Mobil weboldal antipatternek (User Experience)

Mivel sorozatosan sikitva futok iPhone-on az oldalak mobil verzioi elol, ezert ugy dontottem, legjobb lenne ha osszegyujtenenk az osszes olyan dolgot, amitol mobilon hanyingerunk van, es amik miatt keressuk a desktop version gombot (mar ha van), vallalva a kisebb nyomogombok es formfieldek okozta kenyelmetlenseget es hosszabb JS toltesi idoket inkabb.

- informacioelrejtes (wikipedia pl.)
- amikor a leglenyegesebb leghasznaltabb keresoformot lehagyjak az oldalrol (altalaban azert mert ajaxos, de nem kene hogy nehez legyen "formosra atcsinalni")
- viewport zoom disable ( http://hup.hu/node/132606 ): kulon rossz ha kepeket szeretnel zoomolni mert kicsik (olvashatatlan screenshot pl.)
- teszteletlen reklam ami mozgasra nagyon buta helyre kerul
- rosszul beallitott oldalszelesseg es magassag (kulonosen rossz a no-zoom view-porttal kombinalva, foleg ha az ad-on levo X gomb is emiatt csuszik ki)
- "please rotate your device": https://pbs.twimg.com/media/B1w352EIIAEior7.jpg:large - ennel lejjebb mar tenyleg nincs
- barmi ami lebeg (es nem fejlec vagy lablec)
- ...
- ...

Hozzászólások

- "please rotate your device": https://pbs.twimg.com/media/B1w352EIIAEior7.jpg:large - ennel lejjebb mar tenyleg nincs
Ezen felsírtam. Amúgy néha tényleg botrányosak a mobilverziók. Néhol ezt még tudják überelni egy szintén rosszul működő natív alkalmazással.

-----------
"Pontban 0:00-kor nem nagyon szoktak véletlen dolgok történni"

Ami számomra a legdurvább: kb. fullscreen reklámja az adott adott sajtótermék mobilappjának, valamelyik sarokban egy p*csányi bezáró gombbal. Mindez úgy, hogy vagy minden oldal megnyitásánál ennek a f*snak a becsukásával kell kezdeni, vagy "csak" rendszeresen jön fel ez a reklám.

Az iPhone-os bongeszot nem lehet beallitani, hogy a desktop valtozatot hozza be? (vagy ezt miert kell keresni, atvarialja a menujet?)
Ha nem lehet beallitani, nincs ra masik (normalis) browser?

Egyebkent az ebay mobilos valtozataval nem voltam kibekulve egy ideig, most az ebay appal+desktop verzioval teljesen jol megy.

--
What's worse than finding a worm in your apple?
Finding a U2 album on your iPhone.