Dinamikus letöltőrendszer

 ( botix | 2013. január 7., hétfő - 17:45 )

Sziasztok.

Egy dinamikus letöltőrendszeren dolgozom, amire kidolgoztam egy rendszert, viszont nem a leghatékonyabb. A rendszer lényege az, hogy egy előre megírt (.exe) letöltő vezérlővel különböző fájlokat tudok letölteni az oldalról. Hasonló a data.hu-hoz, annyi különbséggel hogy itt egy exe-t töltünk le (ami majd letölti a fájlt) a konkrét fájl helyett.

Az eljárás tehát a következő: a felhasználó rámegy a letöltés linkre -> háttérben a rendszer újra kompilálja az .exe-t a megadott paraméterekkel -> ezt majd letölti a felhasználó. Ey az eljárás elég rendszer és időigényesnek tűnik.

A probléma tehát: Nem oldható meg ez a dinamikusság 1 exe használatával és annak újra nem kompilálásával?
A feltöltés pillanatában való kompilálás elvetve, mert elég helyigényes.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Egy programozónak ez szerintem nem lehet probléma, vázold neki és megoldja.

A fájlban egy fix helyen legyen egy ID, és nem kell újrafordítani, csak ezt a pár bájtot átírni.

Ez a hely lehet pl. a fájl végére fűzve, az exe beolvassa saját magát, az exe generáló meg a fájl utolsó X bájtját írja át. Vagy belefordítasz egy magic számot az exe-be, kikeresed, hova került, és az exe generálónak megadod ezt az ofszetet.

--

A parametereket beleirhatod resource-kent az .exe-be: [url=http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ms648004(v=vs.85).aspx]Adding, Deleting, and Replacing Resources (Windows)[/url]

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Amúgy ez ugye nem publikus szolgáltatás lesz? Én az életben nem töltenék le ilyet. Van sok jónevű download manager, exe-k is, meg mindenféle böngészőkbe integrált addonok is.

--

Őszintén szóval én se. Már nem tudom melyik nagy download oldal (zdnet vagy ilyesmi) amelyik ilyen hányással terjeszti a reklámját meg vírusként teszi fel a sok szájba.... toolbart meg mindent. Jobban gyűlölöm őket mint a spammereket.

Ha nem akarod teljesen újragondolni az egészet, akkor az egyszer összerakott exéd kaphatja weboldalról az URL-eket, amelyeket letölt.

Persze saját exe nélkül is megy, erre jó a wget, ill. win alatt PS-ben a BitsTransfer modul.

Közben rájöttem a megoldásra. Megnéztem pár ilyen rendszert és kiderült, hogy mindegyik egy hash tag átírással működik.