Elso DNS lekerdezes capture?

Sziasztok,

Bind9 -el jatszadozok mint lelkes amator es arra lennek kivancsi, hogy melyik funkcio az amikor egy user (akinek persze az en szerverem a first DNS) csatlakozik a halozatra es barmilyen queryt kuld az minden esetben ugyanarra az elso honlapra mutasson, ha egyaltalan ez DNS funkcio persze.

Semmi kulonleges nem lenne a celom, csak valami olyasmit szeretnek, hogy "Udv a halozaton kerlek fogadd el a jatekszabalyokat. ->> "OK gomb" megnyomasara ujra mukodik a DNS rendesen. Olyasmi kb mint az ingyenes wifi pontoknal de regisztracio nelkul.

Nekem az is megfelel,ha a legelso lekeres egy adott uj IP -rol mondjuk 10.0.0.1:80 -ra mutat, es az osszes tobbi mehet arra amerre kell. Kerestem google baratunknal, de nem is tudom hogy mire keressek azert fodulok inkabb hozzatok :) Megoldhato ez valami DNS +DHCP komboval vagy bonyolultabb a dolog?

Az alhalozatban egyebkent az Ubuntu 14.04 a Server +Apache2+ Bind9+ isc-dhcp-server.

Tono

Hozzászólások

Captive portal kifejezésre keress. Wifire jellemző leginkább.

--

Egy hálózatra felcsatlakozó kliens általában elég sok dns lekérdezést végez a háttérben mielőtt a user egyáltalán eljut a browseréig: auto update szerverek az oprendszerhez, telepitett programok lekérdezései, internet elérés ellenőrzése stb-stb, igy biztosan nem az első dns lekérdezést kell megfogjad.

Transparent proxy kell az ilyesmihez, én a squid-et nézném meg elsőre, főleg, ha amúgy is használod.

Koszonom szepen mindenkinek a hasznos infokat!

nem kell az elsőt elfognod. Amig a joember nem okezza le manuálisan a feltételeket, minden request-jere a captive portál cimét kell visszaadni. A windowsupdate meg a háttérben futó szervizek addig max ugy erzekelik h. nincs internet mert hülyeséget kapnak vissza. Windows 7 mar felismeri ezt a jelenséget, es akkor szokta feldobni a buborék ablakot h. valszeg nyitni kene itt most 1 browsert mert ugy latja valami szűrés esete forog fenn.
--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC