TinyCore magyarul - Hogyan?

Fórumok

Sziasztok!

A helyi iskola küzd azzal, hogy túl lassúak a gépek. Természetesen újat akarnak venni, arra meg természetesen nincs pénz.
Gondoltam egy TinyCore Linux-szal eltolhatnám a problémát 3-4 évvel, a gyerekeknek úgyis csak Office-t, meg Paint-et kell tanulniuk.
(http://kolourpaint.sourceforge.net/screenshots.html)

Az ötletem csak akkor kivitelezhető, ha sikerül átállítanom _mindent_ magyarra. Ha kell, akkor hajlandó vagyok lefordítani is azt a párszáz szót.

Azt látom, hogy elindult a magyarítása:
http://forum.tinycorelinux.net/index.php/topic,7169.0.html

A /mnt/sda1/tce/boot/extlinux/extlinux.conf-ba be is tettem a "lang=hu_HU" cmdline opciót; futtatam a "getlocale.sh"-t; telepítettem a base-locale extension-t. Boot-nát írja is, alkalmazza lang cmdline-t, de a GUI-n nem látok semmi változást.

Tudna ebben valaki segíteni?

Kössz,
Balázs

Hozzászólások

+1 a Crunchbangre ->
Ha magyarul telepíted (GUI Debian telepítő Crunchbang logóval), akkor már csak az openbox menüt kell átírnod magyarra, és kész. Viszont itt az is fontos lehet, hogy mire lehet szükség, mekkora a szoftverek frissessége iránti igény. Lubuntu ilyen szempontból, lehet, hogy jobb választás. Ezeket találom még esélyesnek:

- LinuxBBQ Pony Muncher (Openbox) / Debian Sid alapú, ha jól emléxem, de lehet, hogy testing.
Kis "garázs termék", de élvezhető, és Debian alapú.
Link: http://sourceforge.net/projects/linuxbbq/files/Openbox%20Base/linuxbbq-…
- Sparky Linux / Debian alapok, itt érdekes lehet az LXDE, valamint az Openbox/JWM verzió is
Link: http://sparkylinux.org/download/
- Peppermint OS / Nagy "előny" az Ubuntu kompatibilitás, meg a Linux Mint Software Manager (Mintinstall)
Link: http://peppermintos.com/

http://taklertamas.blogspot.com/ http://taklertamas.deviantart.com/

Magyarítás nélkül kipróbáltad, alkalmas az adott hardware-eken a feladat ellátására? Nehogy fordítás után derüljön ki, hogy kevés hozzá a gép. Nem a TinyCore miatt aggódom, de egy LibreOffice attól még nagy software marad, hogy alatta pehelysúlyú az oprendszer.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A kérdés feltevéséből az derül ki, hogy a gépek túl lassúak a modern OS-eknek. Tehát előbb gépeket kellene venni, amire nem akarnak költeni. Tippem szerint a KLIK-et (akinek biztosítani kellene az eszközöket) az ilyen kérdések hidegen hagyják.

-----

(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

A SuliPuppy szerintem teljesen magyar. Mondjuk nem tudom, van-e hozzá kolourpaint, azt hiszem, ahhoz kell vagy 500MB-nyi qt és kde.