emachine beteg

Sziasztok!

Tegnap kaptam egy acer emachines e725 laptopot, hogy bajos. Win7 volt (van) rajta de valóban nem bootol.
Ez a helyzet és ezeket próbáltam:
"Start Windows Normally" & "Last Known Good Config"> teker, mint az állat egy 3 percig aztán újraindul
"Safe Mode *" > elkezdi betölteni a dll-eket, aztán random valamelyiknél megáll, áll fél percig aztán reboot
Windows telepítő odáig eljut, hogy loading files, fekete képernyő, van egy egérkurzor és ennyi, de az legalább mozog. Fél óra után se lesz több (se ablak se szép kék háttér) - ez pendrive (sp1) és eredeti (tisztaszoftver dvd) médiával is.
A Windows saját bootolós helyreállítós lemeze csak promtot villogtat aztán próbálkozik hdd-ről bootolni..
Ubuntu live bootol, de olyan szinten sötét a képernyő, hogy legnagyobb fényerősségen is csak tippelni lehet, hogy ott most vajon van-e ablak vagy már nincs. (12.04 és 12.11-et próbáltam pendriveról)
Sysrescd bootmenu bejön, utána bármit választok fekete kép és csönd.
memtest86+ vígan elindul és órákig szaladgál hiba nélkül.

Most reggel ennyit tudtam lepróbálni, de még mindig nincs meg a hiba forrása :( Garancia lejárt.

Kérném az állítsd vissza backupból és hasonló építő jellegű hozzászólásoktól mentes segítséget. Amúgy fontos adat nincs rajta, megbontás előtt még mit érdemes próbálni?

*update: jelenleg ott áll a dolog, hogy kivettem a vinyót, betettem egy asztali gépbe, scandisk elszöszölt vele rendesen, talált jó sok javítani valót. másolni adatokat lehetett róla, most egy reinstall megy.. remélem ez után nem lesz gond, köszi a tippeket

Hozzászólások

+1, illetve én ránéznék a hűtésre, meg a procira. Nekem volt a kezem között olyan asztali gép, aminek meg volt sütve a procija, de a jómunkásember rabló tolvaj nepper szaki úgy adta át, hogy valahogy összehackelt rá egy WinXP -t működőképesen, azonban a telepítő nem volt rajta működőképes.

--
http://neurogadget.com/

HDD gond lehet szerintem. Hoztak már nekem olyat, hogy a partíciós tábla (bár inkább maga az NTFS fájlrendszer) olyan szinten behalt, hogy bármilyen Windows telepítő megállt az induláskor. Egy Live CD segítségével lett végül törölve a régi partíció, és helyreállítva az adat partíció, és ezután már telepíthető lett a Win7.

Laza mozdulattal hdd kivesz, hdd hibakereso vegigfuttatt asztali gepen? Esetleg format, vagy akkor mar barmi :)

--
"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."