Márkás, drága PC tápegység javitása

Fórumok

Sziasztok! Úgy tűnik, hogy van egy haldokló/döglött Dell XPS700 -as tápegységem (750W). Sajnos a gép nem eszik meg bármit, kizárólag eredeti Dell tápot, aminek az árát inkább hagyjuk is.
Elérhetőségeket, ötleteket szeretnék kérni tőletek, hátha valaki vállalja hogy legalább megnézi. Köszi előre is!

Hozzászólások

Blinking amber led, nem kapcsol be, meg se nyikkan. Egy ideje már csinálta, áramtalanitással és várakozással pár hétig még ment, mostanra megmakacsolta magát. A net túrása után azt gondolom, hogy táp vagy alaplap hiba, de a táp sokkal valószinübb (pár hónapja vettem és a tulaj utalt rá hogy nem árt egy táp kifujatás, illetve a hdd smart adatok között is látszik, hogy nem minden felpörgetés sikerült, mert a táp nem adott le elég kraftot).

--
arch,xubuntu,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Ha táp akkor majdnem biztos, hogy kondis, szedd le a burkolatot (a előtte min. egy órát pihentetni, csapott már meg így...), nézd meg van-e púpos darab, ha van azt kell cserélni és jó lesz. (Az ilyen nem kap elég stabil feszt és nem indul be dolgok szinte mindig kondik miatt vannak).

Amennyiben nem kondis bármi lehet de egy "ránézés" megoldható ha nem a világ másik végén van a táp :)

Az e-bay televan hirdetéssel és elérhető árakon : Dell PM480 XPS 700 710 720 N1000P-00 1000W Power Supply

http://elütöttek.hu/

http://hup.hu/node/99539
http://hup.hu/node/128597

Tyűha!Köszi! Budapest,Győr,Fehérvár környéke az elsődleges nekem. Egyelőre el szeretnék jutni oda hogy kikaparom a gépből, kifujatom kompresszorral - hátha. Ha nem segit,akkor felkereslek, köszi!

--
arch,xubuntu,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Akkor kellett volna kifújatnod amikor megvetted most max csak tisztább lesz de az Oxigéntől nem fog újra működni.
Amennyiben megadod az adatlapodon, hogy Te hol laksz a 3 lehetőség közül és összeveted az Én adatlapommal, némi remény van, hogy tudunk is találkozni :))))

http://elütöttek.hu/

http://hup.hu/node/99539
http://hup.hu/node/128597

Találtam egy ilyet: http://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-Dell-XPS-700-710-720-Tower-750w-Power…

Árban nem vészes, még shipping után sem. Talán német vagy angol ebayen is lesz és akkor olcsóbb a shipping és semmiképp sincs vám.

Esetleg próbaképp megnézhetnéd, hogy tényleg nem megy-e sima ATX táppal, mert a csatik ránézésre stimmelnek. Hogy be lehet-e szerelni azt nem tudom, de hosszú távon egy standard táppal jobban jársz.

Khm... A horror arat furanak erzem ott, ahol egy horror aru geprol van szo es a lehetseges alkatresz igeny mar a vasarlaskor felmerheto.

Minden esetre meg egy kis tappal is minimum kiprobalhato a bootolas a sallangok nelkul. Hacsak nincs sli vagy crossfire cucc a gepben meg valami 200W tdp-s proci akkor joval kisebb tappal is el kel mennie.

"Sajnos" van egy 7950GX2 a gépben, ami ugyan single sli slotos, de kettő kártya van összeforditva, belsős SLI-vel. Ezenkkivül van benne egy C2Q 6600-as proci is, úgyhogy nem szivesen mennék 750W alá, mert problémás lehet..

--
arch,xubuntu,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Én nem lenék rá kiváncsi :
99 oldal : DC power supply: 750W-1KW (ezt sima táp nem tudja)
CAUTION:
To reduce the risk of fire, electric shock,or injury, do not overload an electrical outlet,
power strip, or convenience receptacle. The totalampere rating of all products plugged into anelectrical outlet, power strip, or other receptacle should not not exceed 80 percent of the branch circuit rating

ftp://ftp.dell.com/Manuals/all-products/esuprt_desktop/esuprt_xps_deskt…
http://www.dell.com/support/home/us/en/19/product-support/product/xps-7…

80$ itt egy táp : discountelectronics.com/category?product_model=83&category=2&product_type[16]=16
Van több fórum rá lehet keresni még : dell xps 700 power supply replacement

http://elütöttek.hu/

http://hup.hu/node/99539
http://hup.hu/node/128597

? :) Ez az USA 110V-os hálózat miatt kiemelt. Meglepődnék, ha a fenti konfig üresjáratban 100-150W-nál sokkal többet enne és ha terhelés alatt 400-450W-nál jelentősen többet. Mindezt a konnektornál mérve, tehát 10-15%-al kisebb teljesítményre képes táppal is működhet. Az más kérdés, hogy én is szeretek úgy méretezni, hogy a csúcsfogyasztás valahova a táp teljesítményének a felére essen.

Ha egy ilyen kártya van benne akkor egy 450W-osnak is simán vinnie kell (ha jól értettem). 7950GX2 Tdp: 110W, Q6600 tdp 105W. Én egy HD7850 (130W) és egy Phenom II x4-et (125W) hajtok 450W FSP táppal, évek óta és teljesen jól megy. (Legalábbis az utóbbit, előtte 8800GT-m volt az is 130W-os)

Tedd már közzé itten is az 5leteket.
Nekem az első gyakorlati ötletem, az, hogy a táp primerköre rendben van mivel ráááázzzzzz.. :D
A második, hogy terhelés hatására a szekunder körben valami leszabályoz mivel üresjáratban megvannak a kimenő feszültségek.
A harmadik, hogy forrasztási kontakthiba Ha megtalálod melyik is az :)

http://elütöttek.hu/

http://hup.hu/node/99539
http://hup.hu/node/128597

Értelek. Nem akarok megbántani senkit sem, de olyan "cég" nem létezik aki díjmentesen bevizsgálja a készüléket és ha nem javíttatod meg vele elmondja a hibát és visszaadja a kezedbe. Amennyiben meg megjavítják (véletlenül) csak arra a hibára vállalnak HA! vállalnak garanciát amit Ők javítottak meg. Egy tápnál(is) 100 akármi lehet és kifizetni 2 óra munkadíjat ami 10-12 eFt Áfa az vetekszik egy másik táp árával.
Nekem sok tápot adtak "kereskedők" nem kérték vissza megjavítva mivel Ők sem vállalnak garanciát arra, ha elszáll a táp és viszi a gép belsejét. Eddig nálam összesen 2 javított táp "robbant fel" tesztelés közben. Egy hoszting cégnek javítottam valami HP szerver tápot amit tudtommal azóta is használnak, igaz ennek 5 perces látható hibája volt csak.

http://elütöttek.hu/

http://hup.hu/node/99539
http://hup.hu/node/128597

Jo ez itt eleve nem az a kategoria amin en elkezdenek szarakodni. De konkretan 800E Ft erteku spec tapot javitottak nekunk 30E-ert. Nagyon nem mind1 hogy 30E vagy 800E kell kipengetni. Raadasul menetkozben masik gepben is elhalt egy ugyanolyan tap, igaz mas hibaval. Ugyhogy szallitasokkal cirka 80E-bol megvolt az egesz moka, es nem 2x800E Ft.

Köszi seaweednek az ötletet és Ls7nek a személyes konzultációt, bevizsgálást :)
A táp este még nyikkant 1-2t (értsd beindult a gép, de a következő indulást már megtagadja, mint eddig).
Mivel ránézésre megállapithatatlan hogy mi a hibája, inkább vásárolok külhonból egy másikat.
Sajnos ilyenek ezek a dolgok..

--
arch,xubuntu,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C