UPC help! Van itt valaki UPC munkatárs?

Ügyfeleim reklamáltak, hogy nem mennek el a levelek a @upcmail.hu végű email címekre.

Nézem, és valóban: az upcmail.hu domain MX rekordja az smtp.upcmail.hu gépre mutat, ahhoz viszont nem tudok csatlakozni a 25-ös porton. (Timeout)

Más forrás IP címről viszont sikerül hozzá csatlakoznom.

Úgy tűnik tehát, hogy valamiért az egyik IP címemet direkt/véletlenül kitiltotta a UPC.

Kérem, hogy ha van itt valaki, aki tud segíteni, jelentkezzen, akár PÜ-ben.

A UPC ügyfélszolgálattal küzdöttem, sajnos képtelenek megérteni a problémát, technikushoz pedig "nem kapcsolhatnak"...

Hozzászólások

Milyen internetszolgaltatonal levo internetrol probaltal felcsatlakozni? Nem lehet, hogy csak szimplan smtp porstzurws van az adott isp-nel es csak a sajat smtp-jet engei? Esetleg probald meg SSL-el, 465-os porton

Tehát te mint ISP egy másik ISP smtp szerverén keresztül akarsz emaileket küldeni? Valószínűleg nem fogja hagyni ezt.
Próbálj meg gmailről küldeni levelet az simán menni fog mert a gmail saját smtp szervere küldi ki.
Szóval ha te vagy az isp akkor neked kell szolgáltatni az smtp szervert.

ha ő az isp, akkor ő szolgáltatja az SMTP relayt a saját ügyfeleinek.

akik, ha upcmail.hu -ra írnának, akkor az ő SMTP relay szerver át kell, hogy dobja a mailt az upcmail.hu -ra.

Mert a target a upcmail.hu, nem a relay.
És a saját relay -> upc target között nem megy a kommunikáció.

Ezt írta. Nem mást.

Hasonló szituja volt már valakinek a Yahoo-val? Hotmail pár órán belül válaszolt, de a Yahoo kötekszik. Nem fogadnak levelet az smtp szerverem felől. Egy hónapja vettük a VPS-t, valaki előttünk elrendezte az ip-t.

Kis naiv.... az a jobbik eset, amikor ezek blackhole-ban landolnak, egy fokkal rosszabb, amikor a spamfilter nyeli el, de a legdurvabb ha valami porosodo, senki altal nem nezegett mailboxban landolnak ezek a levelek.
Szoval nem.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

up!

továbbra is szeretnék levelet küldeni a upcmail.hu-ra...

A magyar ügyintézők hajtották el a magyar ügyfelet, míg engem (tippre) az indiaiak, akiktől amúgy nagyon mást nem is vártam. Persze lehet hogy a korábbi jó tapasztalataim alapján voltam ilyen naiv. Legalábbis asszem az UPC volt jó fej, ha IOS ott dolgozik (-zott?). Ha nem, akkor másik cég volt, ehe.

Ki beszelt permanens megoldasrol? En spot megoldasrol beszeltem. Jelenleg az ugyfeleid nem tudnak az upcmail.hu fele levelezni. En eloszor megoldanam a technikai problemat (alternativ IP, upcmail.hu ezen megy ki), ezzel parhuzamosan vennem fel az UPC-vel a kapcsolatot. Mindaddig, amig a burokracia utvesztoiben bolyongsz, az ugyfeleid vigan tudnak levelezni az UPC-vel, igy legalabb oket nem szivatod, ha teged szivatnak is.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Én kezdek permanens megoldásról beszélni, mert egyelőre úgy fest, hogy képtelenség bármit is elérni a UPC-vel. Még iktatószámom is van, amivel az ügyfélszolgálat felvette a problémámat. Ennek ellenére SEMMI nem történik.

Hasonló cipőben jártunk tavaly, amikor az irodaházunkban beszart a UPC netkapcsolat. Konkrétan 1 hónapon át nem történt semmi. A végén az NMHH-n és a fogyasztóvédelmen keresztül sikerült elérnem, hogy kicseréljenek 1 nyamvadt modemet, és fizessenek kötbért, mint a katonatiszt.

Hat en meg barmelyik orszagban jartam UPC-rol jot nem hallottam. Mindenhol fosnak az ugyfelre de megtehetik mivel a lefedettseg/sebessegben azert tudjak csinlani a dolgot ez a lakossaginak szol.

Ha uzelti vonal kell akkor meg tessek szetnezni, hogy mit lehet szerezni ahol meg ertelmesek is az emberek es nem annyira nehez atvergodni az L1/L2/L3 supporton, hogy hozzaerto emberhez keruljon az ugyed.

Jo, hat most mar igen... de egy spot megoldasbol konnyu veglegest csinalni...

En se kedvelem az UPC-t. Nem tudom miert, de meg mindig ezt a fos WebStar modemet teritik mindenhova (fuu, remelem nem olvassa el ami atmegy rajta...), allandoan megdoglik. Nem tudom elhinni, hogy ez az egyetlen kabelmodem tipus letezik az egesz vilagon.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Szerintem nekem is ilyen modemem volt.
Hetente, kéthetente meghalt. Áramtalanítás után ment tovább. Ezt csinálta 1-2 évig.
Egyszer csak meguntam, felhívtam őket, hogy már régóta fogyogat és unom.
Kicsit ott ügyködtünk a sráccal, restart meg ilyenek, aztán végülis 3 nap múlva jöttek és cserélték szó nélkül, maguktól.
Amire cserélték 1x sem állt még utána.

Kérdeztem a szerelő srácot, hogy sok gond van ezekkel a modemekkel, mondta, hogy folyamatosan baj van velük.

Azóta cserélték még 1x, mert növekedett a sávszél, most valami Cisco van, azóta 1x sem állt meg ez sem.

Hoznak, és például tavaly pont azokkal volt az egyik legnagyobb szívás. (Konkrétan fagyott a firmware, és hónapokig nem volt rá javítás)

Egyrészt, ezek mind testreszabott firmware-k, amiknek kb. annyi köze van a Cisco-hoz, hogy Cisco feliratú hardveren futnak. Másrészt, a Cisco feliratú hardvernek kb. annyi köze van a régi nagynevű Cisco céghez, hogy valószínűleg bevásároltak valami OEM-et, aki gyárt valami sz.r/kevésbbé sz.r cuccot, a Cisco megy van annyira balek, hogy manapság szinte mindenhez adja a nevét.

:(

Nem csak. Kábelmodem ügyben a Scientific-Atlantat vették meg, akiknek a modeme pl. nálam is jól működött, amíg UPC-s voltam. Ezen kívül még talán Motorola modemeket tettek ki.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_acquisitions_by_Cisco_Systems

http://www.cisco.com/web/about/doing_business/corporate_development/acq…

Oke, valahogy sejtettem, hogy valaki be fogja irni a nyilvanvalot. Igen, rele, de hogyan vezerelte, hogyan kototte be? Egy kajareceptnel se az erdekel, hogy kell bele so meg cukor, hanem az, hogy milyen aranyban meg hogy meddig kell fozni.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Bocsánat, rég nem néztem errefelé. Nekem egy Scientific Atlanta WebSTAR EPX2203-am volt. Pontos verzió (a legutóbbi): v2.0.2r1162-091102

Így reseteltem:

wget --user admin --password W2402 -qO nul 192.168.100.1/goform/_aslvl --post-data="'" -t 1 -T 3

5-6 másodperc múlva a modem összes LED-je kigyullad, majd újraindul (nem a LED :) ).
A POST-ban tényleg egy darab aposztróf van. Nyilván ez nem egy hivatalos reset módszer, de nekem több szoftververzióval is működött. Vállalkozó szelleműek továbbfejleszthetik :)

Kedves mauzi!

Szeretnénk többet megtudni az általad felvetett problémáról, ehhez viszont további adatokra lenne szükségünk. Ha elküldöd telefonszámodat a upconline@upc.hu címünkre, egy szakértő kollégánk hívna vissza egyeztetés céljából. Együttműködésedet előre is köszönjük!

üdvözlettel: upc on-line

Ha már valaki felhozta a topicot, akkor mondom, hogy mi történt...

UPC munkatárs másnap felvette velem a kapcsolatot telefonon. Kérte, hogy írjam le emailben, hogy mi a tényállás. Leírtam.

Másnap újra hívtak, és aznap vagy 5-6 alkalommal is beszéltünk, kérték, hogy küldjek mindenféle teszt-leveleket.

Harmadnap, egyszer csak elkezdett működni a levelezés. Ezek után pár órával csörgött a telefonom, azt mondják, hogy mindent megnéztek, ők nem látnak hibát, biztos az én készülékemben van a hiba.

A levelezés azóta is működik.

Ebben csak az a szomorú, hogy egy közösségi site-on kellett topic-ot nyitni ahhoz, hogy előrébb lépj. A szolgáltatók helyében azért elgondolkodnék azon, hogy egy ilyen nyilvános negatív reklám menniyre tesz jót nekik. Tudom, kb. leejtik, mert dől be a pénz kismagyarjózsiisp nélkül is, na de akkor is basszus.....