[Solved] Ajánlott felbontás: 1920x1080??

Fórumok

Sziasztok! Van egy enyhe problémám pár játékkal. A konf: i3-as proci 2 gbram, Nvidia 430 gt, Linux diszt.:Mageia, elötte mandriva. Nvidia driver 295.49xx. Pár game a fentebb emlitet üzivel elszál (fekete képernyő és a moncsi úszkáló kockájában ez áll: ajánlott felbontás: 1920 x 1080 60 Hz digitális)ez az openarénánál is és még pár proginál, legyen az rpm-ből telepített vagy .run fájlnál is jelentkezik. Eddig még nem csinált ilyet. Csatlakozó DVI a Moncsi fullhd. A trine, urbanterror szépen megy, sőt wine-al még egy-két demó is.
Szóval a segítségeteket kérem, hogy milyen konfigurációs hiba vagy driver bug lehet.
előre is köszi!!

Hozzászólások

Az i3 "GPU"-ja egy gyenge tesztre nem lenne alkalmas ?

Valószínűleg annyi a baja, hogy a játék nem támogatott felbontáson vagy Hz értéken próbálja futtatni a játékot....

Na pont ilyen szop*sok miatt nem jött még el a Linux desktop éve.

Windows alatt ilyen gonddal rég nem találkoztam, s ha volt is mindjárt nyilvánvaló volt, hogy mi a ludas.

Ahogy mondod, ez minden lehet: beállítás is és driver hiba is... Nem tudod követni egy remote konzolból, hogy mi lehet a gond? Nézd meg a dmesg-et, illetve a logokat.

Én jártam már úgy hogy válogattam a játék által felajánlott felbontások közt és valamelyiket nem fogadta el a monitor, aztán szerkeszthettem kézzel a konfig filet hogy visszaálítsam egy működőre, mindezt win 7 alatt.

Btw szerintem még mindig igaz hogy linux alatt játszani olyan mint sajtreszelővel maszturbálni ...

1. Próbáld meg ablakos módban futtatni a programokat
2. A desktop felbontását állítsd át, vagy nagyobbra, vagy kisebbre

Nekem még nem volt ilyen gondom, sem wine-al, sem nativ játékokkal. Talán egyszer előfordult, de akkor a Hz-el volt gond.
Szerintem valami detektálási gond lesz, és túl magasra veszi a program a Hz értéket.

--
r@g3
jáTék0s l1NuX [http://www.youtube.com/user/gerig0d]>

Köszi mindenkinek a válaszát, úgy néz ki, hogy megoldottam: Nvidia-settingsben a monitort látta de valamiért disable volt a gpunál (x-server display configuration) ott a layoutnál. Átállitottam :separate x screen-re és újra indításnál már ment is. Eddig amit néztem: tremulous ( nem indult eddig) most ok. KDE és a rendszer beálításoknál a monitorra mindehol defaultot raktam...

"olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..!"