Router wifi GSM SIM foglalattal

 ( makgab | 2015. március 5., csütörtök - 12:47 )

Üdv!

Tudtok javasolni, olyan routert, amin LAN port is van, wifit is tud, ill. SIM kártyafoglalat is van?
Ill. ha jól olvastam, akkor létezik olyan router is amibe USB mobil szélessávú sticket lehet dugni. Ez is szóba jöhet.

Tehát olyan routert keresek, ami a WAN oldalán nem csak DSL-t, Kábelmodem-t... stb. tud, hanem GSM SIM kártyával is működtethető.

Van valakinek bevált márkája, típusa?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ilyesmire gondoltam, bár ehhez USB stick-et lehet csatlakoztatni. Nem külön SIM kártyafoglalatos.

Épp tegnap-tegnapelőtt szórakoztam el egy Ubiquity AirRouter HP + ZTE MF823 házasítással. OpenWRT-vel megy az USB RNDIS modullal (szépen megjelenik usb0-ás Ethernet interfészként).

Sok ilyen router van, maga az USB stick (a fenti 823) kicsit speciálisabb, Linux-ot futtat, lehet rá ssh-zni. T-nél biztosan lehet kapni. Amit fogalmam (meg főleg időm) nincs hogy lehet megoldani az a portforward. Maga a stick dhcp-n osztja a routernek ki a címet, webfelületből ki lehet még ütni a PIN-t, meg lehet autoconnect-et adni neki de kb ennyi. Parancssorból nem kerestem sokat.

Ja és olyan keresésével ami direkt SIM-et fogad szerintem ne foglalkozz. Biztos létezik, de vagy drága és fix konfiguráció vagy nem beszerezhető.

TP-LINK TL-MR3420 + openwrt
HUAWEI E3276 (LTE képes)
úgy olvastam, hogy megy a stock fw-el is, de sokan panaszkodnak arra, hogy pár naponta újra kell indítaniuk. én az openwrt-vel nem tapasztaltam ilyet, jön rajta az LTE sebesség is (budapesten teszteltem)

Itt TP-LINK TL-3220 stock firmware és Huawei E392, gyors és általában megy, de néha, pár havonta van valami nyűgje, amit a reboot megold.

Ha egy jó ipari megoldást akarsz RobusTel.

Nem vészes az ára sem, és 2 SIM-et kezel (nem egyszerre, hanem ha a primer szolgálató kiesik, akkor a backup SIM kártyát kezdi el használni).

Másik megoldás még a Mikrotik router+MiniPCI modem.