Online napilap

Sziasztok!

Lehet hülye kérdés, de tud valamelyikőtök normális, magyar, digitális napilapról?
Technikai elvárásaim kimerülnének abban, hogy normális formátumban megkapom minden nap az újságot. (Kindle-re, telefonra, laptopra.)
Ha nem muszáj, nem akarom a kiadó/terjesztő mobil-appját, webes valamilyét, stb-jét bambulni (Kindle-re gondolom nem is nagyon van ilyen).
Ha valakinek van tapasztalata egy egyes magyar digitális-újságterjesztők appjairól, azt is szívesen meghallgatnám. (A digitalstandról múltkor láttam itt egy nem túl fényes véleményt.)

Ugyanis az utóbbi időben egyre több online újság-szerű médián, híroldalon vettem észre azt, ami a kezdetekben a 444.hu sajátja volt (itthon): hatásvadász címek, kattints-még-egyet cikkek, stb. S ez egy kicsit kezd zavarni. Inkább fizetek az újságért, csak kevésbé legyek én a termék.

Köszi előre is!

Üdv,
Vili

Hozzászólások

vagy az mno, vagy a digistand, vagy valamelyik hasonló appja volt 1+ éve a telefonomon, gyakorlatilag egy pdf reader, ami letölti és megnyitja a pdf-et, előtölthetőek amúgy a pdf-ek, ergo megnézed a telefonodon amikor akarod saját appal. nem tudom mennyire megfelelő ez, csak egy irány

amúgy a hatásvadászatra +1, mármint -1, hogy ne legyen, és legyen már normális nem-click-bait címekkel és nem feleslegesen bőbeszédű cikkekkel egy oldal, nagyon szeretném, ha a 4 mondat lényeget nem kéne nekem kiszednem a szövegből úgy, hogy közte véleményt és sallangot kapok

Hát, én ezt úgy oldottam meg, hogy ttrss a szerverre meg a telefonra és leszarom, hogy min picsog a magyarországi média.

Nyilván tech híreket, meg ilyeneket nem innen akarok olvasni.

De azt, hogy márciustól nem tudok vasárnap bemenni bármelyik boltba, ha úgy tartja kedvem, nem fogja megírni a Guardian. Ha meg ezt ugyanúgy az IndexOrigó444Akármi RSS-ről húzom be, nem vagyok előrébb.
--
blogom

Kindle esetén:
Mobi formátumot bárki elő tud állítani, tehát bármelyik újság elérhető lehetne ebben a formátumban. Ennek a „hibája”, hogy nem DRM védett. A magyar kiadók viszont a DRM védett formátumokat kedvelik általában.

A DRM védett AZW formátumhoz, ha nem tévedek, szükséges az Amazon is, így az ebben a formátumban megjelent újságok az Amazonról érhetőek el. Amikor megvettem a Kindle-t, akkor megnéztem az Amazon aktuális kínálatát magyar nyelvű újságokból és folyóiratokból. Akkor nem volt egyetlen ilyen kiadvány sem az Amazonon. Meg lennék lepődve, ha ez azóta jelentősen változott volna.

Amit tehetsz, ha Kindle-en akarsz híreket olvasni: A kiszemelt újság RSS feedjét a Calibre-vel konvertálod, és elküldöd a Kindle-re. Bár az online és a nyomtatott verzió között gyakran lényeges eltérések vannak, de ennél jobb módszert nem ismerek.

-----

(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-