Dupla PoE táp (esetleg még IP65 is)

2 kültéri eszközt szeretnék PoE-n táplálni + kizárólag egymással összekötni (IP kamera + WiFi AP). Látott már valaki erre alkalmas céleszközt?

Az optimális egy olyan (tápegységbe integrált) PoE injektor lenne, ami mindkét ethernet portjára ad PoE-t. Még optimálisabb, ha mindez még kültéri tokozásban is létezik.

A B terv - természetesen - kültéri dobozban 2db PoE táp, Data-Data összepatch-elve, meg betuszkolva mellé még egy 230V-os elosztó, amiről tápot kapnak. Na, de nem igaz, hogy nincs ilyen gyárilag egyben!? :(

Ja, 802.3af/at-s kellene és lehetőleg itthon beszerezhető.

Hozzászólások

Szerintem PoE switch-et keresel. 4 PoE port, 802.3af is megy neki, itthon raktáron kiskerben.

Amúgy a data-data összepatch-elés és a 802.3af együtt szerintem nem fog menni.

Ja, hogy "lent", a poe injektor előtt kötnéd őket össze? Az nyilván működik, csak nekem ez nem jutott eszembe (pedig logikus). Én arra gondoltam, hogy a táppal megküldött részen akarod összekötni, ami szerintem nem lenne egészséges. És ez jóval olcsóbb megoldás mint a switch.

Vegyél olyan AP-t (pl a mikrotiknek van ilyenje), ami tud poe-in-t és "lan" oldalon poe-out-ot. Így egy táppal meg van oldva és csak össze kell kötnöd a kamerát az AP-val egy patch kábellel.

<= Powered By Ubuntu & Gentoo Linux =>

'Software is like sex: It's better when it's free!'
By Linus Torvalds

Igen, ez is szép megoldás lehetne, HA nem SXT LTE-ről lenne szó, aminek nincs ilyen variációja. :/ (igaz, én írtam "pongyola módon" wifi ap-t, ez meg nem is az)

Másrészt - ha jól tudom - ami PoE passthrough-t tud, az még régi, 24V-os passzív PoE-s, a kamerának viszont 48V-os 802.3at kell(ene)

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Igaz, én még nem próbáltam, de szerintem, ha 48V-ról megy a mikrotik a poe-n is kiküldi... De ha nem, akkor a legolcsóbb a két pos-s táp, csak ahhoz nagyobb doboz kell ;).

<= Powered By Ubuntu & Gentoo Linux =>

'Software is like sex: It's better when it's free!'
By Linus Torvalds

mind a mikrotik-nek, mind ubi-nak van kültéri poe switch megoldása. Mikrotik biztosan 24V, Ubi nem tudom.