Raid1 ?

 ( ralphy | 2005. január 4., kedd - 17:56 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Köszi Mindenkinek, köszi Trey elöre is a kiegészítőt, amugy a nálam szóban forgó scsi vezerlő az INITIO 9100, és ennel a debian (sarge) telepítő azt mondja, hogy nincs particionalható merevlemez.

A HUP forumban is sok raid1-es telepítéssel kapcsolatos írás van, mit hogyan kell. Én pl. valamikor régebben (kb. fél év ill. +-) beírtam egy igazi szájbarágós howto-t, hogy mit és hogyan csináltam meg egy woody-nál. Most nincs időm megkeresni, de gondolom valahogy csak elő lehet bányászni. :lol: , főleg ha tényleg érdekel :wink: , bár elismerem tray profizmusát nem közelítem még meg :cry:

Hello!

Tudnatok valami utmutatast adni a Sarge debian installer-el, hogyan lehetne a raid1 et megcsinalni. Lehet hogy alapveto hianyossagaim is vannak, azt nem tudom, hogy kell e ahoz valamilyen logikai kotet stb, szoval minden erdekelne, ami ilyenkor szukseges. Elore is koszi

Hardware v. softvare raidet szeretnél? Lilo-val vagy grubbal? Szerintem érdemes megnézni a :arrow: http://www.debian.org/devel/debian-installer/ oldalt A document résznél, különös tekintettek a FAQ-ra (pl. 6. pont) és erre az installation-howto-ra: http://d-i.alioth.debian.org/manual/en.i386/apa.html

D.

Liloval gondoltam, de az nem is lenne gond, hanem a sarge-nak az uj telepitojeben lehetne mar raid1 el is telepiteni, es mar a particionalasnal elakadok.

Trey esetleg volna e kedved, ill. energiad kiegesziteni ezt a raid-os cikked (Debian GNU/Linux root filerendszer telepítése szoftver RAID0-ra) raid1 megoldásra, en nagyon szivesen vennem, ez az elobbi is nagyon jo es latvanyos volt. Milyen scsi-s winyot hasznaltal akkor, amit alapbol ismert a sarge uj telepitoje?
Elore is koszi

hat azt meg minek kiegesziteni raid 1-re?

azt pl alapbol ismeri a sarge telepito. A gondolom a cikk azert keszult, mert a raid 0-nal van az a gond, hogy fajl (jelen esetben)egyik fele itt masik ott van, es kicsit 22es csapdaja, hogy kernel nelkul nincs raid, raid nelkul nincs kernel :wink:

Vagy en emlexek rosszul... :roll:

Azert gondoltam kiegesziteni, mert nehany embernek (mint nekem) az olyan szajbaragos dolgok fexenek mint ahogy Trey a kepekkel mellekelve csinalta. Na meg pl az ilyenek mint raidtab ini file az nem fexik teljesen, azaz az 1es bejegyzesek mik is konkretan?

[quote:94d919281a="ralphy"]Azert gondoltam kiegesziteni, mert nehany embernek (mint nekem) az olyan szajbaragos dolgok fexenek mint ahogy Trey a kepekkel mellekelve csinalta. Na meg pl az ilyenek mint raidtab ini file az nem fexik teljesen, azaz az 1es bejegyzesek mik is konkretan?[/quote:94d919281a]
ajanlom figyelmedbe a software raid howtot, meg a raidtab(5) manualjat.

[quote:c6273cca05="ralphy"]Trey esetleg volna e kedved, ill. energiad kiegesziteni ezt a raid-os cikked (Debian GNU/Linux root filerendszer telepítése szoftver RAID0-ra) raid1 megoldásra, en nagyon szivesen vennem, ez az elobbi is nagyon jo es latvanyos volt. Milyen scsi-s winyot hasznaltal akkor, amit alapbol ismert a sarge uj telepitoje?
Elore is koszi[/quote:c6273cca05]

Ha lesz idom, megcsinalom :-)
Esetleg a hetvegen.

SCSI? Ritka az a SCSI kartya, amit a Linux ne tamogatna.

Ha friss telepítésről van szó, akkor [b:1d8cbe2400]Elbandi[/b:1d8cbe2400] által javasolt megoldást ajánlom a figyelmedbe. Igazán egyszerű a sarge telepítővel megcsinálni a dolgot.
Ha meglevő rendszeredet akarod kiegészíteni egy RAID-1 tömbbel, akkor [b:1d8cbe2400]zsirfeka[/b:1d8cbe2400] tippje a nyerő.

scsi vezerlő (INITIO 9100), ezzel volt e mar valakinek dolga?
Trey erdeklodnek volt e idod kiegesziteni a Debian GNU/Linux root filerendszer telepítése szoftver RAID0-ra cikked raid1-re?

http://juerd.nl/site.plp/debianraid

http://debianhelp.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=3302&mode=thread&order=0&thold=0

javaslom megnezesre es mar nem is kell leiras :))) (esetleg egy angol szotar)

NEm tudom pontosan mivel judozól, de én egy IT8212 vezérlőre akarok opsys-t telepíteni.
Telepíteni sikerült is, és most ott tartok, hogy másik kernellel kell életet lehelnem bele.
Mindegy. A lényeg, hogy egy pár dologban hátha tudok segíteni.Hátha tudok olyan vezérfonalat adni,ami segíthet.Ha kell valami irj.
Gondolom elöször le kell szedni a vezérlő szoftverét.Azt beforgatni hasonló kernelen mint amivel dolgozol.aztán telepíŧéáskor betölteni azt a modult, és olé már látja is az eszközt.
Nemde?