Melyik Cloud Storage [MEGOLDVA]

 ( nagylzs | 2014. február 5., szerda - 13:24 )

Melyik cloud storage megoldást válasszam? A következők az elvárások:

#1 ha kell sok hely akkor lehessen érte fizetni
#2 valamennyi terület legyen ingyenes (nem létkérdés de jó lenne)
#3 legyen hozzá windows-os kliens program
#4 nagyon fontos, hogy a szinkronizálandó mappát (mappákat!) úgy lehessen beállítani hogy tetszőleges útvonalon legyenek, ide értve windows hálózatos útvonalat is
#5 file lock legyen jól megoldva, tehát pl. ha valaki épp szerkeszt egy word doksit a szinkronizált helyen akkor ne írja ki neki a word hogy az állomány "használatban van"

Jelenleg több rendszert használnak a cégnél. Van DropBox, de annak problémája van a word-el, és nem lehet kézzel megadni hogy milyen mappákat sync-eljen. Meg van egy másik program az a neve hogy "Copy" (sosem hallottam róla) annak meg az a baja hogy nem lehet hálózatos meghajtót beadni neki sync-elésre. (Oké tudom map-eljek meghajtó betűjelre, de akkor is!)

Néztem összehasonlító táblázatokat (pl ezt http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_online_backup_services ) de sajnos az én elvárásaimnak megfelelő szempontok közül a windows hálózatos sync és a file lock nincs feltüntetve.

Tud valaki olyat ami megfelel az elvárásaimnak?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

4-es feltételt nem is értem
5-öst sem értem igazán

Szerintem amúgy a cloud storage-ek jellemzően optimistic lock-ot használnak, így ha egy word doksit szerkesztenek többen, annak eredménye conflicting copy lesz.

--
Gábriel Ákos
http://i-logic.hu

Ez a zárás megfelel neki. Mármint a leírás alapján. Nem fogja azt mondani, hogy használatban van és azt nem kötötte ki, hogy kollaboratív munka kell működjön: többen tudják ugyanazt egyidőben szerkeszteni. Márpedig ennek a következménye a conflicting copy.

Az 5 feltételből 4.5-öt biztosan teljesít a Cubby és a Tresorit is. Azért csak 4.5, mert nem tudom, hogy hálózatos elérési utat is megesznek-e.

------------------------
Everyone is a winner*

Köszönöm. Mindkettőt tesztelni fogom.

TresorIt ezt írja:

"Turn any folder into a secure tresor - Any folder can be turned into a secure tresor. There’s no need to reorganize your data. You can stick to your own workflow!"

Ez úgy hangzik mintha bármire működne.

A certificate alapján a tresorit egy magyar fejlesztés. +1 pontot kap.