Raspberry Pi Farnell-es rendelése

A Farnell magyarországi disztribútorának, az FDH Kft., az oldalán az áll, hogy "Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Farnell nem engedélyezi a Raspberry PI termék eladását. Kérjük keressenek más forgalmazót." és páran kaptak haszonló tartalmú levelet a rendelésük törlésével. Mivel kíváncsi lettem az okokra, és hasonló történetet már láttam a Microchip ingyenminta rendelésével, ezért írtam egy levelet a Farnellnak, a miértek kapcsán.
Ma felhívott egy kedves hölgy a Farnelltől és tájékoztatott, hogy nem a Raspberry Pi magyarországi forgalmazását állították le, hanem az FDh-n keresztüli értékesítést. Aki szeretne csatlakozni a hypehoz, és mindenáron a Farnelltől rendelni, az a http://hu.farnell.com -ról megteheti. A magyarországi rendelések esetében is áll, hogy egy személynek csak 1 db.-ot szállítanak és jelen pillanatban csak előrendelést fogadnak.

Hozzászólások

De 'iszen azt mondtad, hogy téged ez nem is érdekel. Vagy rosszul emlékszem? :)

--
trey @ gépház

Otthonra megvenni és hobbizni nem érdekel.
Viszont, pénzt csinálni belőle, a mögötte lévő hypeot figyelni annál inkább. Pl. az érdekel, mi lesz a projecttel fél év múlva? Mi lesz a piac reakciója?
Vicces dolog ez, mert az orrunk előtt játszódik egy olyan folyamat, ami igen durva paradigma váltást okozhat az IT területen. Sokkal nagyobbat, mint a mobil eszközök.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Pár év fejlődés múlva reális esélye lehet a desktopok száműzésének az irodákból. A videó képességével most sincs probléma, 10x ekkora ram, 5x gyorsabb cpu teljesítménnyel viszont egyértelműen ő lenne nyerő egy hagyományos desktop géppel szemben irodai használatra.
Hogy miért szenvednék vele ? Az áramszámla miatt.

Mi a probléma?

A forgalmazással kapcsolatos első konkrét hírek arról szóltak, hogy a Farnell, illetve az RS fogja árusítani a kütyüt. Szó sem volt arról, hogy ezek disztribútorai is forgalmazni fogják. A FDH valami --, általam nem ismert ok miatt -- másképp gondolta. Tegnap kiderült, hogy tévedtek. Ennyi.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

Anno a Farnell kizárólagos magyarországi disztribútora az FDH volt, olyannyira, hogy csakis rajtuk keresztül lehetett bármit is rendelni. Ez 2007-ben megváltozott, amikor a Farnell irodát nyitott Lengyelországban. Ennek ellenére a FDH továbbra is vezető pozícióval rendelkezik a hazai piacon és két cég összemosódik. Ennek az oka abban is keresendő, hogy az FDH közvetlenül a Farnell adatbázisával dolgozik, ezért kerülhetett ki náluk rendelhető státuszba a kártya.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "