[megoldva] Raid 1/0 - 2 hot-spare disk after rebuild

 ( zitev | 2015. október 30., péntek - 9:05 )

Adott egy 5 diskes Raid 1/0-tömb egy Adaptec 6805E-vezérlőn, disk csere történt a Storage Manager segítségével, a tömb újraépítése után viszont a használatba vett spare-disk nem 'optimal', hanem 'hot-spare'-jelölést kapott, csakúgy mint a berakott új disk. A logikai kötetet egyébként épnek jelöli a program. Mit lehet/érdemes ezzel kezdeni?

--
közben volt egy RTFM, úgyhogy a megoldás: a berakott új disket dedicated hot-spare-nek jelölni, majd a másik hot-spare-ként jelölt diskről törölni a státuszt: 'delete hot-spare disk', és kész, ezután a disk jelölése 'optimal' lesz! Ha engedélyezve van a copy-back (default: disabled), akkor elvileg a vinyócserekor automatice visszamásol mindent a helyére, a hot-spare marad a helyén.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

http://ask.adaptec.com/app/answers/detail/a_id/5117/kw/5117

arcconf SETSTATE 1 DEVICE 0 0 rdy

értelemszerint a megfelelő ID-ket beírva a fentibe...

keresem, köszi. Elvileg ezt a ASM-en keresztül is meg kellene tudni csinálni, elképzelhető hogy én toltam el a folyamatot, amikor berakás után (rebuild közben) az új vinyót szándékosan megjelöltem hot-spare-nek?

--
még egy kérdés: a régi hot-spare továbbra is hot-spare maradt, az új disket kizárólag hot-spare-nek, vagy dedicated hot-spare-nek tudom jelölni, de melyik disket jelöljem meg a kötet részeként a arcconf-fal?

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség