PDF átgyúró (open-source)lib

Fórumok

Üdv Mindenkinek!

A következő feladatot kellene megoldanom szigorúan csak C-ben. Adott egy nagy PDF fájl és a fejlécében lévő szöveg alapján kell az oldalait megadott sorrendbe rendezve kiírni egy új fájlba.
C#-ban már megoldottam ezt egyszer, ezért bátorkodtam bevállalni C HF-nek is.

Egy pdf fájlokat olvasó, vágó, generáló C könyvtárat keresek tehát. Valami olyasmire lenne szükségem, mint a QPDF (http://qpdf.sourceforge.net) csak teljesen C-ben implementált.

Van esetleg valakinek ötlete, hogy milyen lib-eket tudnék használni?

Köszönöm előre!
Szép napot!

Hozzászólások

Buta otlet volt bevallalni szerintem :)

C-s iro lib van (libharu), megjelenito is (mupdf), de olyan amit te keresel, olyan sima C-ben tudomasom szerint nincs. C++-ben van jopar.

--
|8]

Igen, nos ezt már én is konstatáltam, hogy elég buta ötlet volt... :S talán végül az nem gáz, ha egy c++-os lib c apiát használom. (Ezt fogom tenni jobb híján:))

Azért köszi a választ!

na de libbel megoldani nem csalás egy kicsit?

Tantárgyfüggő is.
Nálunk például alsóbbéves az szokott lenni a követelmény, hogy a tárgy keretében tanult dolgokat önállóan csinálják meg. Később, felsőbbévesen már támogatjuk azt az elképzelést, hogy külső programot, IP core-t használjon, hiszen a gyakorlatban is így működik. Amikor már tudja az alapokat, akkor érdemes arra nevelni, hogy ne akarjon az ember mindent újraalkotni.