesz nekünk nagyon ha kipróbálod... naa, ne már... Most hogy aludjak így?:D)
Az a baj, hogy nem értjük egymást.

De állok elébe, ha valaki szóban akar érvelni, vitázni akkor mondjon helyszínt, mert ez az egész így semmit nem ér.

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v16.1-t * blackpantheros.eu

Újra megkérdezem mert csak osztjátok az észt!
HA senki nem jön az "éttermembe", mitől lesz más bármi ?! Miért érdekem nekem, hogy egyáltalán bejöjjön?!
Nem akarjátok felfogni, hogy semmilyen produktuma nincs a jelenléteteknek, a felhasználóknak vagy az üres érdektelen gondolataitoknak?
Hogy írjam le, hogy megértsed?
Megpróbálom levezetni:
- Eddig sem szerették, ezután sem fogják, akik igen, használják azóta is. (semmi nem változott) /de ettől sem jobb nekem/
- Eddig sem fizettek, ezután sem fognak. (semmi nem változott)
- Eddig sem tettek hozzá, ezután sem fognak - többnyire nem is tudnak, mert teljesen fogalmatlanok -. (semmi nem változott) /tudnék mesélni pár próbálkozásról/
- Eddig sem kellett egy pióca aki a "véremet szívja", ezután sem kell (semmi nem változott)
- Egy forintot sem hoztak a konyhára, ezután sem fognak (semmi nem változott)
- Eddig sem azt csináltam amit a nagyérdemű szeretne, ezután sem fogom (semmi nem változott)
- Nekem személy szerint csak teher minden egyes felhasználó, mert mindegyiknek saját nyűgje van. (változott, nekem több a feladat)
- stb
A produktum zéró alá.
Tehát mitől lenne jó nekem vagy az arroganciámnak? :D)

Egyetlen dolgot mondj és meghajolok!
De azt is mondtam, hogy állok elébe, aztán lehet szócsatázni érvelni, szóban szemtől szemben. Ha vki. nincs Mo-on, nem gond, a jövő héten a környező országokban mozgok, Bern - Bp sugarú körben, csütörtök Bp., utána Belfast majd London. Szóval bárhova tudok menni aztán belecsapunk a lecsóba.

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v16.1-t * blackpantheros.eu

Hahahaha. Oriasi hozzaszolas :D
Ha nem erdekel a velemenyunk, akkor megis miert valaszolgatsz nekunk?
Vagy meg jobb kerdes: miert tetted elerhetove a Linuxodat, ha leszarod hogy hasznalja-e valaki vagy sem?
Vagy egyaltalan mit akarsz elerni a Black Panther OS-el? Mik a celjaid? Mik a jovobeli tervek?

"Vagy egyaltalan mit akarsz elerni a Black Panther OS-el? Mik a celjaid? Mik a jovobeli tervek?"

E szerint szerintem az a célja, hogy minden magyar ember aki oprendszert használ a számítógépén az blackpanther-t használjon. Ha pedig nem, akkor meg ne vallja magát magyarnak?! Nem értem :(

Amúgy nekem érdekes érzéseim vannak a blackpantherrel kapcsolatban. Amikor feljön itt valami miatt, elkezdek nézelődni, mi van a facebook csoportjába, hogy áll a weboldal, és mindig belefutok valamibe, amitől az az első gondolatom, hogy "na neee, ezt ne..." és inkább hagyom. Most pl ez a facebook bejegyzés verte ki nálam a biztosítékot.

"Illetve jöhetnek még az okos gondolatok a következő képhez!
Rövid, tömör szövegben gondolkodjatok."

You suck

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

"elkezdek nézelődni, mi van a facebook csoportjába, hogy áll a weboldal"
"amitől az az első gondolatom, hogy "na neee, ezt ne..." és inkább hagyom."
"a facebook bejegyzés verte ki nálam a biztosítékot"

Érdekes gondolatsor. Az orvosddal is megbeszéled vagy ahogy ez megtörtént, kaptál is az alkalmon és magadnak verted ki, mert ettől élvezel, ugye?:D)

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v16.1-t * blackpantheros.eu

Miért érdekem nekem, hogy egyáltalán bejöjjön?!

Mert kiraktál egy "donate" link-et a weboldaladra?

Eddig sem fizettek, ezután sem fognak. (semmi nem változott)
Egy forintot sem hoztak a konyhára, ezután sem fognak (semmi nem változott)

Az esetleg eddig eszedbe se jutott, hogy ha nem küldenél el helyből mindenkit a kurva anyjába, akkor lenne olyan, aki fizetne? látsd éttermi hasonlat.
És miért ne fizessenek érte, ha már ennyit dolgoztál vele? Ettől még fejlesztheted a saját elképzeléseid alapján
Hogy értsd. Én őszintén tisztelem azt, hogy valaki eljut idáig önerejéből. Én tudom magamról, hogy erre nem lennék képes, nem tudnék összerakni egy OS-t. Egy ilyen feladathoz se tudásom, se időm, se energiám nincs. De az ahogy a felhasználokkal/ról beszélsz, az a többség számára riasztó/nem elfogadható(?).
Persze fel lehet fogni úgy is, hogy "mi a f@sznak változtassak ezen, úgyse változik semmi." De pusztán egyszer poénból/a változatosság kedvéért próbáld meg azt, hogy nem szopod le a K. felhasználót. Csak normális vagy vele. Semmi több. Lehet, hogy hülye, ez a véleményed meg lehet róla, csak ne vágd a pofájába. főleg ne ismeretlenül.
Lehet, hogy nem olyan reakciók lesznek, mint amihez eddig hozzászoktál.

@seferbt

"De az ahogy a felhasználokkal/ról beszélsz, az a többség számára riasztó/nem elfogadható"

Egy pillanatra álljunk meg egy szóra. A felhasználókkal naponta beszélek, épp egy perce hívott az egyik. Ugye érted?
Hogy ki mikor, hogy nyomott a donate-ra, az megint más kategória.

"Én tudom magamról, hogy erre nem lennék képes, nem tudnék összerakni egy OS-t. Egy ilyen feladathoz se tudásom, se időm, se energiám nincs."
Ez külön tiszteletet érdemel számomra, hogy így állsz hozzá. Nagyot nőttél a szemebe az őszinteséggel. Így a te gondolataidat úja elolvasom.

@kozel
"akkor megis miert valaszolgatsz nekunk?"

épp ráérek :D)

"Vagy meg jobb kerdes: miert tetted elerhetove a Linuxodat, ha leszarod hogy hasznalja-e valaki vagy sem?"

Jelenleg aki számít és nyom a latba, vagy fontos a véleménye, az nem HUP tag, és sosem lesz az.

"Vagy egyaltalan mit akarsz elerni a Black Panther OS-el? Mik a celjaid? Mik a jovobeli tervek?"

Ez túl bonyolult :) Nem szeretnék erről nyilatkozni. De dolgozom egy mobil változaton, ha érdekel.

"...a véleményetek..."

a vélemény számít, ha van mögötte bármi releváns és főként érdekfeszítő tartalom.
Látom fiatal vagy még itt, majd megérted:)

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v16.1-t * blackpantheros.eu

Pedig a hívatlan vendégeket udvariasan is el lehet küldeni...

"It is most gratifying that your enthusiasm for our planet continues unabated. As a token of our appreciation, we hope you will enjoy the two thermonuclear missiles we've just sent to converge with your craft. To ensure ongoing quality of service, your death may be monitored for training purposes. Thank you."

Üdv,
Marci

Nézd már meg a postjaimat, sértődésről szó sincs, arrogáns vagyok és egoista :D) Na meg vicces is! Mi a sz@rra kéne megsértődnöm? Mert te/ti képzeltek valamit, az nem azt jelenti, hogy úgy van, ezt tudnia kéne egy huppernek. Ne magatokból induljatok ki, ráadásul még szórakoztatja is az "egómat" :D) De azt is mondtam már, hogy a sok duma helyett mutassátok, mert pofázni mindenki tud, itt meg aztán pláne :)

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v16.1-t * blackpantheros.eu

Véletlenül tévedtem ide, nem ismerem a Blackpanthert, se a fejlesztőjét, se a felhasználóit. Mondhatni közöm nincs a témához.

Hogy mégis hozzászólok, annak az az oka, hogy amit itt olvastam, az kísértetiesen hasonlít arra a többmenetes "társalgásra", amit egyes (más) emberekkel a könyvkiadásról folytattam pár éve ugyanitt.

Annyit szeretnék csak mondani mindkettőtöknek, hogy meggyőződésem szerint amit műveltek, az mindkét oldalról teljesen fölösleges.

Vector részéről azért, mert a HUP-on (illetve máshol is) teljesen általános, hogy a konkrét ismeretek hiánya egyáltalán nem akadályoz meg embereket abban, hogy bizonyos témákhoz hozzászóljanak. Az internet végleg demokratizálta a véleménnyilvánítás lehetőségét, amivel nagyjából meg is szüntette annak értelmét.

Kozel és a többiek részéről meg azért hiábavaló minden, mert azon kívül, hogy bosszúságot okoztok valakinek, aki alkotott valamit, a véleményetek (értsd: az illető kitartó, logikátlan, sőt, esetenként az aljasságot súroló cseszegetése) az égvilágon semmin nem változtat, ahogy erre ő maga (Vector) is rámutatott. Még akkor se, ha valamiben véletlenül tényleg igazatok van, ugyanis az illető addigra jó eséllyel annyi hülyeséget/szemétséget kapott az arcába, hogy úgyse bírja kiszűrni a szarzivatarból a használható információt.

További jó szórakozást!

---
Science for fun...

Semmi gond ezzel, de azért azt ugye lehet, hogy egy fórumon - mint ez itt - beszéljünk valamiről, ne adj' isten a szóban forgó disztribúcióról, vagy egy arról megjelent cikkről anélkül, hogy szarul kéne éreznünk magunkat?

A disztribúció készítőjét senki sem szólította meg, önként jött ide és önként folyt bele a társalgásba. Amivel nincs semmi baj, sőt! De ha megtette, akkor nyilván előfordulhat, hogy szólnak is hozzá. Hiszen ez egy.... meglepetés.... egy fórum.

--
trey @ gépház

Persze, semmi gond a fórummal, hacsak az nem, hogy a gyanútlanok számára tényleg van benne egy "meglepetésfaktor".

Természetesen azt se szeretném, ha te, vagy bárki más rosszul érezné magát, annyit viszont már korábban is megjegyeztem, hogy a HUP-on (és általában a magyar fórumokon) rendkívül gyakori a szakmai méltóság hiánya. És ez alatt a hangnemre, a hozzáállásra, meg úgy általában azokra az indulatokra gondolok, amelyeknek valahogy senki nem szab határt.

Azt gondolom, ha ezt sikerült volna idejében kiszűrni, az nem csorbítaná, hanem egyenesen bátorítaná a véleménnyilvánítást, csökkentené a fölösleges zajt, "szakmaibbá" tenné a tartalmat, növelné a HUP értékét.

Ha mindez így lenne, jogosan lehetne rendre utasítani Vectort (sőt, engem is), ha netán ingerültebben válaszol valamire. Így viszont teljesen természetes, ha eleve feszültebben áll hozzá a hozzászólókhoz meg a véleményükhöz.

---
Science for fun...

Értem. A HUP a hibás. A múltkor - szintén a BP körül - szabadultak el az indulatok. Akkor a Facebook volt a hibás, itt írta le valaki, aki közel áll a BP-hez, hogy a Facebook-on bántják a BP-t. A stílusa egy idő után kifogásolható volt, majd a végén egy rage quit-tel törölte azz egészet.

Szóval, ott tartunk, hogy a BP-vel kapcsolatban hibás a FB, a HUP, ...

--
trey @ gépház

Bocs, de szerintem nagyon nem érted, miről beszélek.

Nem tudom, milyen balhéja volt kinek a mivel a múltban, és hogy ezért ki a hibás. Mint írtam, nekem nem szívügyem ez a BP, annyi rémlik, hogy volt róla cikk a Linuxvilágban.

Amit tehát írtam, nem a BlackPantherre vonatkozik, sokkal inkább a HUP-ra magára. A BlackPantherhez annyi köze van, hogy ennek kapcsán jutott eszembe (sokadszorra), hogy mekkora szánalom az a tény, hogy a Hungarian Unix Portált gyakorlatilag kizárólag a hírek miatt látogatom (kvázi Micskó Gábor blogjaként tekintek rá), de szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme.

Tény, hogy a szakmai és emberi nagyság nem járnak párban, ámbár szerencsére elég erős köztük a korreláció. Nem akarok konkrét neveket mondani, de gyanítom te is érzed, hogy a HUP-on vannak olyan emberek, akiknél a fenti egybeesés finoman szólva nem jött össze. (Na, azért ha már magától jött ide, és szíveskedett is belémkötni, akkor kihasználva azt a tényt, hogy ez egy demokratikus fórum, megemlíteném például ezt az alattam elterülő, jobb sorsra érdemes Wacha Gábort, aki láthatólag a fél veséjét odaadná, hogy egyszer fogást találjon rajtam, de nincs meg hozzá a ... tehetsége.)

Azt hiszem, ha idejében sikerült volna a közönséget úgy összeválogatni, vagy ha ez nem lehetséges, akkor megregulázni, hogy a szakmai és emberi tulajdonságok jelenleginél kellemesebb egyvelege jöjjön össze, akkor Vectornak is lehetősége lett volna arra (most, és a múltban egyránt), hogy tárgyilagos problémafelvetésekre tárgyilagos válaszokat adjon, netán egyenesen megköszönve az építő kritikát.

Így viszont minden energiája az önvédelemre megy el.

Végezetül - kérlek ne vedd sértésnek - de az én normáim szerint kifejezetten álságos magatartás azt hangoztatni, hogy egy embert, akinek a munkájáról beszélgetnek itt, az általad működtetett helyen, senki nem szólított meg, magától jött ide, és kvázi megérdemli, amit kap.

---
Science for fun...

Nem, valójában nem "offolok". Felhívtam a te és a "vendégköröd" figyelmét egy valós problémára, amit éppen ennek a topiknak a tartalma szemléltet a legjobban.

Nem gondolom, hogy ha te, mint a hely tulajdonosa nem érted ezt a problémát, akkor értelme volna neki önálló topicot nyitni. (A helyedben igazából én se érteném, elvégre ahol a HUP most tart, arra szokták azt mondani, hogy "innen szép nyerni".)

Eleve kérdéses az általad javasolt "megfelelő hely" fogalma is, hiszen ezen a ponton nem kisebb problémával szembesülnék, mint hogy miként lehet a vegetarianizmus előnyeit ecsetelni egy csoport kannibálnak anélkül, hogy jómagam ne váljak gasztronómiai élvezetté citrommal a számban.

A cél amúgy éppen az volt, hogy a BP-ről, meg egyebekről is lehessen végre valóban magas röptű vitát folytatni, de nem jött be.

Ha jól tudom, a HUP-on vannak informális moderátorok. Valamennyiüket üdvözlöm, és sok sikert kívánok a további munkájukhoz. Nem lennék a helyükben.

---
Science for fun...

"A cél amúgy éppen az volt, hogy a BP-ről, meg egyebekről is lehessen végre valóban magas röptű vitát folytatni, de nem jött be."

Hát, tőled még nem sok szó hangozott el a BP-ről ebben a topikban :)

"Ha jól tudom, a HUP-on vannak informális moderátorok."

Informális moderátorok? Sose hallottam róluk. Kik lennének ezek?

--
trey @ gépház

Nem tudok a BP-ről mit mondani, nincs közöm hozzá, amint azt rögtön le is szögeztem.

A HUP-hoz van közöm felhasználóként. Ezzel kapcsolatban amit írtam, szerintem konstruktív, de nyugodtan hagyd figyelmen kívül, ha úgy tetszik.

Az informális moderátorokkal kapcsolatban ezek szerint tévedtem. Nekem valamiért úgy tűnt, hogy egyes "nagy öregek" azért ügyelnek a folyamatokra, de ezek szerint tényleg arra mennek a lovak, amerre akarnak.

Tudom, hogy ti ezt demokráciának nevezitek.

Egészségetekre.

---
Science for fun...

Mindegy. Amit itt látunk, már csak következmény.

A hozzászólásai alapján ez a Vector egyáltalán nem tűnik se hülyének, se arrogánsnak. Lehet, hogy számomra tényleg hiányoznak vele kapcsolatban bizonyos tények, de értelmes viszontkérdései vannak, amire - mint ő maga is megállapította - tényleg nulla darab értelmes választ kapott.

Ráadásul olyan emberek szólogatnak be neki, akik valószínűleg nem látják át azt, amit csinál.

Hidd el, egy ponton túl tényleg nehéz kimértnek maradni. Nyilván ha érezné a jó szándékot a hozzászólók részéről, kevésbé lenne ingerült. Csak az nem a HUP lenne.

---
Science for fun...

Amíg be nem mutatkozol, fogalmam sincs, hogy ismerjük-e egymást, és hogy helyes-e velem kapcsolatban a "barátom" megszólítás. Szerintem nem, de mivel jelenleg dobozos sörként mutatkozol be, nem tudom eldönteni.

A kretenizmus a központi idegrendszernek a pajzsmirigy korai gyermekkorban történő alulműködése miatt kialakuló súlyos fejletlensége. Nincs ilyen betegségem. Te viszont gyanús vagy...

Ha tiszteled Vector szakmai tudását, beszélj vele úgy, hogy ez kiderüljön belőle. Jómagam ekkora kegyre nem számítok tőled, de ha gondolod, még próbálkozhatsz.

---
Science for fun...

Ahogy mar trey is mondta, ez egy forum. Ha Te karot nyelve akarsz kommunikalni es nem laza stilusban, az nem az en problemam. A kedvedert nem fogok stilust valtani, sot, szerintem egy pillanatig sem voltam udvariatlan Veled, ellenben Te besertodsz olyan hulyesegeken, hogy "oreg" es "baratom".
Tovabba szerinted a HUP kozossege bunko es fasz, ahogy lentebb irtad. Ezt kikerem mindenki neveben, de nem sertodok meg. Inkabb elarul sokmindent Rolad.
Vectorral meg probaltak tobbszor normalisan beszelni. Mindig az end user volt a hulye. Elszakad a cerna valahol, ezt belathatod Te is. Mindig mindenki csak bantani probalja szegeny BP OS-t. Hat a nagy faszt, azt! Alljon mar meg a menet!

"Ahogy mar trey is mondta, ez egy forum."

Ahogy már én is mondtam, rendeltetése szerint ez (állítólag) egy szakmai fórum.

Elvileg úgy kellene működnie, hogy szakmai érvek és elenérvek ütköznek, miközben a felek tiszteletben tartják egymás szakértelmét és emberi értékeit. Ehhez nem kell karót nyelni, de például a "barátom", az "öreg", meg a "full kretén" egyértelműen helytelen megszólítások.

Számodra, és a HUP jelenlegi közönsége számára a "fórum" olyan helyet jelent, ahol ezek megengedettek, mivel - szakmai fórum ide vagy oda - lehetőséged van arra, hogy a valódi neved, címed és telefonszámod megadása nélkül sörként regisztrálj, és a névtelenségedet kihasználva olyan stílusban kommunikálj, amit a való életben soha nem engedhetnél meg magadnak.

A stílusod alapján eleve jóval fiatalabb lehetsz nálam, és hiába értesz esetleg az informatika egyes részeihez jobban, mint én, a "társadalmi rangunk" (már ha van még ilyen egyáltalán) biztosan nem azonos. Ha máson nem, azon ez biztosan látszik, hogy én veled ellentétben eleve a saját nevemmel regisztráltam, így arccal együtt vállalom mindazt, mait ide leírok.

Látod a különbséget a saját és az én stílusom között?

Van merszed egy szakmai fórumon rendesen bemutatkozni?

---
Science for fun...

Fogalmam sincs mit akarsz elerni ezzel a - szerintem - eroltetett illedelmesseggel. Mit valtoztat valamin is, hogy megadom a nevem, cimem? Mi lenne annak a celja?
Tudtommal nem eloiras, hogy megadd a neved, cimed es satobbi. Te ugy dontottel, hogy megadod, en ugy dontottem, hogy nem.
Nos, akkor terjunk vissza arra, hogy lefaszozol itt mindnenkit. Ezzel a stilussal mizu? Ismetlem, Te minositettel minket eloszor. Aztan meglepodsz, ha valaki ezt szova teszi.
Ha nem tetszik a HUP kozossege, nem kell idejonni. Ellentetben Veled, en rengeteg szakmai hozzaszolast, temat talalok itt, naponta.
De biztos bennem van a hiba.

"Mit valtoztat valamin is, hogy megadom a nevem, cimem?"

Például el tudom dönteni, hogy barátok vagyunk-e. Mellesleg pszichikai korlátot jelent számodra a hozzászólásaid kapcsán.

"Nos, akkor terjunk vissza arra, hogy lefaszozol itt mindnenkit. Ezzel a stilussal mizu?"

Először is nem mindenkit, csak aki rászolgált. Másodszor én ezt a jelzőt arccal vállaltam, így aki kicsit is elgondolkodik azon, amit itt leírtam, az érezheti, hogy valami igen komoly elégedetlenség kell legyen a hátterében.

Te viszont "kozel" vagy a sörgyárból, és kérésre se mered megmondani a valódi nevedet.

Kicsit leegyszerűsítve: én valaki vagyok, te senki.

---
Science for fun...

Igen, valoszinuleg egy robot valaszolgat :).
Kicsit leegyszerusitve: itt a forumon egy senki vagy a tobbiek szamara, ahogy en is. Engem ez nem zavar, Teged viszont kimondottan irrital. Mint mar irtam, teljesen mindegy, hogy megadod-e a neved, vagy sem, senkit nem erdekel.
A baratom pedig egy megszolitas a magyar nyelvben, ugyanugy mint a haver, vagy oreg. Sebaj, tanultal ma is valami ujat.

Gondolkodtam a kérdéseden, de biztosan állíthatom, hogy nem értem. Ez egy informatikai portál, tehát (szerintem) nyilvánvaló kellene legyen, hogy erre a szakmára gondolok.

Ha viszont arra céloztál, hogy a HUP esetében lassanként elég nehéz eldönteni, hogy ponotsan miről is szól, akkor egyet tudok veled érteni.
---
Science for fun...

"Van merszed egy szakmai fórumon rendesen bemutatkozni?"
manapság ez inkább veszélyes, mint normális... még a végén őt is megcímkézi valami gyökér...

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme.

És szerinted szakmai fórumnak minősül az a hely, ahol veszélyes bemutatkozni?

Könyörgöm, ez itt nem a Cosa Nostra, csak egy magyar informatikai portál, amit mostanra magáévá tett 10-15 unatkozó kretén, a többiek meg (sajnos a tulajt is beleértve) némán tűrik ezt, mert nekik ez így kényelmes.

---
Science for fun...

Azert ahhoz eleg nagy arcra van szukseg, hogy igy kioktasd az embereket, biztosan hatalmas tarsadalmi rangod lehet. Azert mert a te fejedben el egy olyan elkepzeles, hogy egy szakmai forum hogyan kellene hogy mukodjon, attol meg nem biztos, hogy masok is igy gondoljak ezt. Vagy arrol van szo, hogy megirtad a wikipedia szocikket arrol, hogy mi a szakmai forum, es most az interneten igazsagosztokent vegigszaguldasz?

Aki tarsadalmi rangra hivatkozik, azt nagyon nehez komolyan venni egy szakmai forumon :P

Megkértem egy embert (sört), hogy ha le akar hülyézni, használja a nevemet. Ez már kioktatás?

Valóban van egy elképzelésem arról, hogy egy szakmai fórumnak hogyan kellene működni, és valóban plasztikusan látszik, hogy egyesek ezzel nem tudnak azonosulni. No de egy olyan demokratikus fórumon, mint a HUP, mégis hol van ezzel a probléma?

Wikipedia szócikket tényleg írtam, de nem erről a témáról.

Nincs megadva valódi neved, így téged se egyszerű komolyan venni. (De kérlek, ezt ne vedd kioktatásnak.)
---
Science for fun...

ne haragudj, ha valakinek idegen az F2 gomb lenyomása (vagy legyen bármi megszokott, ami a nyelvválasztásra ad opciókat) egy linux livecd boot-képernyőjén, az tényleg balfasz ahhoz, hogy kiszedjék a rugdalózóból.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme.

Aztán honnan tudod, hogy mit kell megnyomni, ha magyarul/szlovákul/kínaiul/klingonul/tündéül vannak felcímkézve az opciók? Beírod Google Translate-be? Remek. Megfelelő idő alatt a gombokat véletlen sorrendben megnyomva is lehetne Linuxot telepíteni, de attól még nem fogja magát jól érezni a user.

nagyjából 172 féle linux boot-képernyőjénél lehet az F2-vel nyelvet választani. nem én találtam ki, így terjedt el.
(megfelelő idő ráfordítással lehet olyan kommentet is írni, ami legalább releváns kötekedést mutat a témával kapcsolatban)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme.

Nézd. Elviccelődhetsz a dolgokkal, ettől függetlenül fenntartom, hogy az a vitastílus, hogy te a másik ember személyes (magán, HUP-on kívüli) életét támadod, nem pedig az itteni érvelését, itt elmondott véleményét (miszerint a BP OS kommunikációja szerencsétlen, mert ők sosem hibásak), az számomra a jó ízléssel, értelmes emberséggel összeegyeztethetetlen. De ezt többen elmondták, elmondtuk korábban. Akár kiskapus topicban, akár itt is. Azt, hogy a vesémmel, meg az életemmel (ami állítólag sivár, sikertelen) arcoskodsz, az sokat nem tesz hozzá ahhoz, hogy nemesebb ember legyek.

Nem bánnám, ha jópofáskodás, fröcsögést háttérbe tennéd, és koncentrálnánk arra, hogy a "minket folyton bántanak, ti vagytok a szemetek, igazságtalanul szólt le, nem volt korrekt" és a "elgondolkodtató, amit írsz, de nem fogjuk megváltoztatni, mert nincs erőforrásunk, mert nem te vagy a célközönség, stb." közt nagy a különbség. Hozzátenném, hogy ez is ebből indult: egy eldugott cikkből rögtön lett egy nagy hiszti. Ismét felhoznám a Frugalware-t, UHU-t: felőlük sosem jött az, hogy te hülye vagy, nem értesz hozzá, stb. A bajom már régóta az mind a BP csapattal (és más témában veled), hogy minimálisan sem vagytok nyitottak a párbeszédre, amit mondtok, az úgy van. Pont. Aztán csodálkoztok, ha mindenki ösztönösen kihívásnak érzi, hogy ezt enyhítse.

+1 a kommunikációra

Sok topic volt itt már ami BP*-ról szólt.

És miiiindenhol ez a stílus jött elő. Akár szépen fogalmaztad meg a kritikát, akár nem szépen.

Vector azt nem látja be, hogy ezen kellene egy "kicsit" (nem sokat!) változtatni...

Amit itt végigolvastam Vectortól az tényleg gáz. Lekezelő, de nagyon. Persze felvette a "hup" stílust úgymond, de ezt projekt gazdaként szerintem nem lehetne megcsinálni.

Hozták itt az éttermes hasonlatokat, meg egyebek, remek, lehet ilyeneket, akár jó hasonlat is lehet. De itt egy emberkéről van szó, aki csinál egy projektet. Ezek szerint saját magának, vagyis az "ügyfeleinek/felhasználóinak".

Rendben, nekik csinálja, de nem akar esetleg új usereket szerezni ? Mert ilyen kommunikációval nehéz. Persze, nem a HUP* usereket kell meggyőzni, de azért lehetne odafigyelni a "külsős" visszajelzésekre is... sőt.. azokra is oda kell figyelni. Nem telefonon fog felhívni.. Meg kell nézni a cikkeket / egyebeket BP-ről, átolvasni, de nem a szemüveggel a szemeden, hogy úú ez a köcsög itt elhord minden sz.rt.. hanem észrevenni azt, ami esetleg építő jellegű lehet.

Sokan "buknak" (direkt idézőjel, a BP nem bukott semmibe) bele abba a hibába, hogy ignoreálják a közösséget + a visszajelzéseket..

A közösséggel igen is foglalkozni kell, és _nem_ csak azzal a közösséggel aki "szopok nyalok gombotvarrok" típus és BP user. Mivel a "hardcore" BP user mindig is a BP érdekeit fogja szeme előtt tartani és adott esetben nem említ meg X vagy Y vagy Z problémát.

Ennyi. De szerintem ezt már leírtam párszor Vectornak. Csak az is támadásnak minősült.. (tény, voltak durvább beszólásaim is.)

no offense
-krix-

"de ezt projekt gazdaként szerintem nem lehetne megcsinálni"

Feltételesen megengedve, hogy Vector stílusával tényleg lehet valami, bátorkodom megkérdezni: voltál te már projektgazda, hogy ennyire stabilak az ismereteid a témával kapcsolatban?

"...(tény, voltak durvább beszólásaim is.)"

Ah-ah-ah... Beavatkoztál a rendszerbe, amin mérést akartál végezni. Hallottad te már a Heisenberg nevet?

---
Science for fun...

buki, konkrét projekt gazda nem voltam, de fel tudok mutatni eredményeket egy UHU-Linuxban, egy Frugalware Linuxban. remélem ez elég lesz. És igen, én így is foglalkoztam a közösséggel ...

ps.: hogy kicsit fordítsuk a kérdést, UHU linux esetében elég kemény bírálataim voltak a fejlesztők hozzáállásával kapcsolatban ...

Igazából minden. Hogy lehet egy fejlesztésbeb a "közösséget" előrébb helyezni, mint a fejlesztőket, és mi ennek egyáltalán az értelme.

Arra se válaszoltál, hogy képviseltél-e névvel, arccal egy terméket, mint az az ember, akinek saját elmondásod szerint keményen beszólogattál.

Ha nem, akkor mégis honnan vetted hozzá a bátorságot, ha meg igen, és átláttad a helyzetét, akkor miért nem voltál vele szolidáris?

De amúgy mindegy.
---
Science for fun...

Uh, itt gond van .. :)

Termékről beszélünk? Jah, akkor soha nem képviseltem terméket. De azért az UHU-Linux az ott volt sok Sulinetes gépen bár, nem termékként..

Nekem nem az a fontos hogy az arcom ott legyen... Nekem a háttérmunka a fontos... De látom nem érted :)

No comment erre az egészre. Látom nem érted mit jelent az OpenSource + a fejlesztés :)

De (ha már kérted .. ) névvel (Hamar Krisztián / krix ) arccal vállalva, hogy képviseltem az UHU-Linuxot fenn Budapesten két darab konferencián. Te mit vállalsz az arcoddal / neveddel? Semmit? Köszi :)

Innentől fogva kár ""vitázni"" :)

"Te mit vállalsz az arcoddal / neveddel? Semmit? Köszi :)"

Ajaj, most megfogtál! Hát erre tényleg jobb, ha nem írok semmit, mert abból hagyományosan csak balhé volt (mármint itt a HUP-on).

Mondjuk maradjunk annyiban, hogy volt egy projektem, amin ott van a nevem, és amit máig ... hát hogy is mondjam csak szépen ... ingyen hostolnak egy inf.elte.hu végű cím alatt.

(OK, tudom hogy ez is elég ködös, de végül is ősz van.)
---
Science for fun...

Éreztem, hogy nem kellene semmit írni, úgy lett volna a jobb, de akkor most leírom értelmesen, mert azt hiszem, teljesen félreértetted.

Írtam egy könyvet, meglehetősen népszerű volt. Ma már nem kapható, de egy warez példányát a múltkor megtaláltam egy inf.elte.hu végű címen. Nem akartam bántani senkit emiatt, ezért írtam azt, hogy "ingyen hosztolják". :-) (Az ELTE Informatikai Karához egyébként soha semmi közöm nem volt, tehát a te apukád az erősebb.)

Igazából magam is nehezen tudom eldönteni, hogy erre büszkének kell-e lennem, mindazonáltal ez egy tény.
---
Science for fun...

elég régóta kétféle kommunikáció zajlik a bP fejlesztői felé:
a) ilyen-olyan problémám van, mit hol találok, nálam miért nem megy, kérek hozzá ilyen-olyan szoftvercsomagot, valamint egyéb kérdések, javaslatok
illetve
b) valamiből 4.0.2 helyett csak 4.0.1 verziójú cucc van benne, kalapszar kategória, nincs frissítés, három hónapos kiadás tehát régi/szar, minek ez ide, és hasonlók

utóbbiak esetében amikor tényekkel ábrázolod a delikvens tudatlanságát, és/vagy annak valótlan állítását, ráadásul tetten éred, hogy rá sem nézett, de véleményt alkot, akkor viszont jön a személyeskedés, fb-csoportból való kibaszkodás.

a szopok-nyalok-gombot varrok című beszólásodra (bár honnan vetted, fogalmam nincs): nem egy személy létezik akár a fb-csoportban, akár egyébként a bP felhasználói között, akik ilyen-olyan vitát folytattak a fejlesztők bármelyikével. mégis mindenki normálisan szól a másikhoz, bizonyos kompromisszumok keletkeztek a viták tárgyát illetően, mindkét oldalról. erről ennyit.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme.

"Ennyi. De szerintem ezt már leírtam párszor Vectornak. Csak az is támadásnak minősült.. (tény, voltak durvább beszólásaim is.)"

Ez így van:)

Közösség és közösség között, szeretek különbséget tenni.
Típusok:
0.) fogalma sincs miről beszél
1.) játszótér
2.) windozpistikéből avanzsált linux hacker
3.) valódi felhasználó

Bocsánat érte, hogy csak az utolsóra vagyok fogékony, arra is csak korlátozott lehetőségekkel. Valahogy úgy fogalmaznám meg, hogy a kényelmes és a kedv között ingázva, amíg nem felejtik el, hogy én nem értük élek és nem nekik dolgozom. Te aki részt vettél szabad szoftveres projektben, neked pontosan értened kell amit írok.

Csak innen hadd mutassak egy-egy postot:
user 1:
"Na átnéztem az oldalt (magát a rendszert nem telepítettem), a véleményem:
1. Az egész oldal túl sok dolgot akar egyszerre közölni -> átláthatatlan"

user 2:
"Megnéztem én is.
1, Szerintem semmi gond vele, sőt naprakésznek tűnik."

Nincs velük semmi baj, de sajnálom a könnyebb utat választom, az user 2 véleményével értek egyet. Nem tudok, nem is akarok mindenkinek a külön problémájával foglalkozni. És pontosan ez a "létezés titka", hogy nem veszek el emberek számtalan véleményében, problémáikban, az legyen csak az övék. Nekem pont olyan jó lenne minden, ha semmilyen honlap nem lenne, sőt, talán még jobb is, hiszen a honlappal jár megannyi extra feladat ami most a szükséges rossz kategória. És ez csak egyetlen apróság.

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v16.1-t * blackpantheros.eu

Bocsánat érte, hogy csak az utolsóra vagyok fogékony, arra is csak korlátozott lehetőségekkel. Valahogy úgy fogalmaznám meg, hogy a kényelmes és a kedv között ingázva, amíg nem felejtik el, hogy én nem értük élek és nem nekik dolgozom. Te aki részt vettél szabad szoftveres projektben, neked pontosan értened kell amit írok.

Ugyan :) Semmi gond, lehet az a gond, hogy egyszemélyben próbálsz meg mindenkinek kommunikálni. Ami nem mindig jó :)

Bár tény, hogy ha esetleg van egy dev "community" körülötted, akkor az sem feltétlenül mindig jó :) (lásd én vs. uhu anno)

Nehéz megtalálni az aranyközéputat a kommunikációban, főleg opensource* berkekben.

Mindenesetre én mindig arra törekedtem, hogy ha a user ""hülye"" kérdéseket is tesz fel, azt is valahogy meg kell próbálni normálisan megfogalmazni (mmint a választ). Ha már átmegy baszogatásba a történet, az megint más, azt is tudni kell lekomunikálni, ami viszont már nagyban függ az ember habitusától, stílusától, stb.

Amik szoktak itt jönni, az nagyon sokszor átmegy lekezelő stílusba (vica-versa, tőled is, másoktól is, akár tőlem is régebben) (tudom, trollokra reagálás az esetek többségében).

Szerintem ez az ami nem tesz jót az imiiiidzsnek, de nagyon nem. Tökmind1, hogy aktív userek, vagy sem, lehetséges userek, vagy soha nem lesznek userek.

De ez csak egy magánvélemény :) Nem akarok ítélkezni senki felett. Nekem sem patyolattiszta a stílusom és a reakcióim. Ez tény. :)

Üdv
-krix-

"...hogy te a másik ember személyes (magán, HUP-on kívüli) életét támadod..."

Gábor, halvány fogalmam nincs az úgynevezett HUP-on kívüli életedről. Annyit tudok rólad, hogy a Műegyetemen tanítasz, amit te magad árultál el magadról korábban itt a HUP-on. Ennyi, és ennél több nem is érdekel belőled. Nem vagy az esetem.

Az, hogy most egyáltalán beszélgetünk, annak köszönhető, hogy korábban mindenféle témával kapcsolatban ellenállhatatlan vágyat éreztél arra, hogy nekem ellentmondj, ha logikus amit írsz, ha nem.

Most is pontosan ezt tetted, sőt teszed, hiszen épp a veséden vagy megsértődve (vagy min). (Mondjuk a HUP-on nem szokatlan az ilyesmi. Emlékszem, egyszer három könnyed lépésben jutottunk el a Linuxvilágtól az orális szexig. Na jó, lehet hogy hosszabb volt az az előjáték, de hogy eljutottunk oda, az tuti. Már félre ne értsd, nem veled jutottunk el... OK, ezt nem ragozom tovább.)

A jelenség amúgy annyira nyilvánvaló volt, hogy egyszer (igaz, évekkel ezelőtt) még meg is jegyeztem neked udvariasan, hogy mi ketten általában nem szoktunk egyetérteni, így a vita kvázi értelmetlen.

Én nem tehetek róla, hogy ennyiből nem értetted meg az üzenetet. Most is kiollóztál két össze nem illő mondatot az írásomból, és elkezdtél belőle pálinkafőzőt építeni. Vagy fluxuskondenzátort.

Évek óta "ismersz". Mégis miből gondoltad, hogy hagyom? :-)

"A bajom már régóta az mind a BP csapattal (és más témában veled), hogy minimálisan sem vagytok nyitottak a párbeszédre, amit mondtok, az úgy van. Pont."

Bocsáss meg, de gondolom téged is irritál egy határon túl, ha a saját (számomra ismeretlen) szakterületeden kimondottan feszes stílusban (lásd fentebb "kozel" hozzászólásait) osztják neked az észt. Ha valamihez én értek, te meg nem, akkor az úgy van, ahogy én mondom. Pont.

Lehet ezen megsértődni, de attól az még ott egy pont a mondat végén.

"Aztán csodálkoztok, ha mindenki ösztönösen kihívásnak érzi, hogy ezt enyhítse."

Óh igen! A vágyak, az ösztönök! Azok munkálnak itt a HUP-on, nem a józan ész.

---
Science for fun...

"hogy te a másik ember személyes (magán, HUP-on kívüli) életét támadod"
ezt itt most bukitől észrevetted, de lelkes terroristatársaidnak meg számtalanszor elnézted :(
a második bekezdésben taglaltak egy részére pedig picit korábban már írtam pár sort.
viszont, hogy szerinted nem vagyunk nyitottak a párbeszédre, teljesen téves megállapítás, hát most is diskurálunk. de most már jó volna eldönteni, hogy hallgassunk, vagy válaszoljunk, ha kérdeztek...

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme.

hogy képben legyél (te is):
van egy ovis linuxos csoport (a keménymag) a faszbúkon, ahol előkerült a szó a blackPanther-ről. 1-2 köpködő poszt után hmiki reagált, kérdezett, tényekkel cáfolt, melynek az eredménye hmikinek a csoportból való kibaszkodása lett.
erre vonatkozó, ám kultúrált értetlenkedésem, kérdéseim után én szintén röptetve lettem. mondhatni jól kibasztak velem, hiszen nagyjából 8 einsteinnel kevesebb balfasz posztjait kell olvasgatnom.
na erről a hepeningről festett egy tökre reális életképet hmiki itt. ahogyan az pedig lenni szokott, a bP háza tájáról érkező teljesen mindegy milyen témájú bejegyzéseknél megjelenik a hupos, agyondiplomázott keménymag, akik igyekeznek az elmúlt 14 évben begyűjtött negatív élményeiket úgy beállítani, hogy az még mindig/már megint aktuális jelenség.
(igen, hmiki kissé elbillent abban a topikban, de felnőtt, cselekvőképes személy)

és akkor most pillants rá a 16.1-et bejelentő topikra.
(nem a hup a hibás, csak mint minden, nagyobb létszámú közösség, nyomokban a hup is tartalmaz szellemi rövidnadrágosokat. viszont nélkülük meg kurvára unalmas lenne rengeteg topik)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme. - (C) buki

Pár éve elmentettem 1-1 postot amit én, vagy valamilyen blackPanther-es osztottunk itt meg, és persze az arra vonatkozó kommenteket, melyek egytől egyig (szerintem) fura emberektől származtak. Volt postokban minden, új ötlet, újítás, stb.

Majd hónapokkal - vagy évekkel - később teljesen egyező, esetleg kísértetiesen hasonló dolgokat, amelyek már az Ubuntu égisze alatt láttak napvilágot, isteni imádattal fogadták, talán recska is volt rájuk, ugyanazoktól az emberektől.

Erre a megoldás részemről egyszerű volt és le is van zárva: nem írok semmit a hup-ra és így nincs min csámcsogni.

Ha egyszer a "huphirvumra" ráakadok a fájlrengetegben, majd közzé teszem őket :D)

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v16.1-t * blackpantheros.eu

Ki mondta, hogy nem használtam, legalábbis próbáltam használni bármikor is? Ki mondta, hogy nem lett elegem a kommunikációjuk stílusából, abból a "bántanak minket", "mindenki ellenség" (de persze közben egyáltalán nem érdekel minket) hangulatból, ami ment?

Viszont tényleg elszabadultak az indulatok, inkább relaxáljunk.

Teljesen igazad van.

Szopni járok ide én is, ez a szegény Vector is (akárki is legyen), meg mindenki, aki valaha arra vágyott, hogy legyen normális magyar nyelvű szakmai fórum.

Nem így indult, de az a helyzet, hogy tényleg benéztük ezt a dolgot.

Nem számítottunk rád, meg a többi faszra.

---
Science for fun...

Feliratkozom erre a témára, jobbak a hozzászólások, mint (szinte) bármelyik viccoldal. Köszönöm a lehetőséget és az élményt :)

valamit benezhettel, husika. Szamomra erdektelen a blekkpanter nevu csoda, igy talan meg neked sem okoz nehezseget megertest tanusitani, ha konkretan leszarom az allitolagos osszefuggeseket. Hanem az itteni megzakkanasod mintegy mellekszalakent jegyeztem meg, hogy a release neveket talan nem bebaszva, vagy tudatmodosito szer hatasa alatt kene kitalalni, mert ezek meg gazabbak, mint az ubuntu balfek kodnevei.

Aztan lehet, hogy meg senki nem vagta a kepedbe - de hat mindig van egy elso - hogy egy kicsit el van szallva a buta arcod. Gondolom, az otthoni kozonseged mar attol is elalel, amikor a pohodra felhuzod a feketeparduc jelmezt, vagy amikor fotosoppolsz egy gagyi facebook-os 'aki magyar, az bp-t hasznaLOL' mondanivaloju ubergagyit. Hat meg, ha azt is tudnak, hogy apa csinalt egy linux disztrot! Amit ugyan kb. senki nem hasznal, de minek is farasztanad oket azzal, hogy osszesen futvagy 8 gepen a cucc. Na ez a rossz hir, meg az izzadsagszagu erolkodesed, kiscsillag...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

"hogy osszesen futvagy 8 gepen a cucc"
hadd segítsek a téveszméid ellen!
(ez az info nem sokkal ezelőtt "esett be", azzal együtt, hogy a m.o.-i rangsor: Ubuntu, bP és debian, meg az összes többi, így ebben a sorrendben. nem mi találtuk ki.)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme.

én meg amerre járok, mindenhol windows-okat tolnak a számítógépeken, szóval akkor most melyik lehet reprezentatív/hihetőbb...?
(legközelebb majd az első hat helyre ubuntut írok, utána minden mást, a legvégére meg a bP-t, ha gondolod, még át is rajzolok mindenféle "felmérés" eredményét, csak a te kedvedért)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme.

Két olyan szerzetes bandukol egymás mellett, akik nagyon komoly nőtlenségi fogadalmat tettek. Hatalmas eső zúdul a nyakukba, és sártengerré változtatja az utat. Később észreveszik, hogy egy nő szeretne átkelni rajta, de sajnálja a fehér ruháját.
Az egyik szerzetes gondolkodás nélkül odamegy, udvariasan megkérdezi, hogy segíthet-e, majd felnyalábolja a nőt, és átviszi a másik oldalra.
Továbbmenvén, a társa kilométereken keresztül füstölög magában. A kolostorhoz érve ki is fakad:
- Hogy tehetted? Mi még csak rá sem nézhetünk egy nőre!
Mire a másik csodálkozva:
- Mi? Ja, a nő? Hát, én már egy órája letettem, de úgy látom, te még mindig cipeled...

Történt vala régesrégen, hogy két olyan szerzetes, akik nagyon komoly
nőtlenségi fogadalmat tettek, egymás mellett bandukoltak az úton. Mivel
azonban a szexuálszteroidok termelődése akaratlagosan nem befolyásolható,
ráadásul aznap komoly hidegfront közelgett, igen békétlenek valának.

A front megérkeztével hatalmas eső zúdult a nyakukba, és sártengerré
változtatta az utat.

Ekkor észrevették, hogy egy nő szeretne átkelni rajta, de sajnálja a fehér
ruháját. Az egyik szerzetes gondolkodás nélkül odament, kedvesen
felnyalábolta a nőt, átvitte a másik oldalra, aztán el, messzire. Ami utána
történt, arról úriember nyilvánosan nem beszél, de különben boldogan éltek,
míg meg nem haltak.

A társa kissé füstölgött magában, hogy ilyen rosszak a reflexei, majd fölös
energiái más irányú projektekben történő lekötésén kezdett elmélkedni.
Tekintetét végighordozta az úton, annak teljes hosszában, ameddig a szem
ellát vala, majd rögtönzött sajtótájékoztató keretében a következőképpen
foglalta össze a kialakult helyzetet:

- Azt a kurarizált neuromuszkuláris szinapszisát az anyjának, mekkora sár
van itt.

Azzal tarisznyájába nyúlt, árkus papírt vett elő, osztott, szorzott,
rajzolgatott, majd elindult az úton az ellenkező irányba. Addig ment, míg
egy alkalmas helyet nem talált, s ott új rendházat alapított.

Ennek kapuja fölé pedig e szavakat vésette:

Fővárosi Csatornázási Művek

---
Science for fun...

Lehetne egy statisztikát csinálni, hogy itt a HUP-on a különösen pergő, érzelemdús, egyben teljesen terméketlen viták hány százaléka szól erről a BP-ről? Nem csodálkoznék, ha simán hozná a 10-15 százalékot... azzal már parlamenti frakciót lehet alapítani...

Nem az volt pár éve, hogy megszűnik a bP?

Meg volt olyan is "hír" is, hogy:
- nincs hozzá frissítés
- senki nem használja
- nem lehet ingyen letölteni
- fizetni kell a frissítésekért
- 2012 óta senki sem nyúlt hozzá (idézve)
- csak KDE van rá
- instabil
- nincs benne wifi
- stb...

Kb. a végtelenségig lehetne sorolni a vele kapcsolatos, hihetetlen szakmai, és mély rálátású véleményeket internet szerte.

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v16.1-t * blackpantheros.eu

Ez a legjobb topic, hajrá srácok, öröm olvasni.

NERtársak, mi folyik itt... ha majd lesz időm, türelmesen végig fogom olvasni az egész topikot!

--

Szerintem meg nyugodtan tegye.

Én egy fél délutánt töltöttem vele és megérte. Rengeteg tapasztalattal gazdagodtam. Például egyetlen mondattal kihoztam az arrogáns bunkót egy fazonból, aki egy másik fazont arrogáns bunkónak nevezett.

Aztán itt van ez a BlackPanther, aminek eddig kvázi hírét se hallottam, de itt annyian utálják, hogy most már kénytelen leszek kipróbálni.

Beszélgettem egy sörrel, pedig boros vagyok, megírtam a Fővárosi Csatornázási Művek őstörténetét és néhány információmorzsával hozzájárultam egy korábbi könyvem posztmortem szárnyalásához.

Mi ez, ha nem a digitális kor csodája, maga a tömény élvezet?

---
Science for fun...

Basszus, valami gond lehet a májammal. Itt ülök a gép előtt egy pohár Cabernet Sauvignont kortyolva, és már megint egy sör beszél hozzám. Na mindegy, válaszolok neki, hátha attól elmúlik.

Kedves söröm! Ezennel itt a HUP nyilvánossága előtt megígérem neked, hogy soha ebben a büdös életben nem fogom telepíteni (még virtualizáltan se) a BlackPanther megalkotóját.

Csak amit alkotott.
---
Science for fun...

Anyám borogass!
Egy digitális sör, aki szól, ha túl sokat ittál.
Hogy miért nem nekem jutnak ezek eszembe?...

Apropó összesen egy pohárral ittam. Ráadásul vöröset, amiben flavonoidok is vannak, a 32 gramm alkohol meg az atherosclerosis minimuma.

Nem lehet, hogy elállítódott ez a szar? Vagy ez még csak a prototípus?

---
Science for fun...

"Senki sem utalja a BP-t."
Ezzel azért tudnék vitatkozni, de nem látom értelmét.

"Megalkotoja lenezo stilusaval viszont gondok vannak"

Ezzel egyet is értek részben!
De nem ebben a kontextusban, ez inkább egy embertípusra vonatkozik.

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v16.1-t * blackpantheros.eu

az alabbi gyongyszem esett be a mailboxba:

****************************************************

From: gerbandi1@ gmx.com
Subject: [HUP] BlackPanther gyulolet

sj,

abalole (http://hup.hu/user/20062) üzenetet küldött HUP webhely
kapcsolatfelvételi űrlapja segítségével
(http://hup.hu/user/6926/contact).

Az ilyen levelek küldése kikapcsolható a felhasználói
beállításoknál a http://hup.hu/user/6926 címen.

Üzenet:

Te!
Annyira gyulolod a BlackPanthert!
En meg ezert gyullolek! NIncs ra szo!
Le se szarlak! Erted budos goreny?!

****************************************************

Az abalole marharepanak innen szeretnek uzenni, hogy o is megertse: en egyaltalan nem gyulolom a blekkpantert. Egyszeruen nem erdekel. Persze, ettol meg nem kell abbahagynia a gyulolesemet (hiszen meg szo sincs ra). Es meg lehet nyugodni, ertem en, persze: a hanyatott sorsu blekkpanter projekt egyik, abalole nevu, frontra erzekeny fika nick-jenel elszakadt az amugy is vekony cerna, es megmutatta, hogy miert is o a falu IQ20-as, elvakult barma. De nezzuk a dolog jo oldalat: legalabb frissitettem a szignomat :-)

--
Te!
Annyira gyulolod a BlackPanthert!
En meg ezert gyullolek! NIncs ra szo!
Le se szarlak! Erted budos goreny?!
(abalole, a 20062. user)

igen, latom. Hat, az biztos, hogy az agyan nem tudja viselni, mert hat ugye, ami nincs, azon nem lehet. De attol tartok, nem is utoljara fakadt ki ez az abaLOLe nevu pojaca:

From: gerbandi1@ gmx.com
Subject: [HUP] *** ANYAD

sj,

abalole (http://hup.hu/user/20062) üzenetet küldött HUP webhely
kapcsolatfelvételi ûrlapja segítségével
(http://hup.hu/user/6926/contact).

Az ilyen levelek küldése kikapcsolható a felhasználói
beállításoknál a http://hup.hu/user/6926 címen.

Üzenet:

*** ANYAD!

--
Te!
Annyira gyulolod a BlackPanthert!
En meg ezert gyullolek! NIncs ra szo!
Le se szarlak! Erted budos goreny?!
(abalole, a 20062. user)

Eloszor nem ertettem ma a faszsag ez. De leesett.
Te komolyan meg azert az evekkel ezelotti incidens miatt haragszol???
Na ne mar! Es igy allsz bosszut? Szanalmas.

Hogy mas is ertse: Ez a level fake. Ugy olloztad ossze.
Es hogy mi tortent evekkel ezelott?
Megkertel ra, hogy segitselek ki egy uj ugyfel domain, meg levelezes ugyeben,
mert te neked nem volt alkalmas eppen, szabadido es csaladi ugyek miatt.
Erre en kozoltem, hogy sajnos nekem se alkalmas, epp aznap kezdem a szabadsagomat.
De rimankodtal, hogy megserul e rezsimed, stb, es nem tudtad felfogni, hogy nekem sem jo.

A fenti osszeolozott valamitol pedig elhatarolodok. Nem en irtam.

meg regebben lattam egy reklamot, amiben egy lerobbant kocsi all az orszagut szelen, motorhazteto nyitva, szoke no all elotte nagyon tanacstalanul. Jon egy masik kocsi, mar epp le akar allni, hogy segitsen, de aztan gazt ad, es inkabb elhuz mellette. Amikor az utasa rakerdez a sofornel, akkor az azt mondja, hogy ez egy csapda volt, mert egy Nissan(?) sosem robban le. A reklam vegen pedig az otthagyott szoke no foldre dobja a parokajat, es kiderul, hogy valojaban egy rosszarcu fazon.

Na kb. ennyire atlatszo a hazudozasod is. De nem csak hazug vagy, hanem vegtelenul ostoba is. Eloszor is a levelek innen a hup-rol jottek, azaz 2 mozdulattal utana lehet nezni, hogy vajon melyik belepett user kuldte, szoval mar az elejen bukoban vagy.

A masik arulokodo dolog a 20k feletti uid-od. Ez azt jelenti, hogy egy kopasz fikanick vagy a hup-on, akinek a tojashej meg a seggen log, azaz itt bukik az "evekkel ezelott" hazudozasod.

Vegul pedig, ha valaki kb. nagy vonalakban kepben van azzal, hogy mit csinalok, akkor aligha hiszi el neked, hogy en kerek toled email kapcsan segitseget. Hogy te is megertsd, 2 szoban osszefoglalom: lebuktal, geco!

Most komolyan: a belterjes blekkpanter banda osszes tagja olyan hitvany, mint te?

--
Te!
Annyira gyulolod a BlackPanthert!
En meg ezert gyullolek! NIncs ra szo!
Le se szarlak! Erted budos goreny?!
(abalole, a 20062. user)

"Most komolyan: a belterjes blekkpanter banda osszes tagja olyan hitvany, mint te?"

Nos akkor tisztázzuk, hogy a hitvány te vagy, mert egy privát levelezést nyilvánosságra hoztál, ami neked szólt, bárki is a szerző. Másodszor te minősíted a feladót, holott te vagy az ostoba mert ezzel bűncselekményt is elkövettél, persze szuperintelligesen ezt nem tudod. Ha van az illetőben kakaó még, akkor fel is jelent és már meg is állt számodra a cselekmény. Sok sikert

Srácok, ez csak egy játszótér, ne ugorjatok egymásnak, nevessetek egyet és jó éjt!

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v16.1-t * blackpantheros.eu

a topikban levagott tulerzekeny sertett hisztid utan nem hangzik toled hitelesen a 'nevessetek egyet' blabla. A topikot olvasva kb. annyira eletszeru a mosolyod, mint akinek a golyoit szoritja a farmer. De nyugi, van azert nevetes. Rajtad.

De latom mar, mi a blackpanther osszefugges: az egyik bp-s gyoker frocsog, meg hazudozik, te meg FUD-olsz (jujuj, mi lesz, ha az abalole fika nick feljelent. Muhaha! Bizd ide, hogy mit kezdek a sajat leveleimmel) Btw. nem lennek meglepve, ha kiderulne, hogy valojaban te vagy az abalole nevu fikanick mogott...

--
Te!
Annyira gyulolod a BlackPanthert!
En meg ezert gyullolek! NIncs ra szo!
Le se szarlak! Erted budos goreny?!
(abalole, a 20062. user)

Nem akarom védeni az illetőt, de mindenki - kivétel nélkül - folyamatosan változik. Te nem tettél soha semmit, amit később megbántál, vagy netán még szégyenkeztél is miatta?
Miért kellett ezt az ocsmány, régi levelet ide bemásolni? Minek kell a gyűlölködést tovább szítani? Ezzel a szignóval csak kötöd magad egy régi sérelemhez, amit már régen el kellett volna felejteni...

Nem akarom védeni az illetőt

Ha a http://hup.hu/node/149801#comment-2027618-t lazan ignoraltad, akkor de, akarod vedeni, amibol az is kovetkezik, hogy te is egy blekkpanteres fikanick vagy, nyilvanvalo, hogy kuldtek teged ebbe a topikba (vo. 10 ev alatt ~50 komment). Es mivel abalole hazugsagat szajkozod, ezert nem sima blekkpanter troll, hanem hazug blekkpanter troll vagy. De a jo hir az, hogy mivel alig vagytok paran bp userek, igy blackpanther trollokbol sincs mar sok.

Btw. az abalole nevu fikanick is hasonlo aktivitast mutatott fel (3 ev alatt ~15 komment). Azt hiszem, a kovetkeztetes egyertelmu...

--
Te!
Annyira gyulolod a BlackPanthert!
En meg ezert gyullolek! NIncs ra szo!
Le se szarlak! Erted budos goreny?!
(abalole, a 20062. user)

nem arrol van szo, hogy egyet kell velem erteni, mert a velemeny kulonbseget el tudom viselni. De itt nem arrol van szo, hogy a firgovics abalole es andris05 fikanick-ek mast gondolnak, hanem arrol, hogy tudatosan hazudnak. Neked ez nem gaz?

--
Te!
Annyira gyulolod a BlackPanthert!
En meg ezert gyullolek! NIncs ra szo!
Le se szarlak! Erted budos goreny?!
(abalole, a 20062. user)

számomra egy ember hazugsága akkor gáz, ha bebukik. abalole nem első ilyen kirohanása szerintem se hiányzik, a bP-nek főleg. de hát ki vagyok én, hogy bárkit megakadályozzak a cselekedeteiben...?
(elképzelhetőnek tartom, hogy abalole-t az ilyen stílusú postok miatt trey röpteti a hupról. előbb vagy utóbb.)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme.

ja félre érthető (voltam)... de honnan tudjam én innen, hogy az sj által deklarált történet hazugság-e...?
(lehet hogy wachag ezzel szemben megértette, mit akartam nyökögni... te meg nem.)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme.

Így olvasva a reakcióidat és a képzelgéseidet valóban tévedtem, te egyáltalán nem vagy primitív - megkövetlek érte -, egyszerűen súlyos szociopata lehetsz, talán más személyiségi zavarral is, rengeteg dühvel és talán frusztrációval még? Már csak amit rólam magadban elképzelsz, az miatt is érdemes lenne megnézetni egy szakemberrel, hiszen teljesen a saját személyiséged alapján ítéltél meg, bár az elmúlt években láttam pár reakciódat, el kell, hogy keserítselek. Te saját magadról írtál és most rajtad röhög mindenki, pláne én.

Ezzel részemről le is van zárva az egész történet, jó szórakozást.

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v16.1-t * blackpantheros.eu

most rajtad röhög mindenki, pláne én.

nyilvan, csakis igy lehet (foleg ha a "mindenki" azt a par blackpantheres bajkeverot jelenti). Foleg, ha azt is figyelembe vesszuk, hogy hany emberrel rugtad ossze a port (csak ebben a forumban). De hat mindig masok a rosszak, gonoszak, meg a hulyek. Rossz hirem van, kiscsillag: a blackpanther csicskaiddal egyutt leszerepeltel. De majd szepen kizokogod magad anya szoknyajanal, kapsz egy kakaot, kicsit szipogsz meg, aztan lenyugszol.

--
Te!
Annyira gyulolod a BlackPanthert!
En meg ezert gyullolek! NIncs ra szo!
Le se szarlak! Erted budos goreny?!
(abalole, a 20062. user)

Jól elvagytok így a képernyők mögött.
Nem tudnátok valahogy még paxos, mplayeres témát bevonzani?

- systemd-re vált a BP OS.
- Modern security megoldások a BP OS-ben: PAX, grsecurity
- A BP OS lecseréli az mplayert a Diego Biurrun által fejlesztett avplayer-re
- V3ctor új display szerver fejlesztését tervezi a BP OS Forever: Tauren Bovine verzióban
- A következő verzióktól a BP OS mobiltelefonos verzióban is elérhetővé válik

Annyira nem jó cikkcímek, csak ennyire futotta most ;-)

Pedig sj-ből tökéletes blackpanther team tag lenne.

ÖÖÖÖÖ őszintén szólva rémisztő itt néhány ember kommentje. Eddig azt hittem nem nagyok egy mimóza alkat, de vagy mégis az vagyok vagy páran itt kib@szott betegek. Iszom egy kis bort, utána valószínűleg jól fogok szórakozni, de gondoltam még józanul szólok, hogy baj van a fejekben. ;)
--
Rózsár Gábor (muszashi)

Elképesztő mennyi trollkodást és személyeskedő vitát össze bírtok hozni 12 óra alatt úgy, hogy annak a nagy része munkaidő. A harmadáig se jutottam el, elég szórakoztató volt. :)

--
arch,debian,osmc,android,windows

egyébként kevesen láthatják, hogy mit művel a keleti és a balkáni náció "közlekedés" címszó alatt, a nyugat-európai utakon...
(pl én azt sem értem, hogy vezetés közben hogy lehet filmet nézni... vagy vica-versa...)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme.

És ez itt csak a "HUP cikkturkáló". :)
Mi lett volna ha a főoldalon jelenik meg?
Amúgy a fejlesztőin (fejlesztőjén) kívül használja ma még valaki?
Mi szól mellette a nagy és elterjedt terjesztésekkel szemben? Miért nem SuSE vagy Madriva/Magenta vagy mi most a neve?
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Sosem értettem azokat, akik mainstream disztró helyett 1 vagy maroknyi ember által összerakott disztrót futtatnak.

Például: kevés erőforrással hogyan lehet lépést tartani pl. a biztonsági frissítésekkel? Ha a disztró karbantartója nem ér rá vagy elüti az autó és 2 hónapra kórházba megy, akkor ki fogja a biztonsági javításokat betenni a rendszerbe?

A BlackPanter biztonsági figyelmeztetői hol olvashatók?

--
trey @ gépház

Bocsánat, hogy ezt mondom, de ezek az úgynevezett mainstream disztrók hol lennének, hogy ha mindenki így gondolkozna mint te? Vagy egyáltalán a linux hol lenne? Vagy a hup? Vagy a világ?
Most álltam át Ubunturól Manjarora, ezek szerint rosszul tettem? Írjam meg a fejlesztőiknek, hogy: Hagyjátok abba, mert nem vagyok mainstream disztró!
Persze igazad van, valószínűleg nem a Black Panther Os fogja megváltani a világot. Én utoljára valamikor 4.2 körül használtam, akkor volt egy nagyon jó CD-s verziója, azt kölcsönadtam, azóta sem kaptam vissza.
De a lényeg, hogy ha elég felhasználó állna mellé, akár a Black Panther is lehetne "mainstream" disztró. Igazság szerint a Ubuntu-Unity-n (Na jó meg talán az Elementary Os) kívül olyan nagy különbség a disztribúciók között nincs. Értem ezt alatt (majdnem) mindegyik linux kernelt használ, ugyanazokkal a felületekkel. Csak más csomagolja és más nevezi el. Így nézve a különböző disztribúcióknak sincs semmi értelmük. Csak idő + erőforrás pocsékolás az egész. Az összes disztribúció mehetne a levesbe. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem fair valamit csak azért fikázni, mert nem mainstream. Ha már fikázod, fikázd azért mert sz@r.

Bocsáss meg nekem, de egy nagy disztronál, hogy oldják meg a biztonsági frissítéseket, ha a biztonsági frissítésekért felelőst elüti az autó? Vagy a többlépcsős frissítési/fordítási/jóváhagyási stb. procedúrában az egyik felelős épp nem ér rá, ezért hetekig áll az egész?
Azt akarom mondani, hogy az nem a te problémád, hogy hogyan oldja meg. Akkor kritizáld, ha van probléma, és nem oldja meg. Pláne ha nincs szerződésed arra, hogy mennyi időn belül kell kiadni a biztonsági frissítéseket. Ja és persze csak ha ezért téged kár ér.

egy nagy disztronál, hogy oldják meg a biztonsági frissítéseket, ha a biztonsági frissítésekért felelőst elüti az autó?

ha nem a blekkpanter es a tobbi futottak meg jelenti a nagy disztrokat, akkor talan magad is rajossz, hogy ott nem egy ember, hanem egy csapat vegzi el ezeket a taszkokat...

--
Te!
Annyira gyulolod a BlackPanthert!
En meg ezert gyullolek! NIncs ra szo!
Le se szarlak! Erted budos goreny?!
(abalole, a 20062. user)

Az tény, hogy nem mainstream. Viszont desktop viszonylatban semmivel nem nyújt kevesebbet, mint bármely más distro. Legalábbis én mindent megtaláltam benne, amit használok és sokan mások is. Ha nincs meg egy csomag-program-alkalmazás a tárolókban, azt rövid időn belül a fejlesztők beteszik. Tapasztalat.

Nem állítunk ilyet és senki más sem. A fejlesztők is ezt használják nap mint nap. Mi érdeke fűződne a biztonsági frissítések, hibajavítások nem figyeléséhez? Mind kernel oldalon és mind a programok, fordítók, rendszerkomponensek oldaláról. A felhasználók között nagyon sokan vannak akik használnak más rendszereket is úgy a hazai és úgy a külföldiek között is. Nagyon rövid idő alatt kiderülnének a frissítések és hibajavítások késedelmes követésének a tényei. Kis közösség használja, kevés ember fejleszti az tény, de az is, hogy 13 éve működő terjesztés. Szinte egy időben indult az Ubuntu-val.

> Igazság szerint a Ubuntu-Unity-n (Na jó meg talán az Elementary Os) kívül olyan nagy különbség a disztribúciók között nincs.
Ezt ugye te sem gondolod komolyan? Nem a UI jelenti a legfőbb különbséget a disztribúciók esetén. Sokkal mélyebben gyökereznek az eltérések az Ubuntu, RHEL/Fedora, SUSE stb. ágak között. Az Elementary OS, Linux Mint ehhez képest egy Ubuntu remix ISO. A kiadási megjegyzésekben elég egyértelműen leírják mi, merre, hány méter.

Rég töltöttem el ennyi időt teljesen feleslegesen, mint amit ezen hozzászólások olvasásával töltöttem.

abalole: tedd meg itt, amit levelben irtal

--
Te!
Annyira gyulolod a BlackPanthert!
En meg ezert gyullolek! NIncs ra szo!
Le se szarlak! Erted budos goreny?!
(abalole, a 20062. user)

Kedves sj!

Kerlek fogadd el tolem oszinte bocsanat keresemet.
Ne haragudj, hogy gorombasagokat irtam neked,
ne haragudj, hogy megtamadtalak,
ne haragudj, hogy nyilvanosan hazugsagokat irtam rolad
es megprobaltalak lejaratni, megragalmazni.

Tenyleg en irtam mindket levelet, amit bemasoltal.
Amikor ezt letagadtam, az hazugsag volt. Nem akarom, hogy barki elhiggyje oket, ezert irok ide.
Megbantam.
Nem voltam kapcsolatban munkaugyben sj-vel, nem kert tolem szivetseget,
sj nem allt rajtam gyerekesen bosszut, en viselkedtem csunyan,
en kotottem bele sj-be.