"Vesztegetési ügybe keveredett a Microsoft?"

Vizsgálatot kezdett az amerikai pénzügyi felügyelet és az igazságügyi minisztérium a Microsoftnál a cég egyik egykori kínai képviselőjének bejelentése nyomán, aki vesztegetéssel gyanúsítja a szoftveróriást - tudta meg a The Wall Street Journal. A részvények minimális, 0,1%-os eséssel reagáltak eddig a hírekre.

A részletek itt.

Hozzászólások

Vajon csak le akarják járatni a Microsoftot, vagy tényleg igaz?

-----------
"640GB sokmindenre elég"

xD xD

Nem ez az első alkalom, hogy a Microsoft neve illegális tevékenységgel, megvesztegetéssel kapcsolatban felmerül. Ott volt pl. az OpenXML téma. Svédország:

Microsoft admits Swedish employee promised incentives for Open XML support

Microsoft Corp. admitted Wednesday that an employee at its Swedish subsidiary offered monetary compensation to partners for voting in favor of the Office Open XML document format's approval as an ISO standard.

--
trey @ gépház

" - szerinted viccesen - "
Akkor ezek szerint az általad írt xD xD nem röhögés, hanem valami kódolt üzenet? :) Nem akartam semmire célozni, hirtelen ezek jutottak eszembe, mint a hír szempontjából jelentéktelenebb országok. Sok információs portálnak "jó" szokása, hogy igyekszik információkat félreérthetően közölve nézettséget/olvasottságot/szenzációt generálni. Igen, minden alap nélkül írtam, nem érdekel egy cégnek sem a háttértevékenysége, kit perel be, kit nem, kit vág át. Elfogadom, hogy egy profitorientált cégnek ezt meg kell lépnie néha átgázolva az embereken, akár a vevők torkán lenyomva 1-2 problémát. Én a terméküket használom és kész, ha nem vagyok megelégedve vele, nem hordom el mindennek a céget, csak egyszerűen nem használom az adott terméket/szolgáltatást.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

"Akkor ezek szerint az általad írt xD xD nem röhögés, hanem valami kódolt üzenet? :)"

OMG.

"Sok információs portálnak "jó" szokása, hogy igyekszik információkat félreérthetően közölve nézettséget/olvasottságot/szenzációt generálni."

Annyira nem lehet érdektelen, ha a Microsoft maga is reagált a hírre, és 12x írta le, hogy rendkívül komolyan veszi a problémát.

"Én a terméküket használom és kész, ha nem vagyok megelégedve vele, nem hordom el mindennek a céget, csak egyszerűen nem használom az adott terméket/szolgáltatást."

Senki sem várta tőled, hogy hordd le őket. Nem értem, hogy honnan jött ez.

--
trey @ gépház

"OMG."
?

"Annyira nem lehet érdektelen, ha a Microsoft maga is reagált a hírre, és 12x írta le, hogy rendkívül komolyan veszi a problémát."
Nem lehet, hogy ilyen esetekben ez a protokoll?

"Senki sem várta tőled, hogy hordd le őket. Nem értem, hogy honnan jött ez."
Ez csak úgy infó gyanánt szólt. Jelentése: nem érdekel, ha valami cég 28 000. alkalmazottja elkövet valami bakit, attól még nem fogom máshogy kezelni az adott céget.

Szerk.: Szerintem ezt itt hagyjuk is abba, egy másik topikban sem jutottunk dűlőre.

-----------
"640GB sokmindenre elég"