QtCreator, VC és Debugger

Fórumok

Sziasztok.

Egy jó ideje van szerencsém Qt-ben fejleszteni, általában Linux alatt.
Most azt a nehezített feladatot kaptam, hogy inkább fusson a program Windows-on. Én belementem a dologba, mert egy Windoes Server 2012-s sikeresen összeraktam régebben egy környezetet QtCreator + Visual Studio Express 2013 -al és működik, van debug is (mondjuk installálva van a szerverre a 2015 -ös verzió is, de örültem, hogy működik, nem elmélkedtem azon miért, és melyik verzió).
Aztán azzal szembesültem, hogy ezt nem tudom reprodukálni sem Windows 10-en sem Windows 7-en.
Létezik valamilyen 'hogyan' erre, lehetőleg egy megrögzött Linuxuos szintjére lebontva. Ráment a mai napom. de csak a gutaütéshez jutottam közel, nem pedig a megoldáshoz.
Az MS mindenáron a 2015 verziót nyomja a képembe, amiről viszont a Qt leírásokban nincs szó, és nem települ Win7-en, A 2013-as pedig mintha hiányos lenne. Az SDK pedig nem települ mert szerinte nincs VS (de van, a VS express).
Szeretnék maradni a 64 bites fejlesztésnél, MinGW pedig csak 32 bites van.

Hozzászólások

Megpróbáltam alkalmazni azt a régi Murphy törvényt: "Ha nem megy, olvasd el a használati utasítást.". Na ez sem segített. Amit a Qt-nál írnak, azok a szoftverek letölthetetlenek, megtalálhatatlanok. A debuggernek pedig benne kellene lennie a Visual Studio Express 2013-ban a Microsoft szerint. Megpróbáltam telepíteni CD-ről a VS-t (eddig a web installal telepítettem), na annak nem jó a Win 7, szeretne frissebbet (a másik telepítőnek jó volt).
Szóval feladtam, nekem erre sem időm, sem idegem nincsen. A MinGW működik, a 32-bit meg jelen esetben nem gond.

Milyen VS verzióval fordított Qt könyvtárakat jelent elérhetőként a Qt telepítője (Maintenance App) az általad telepíteni kívánt verzióból?

--
The Elder Scrolls V: Skyrim

Qt verziónként változó a lista, és bizonyára időben is. Jelenleg az 5.5-re a lista:
MinGW 4.9.2 32bit, Windows Runtime 8.1 x64 (MSVC2013), msvc2012 32-bit, msvc2010 32-bit, msvc2013 32-bit, msvc2013 64-bit.
Az android, Windows Phone verziók kihagyva.
Az msvc2013 64-bit -el sikerült lefordítani a programot, el is indul, nem teszteltem de első ránézésre jónak tűnik. Debugger viszont nincs, pedig lennie kéne. Arról pedig nem találtam semmit, hogyha benne van akkor miért nincs, és mi ilyenkor a teendő.

Köszi, megnézem, de ha emlékeim nem csalnak ezzel is próbálkoztam.
Momentán elvagyok azzal a módszerrel, hogy Linux alatt fejlesztek, tesztelek, és a program (eddig)csont nélkül fordul Windows-on is. Egy különbséget vettem eddig észre: a Linux alatt az egyik ablak nem úgy jelenik meg ahogy szeretném, és nincs tippem a megoldásra. Ez az ablak a Windows alatt teljesen jó.