Melyik telekommunikációs szolgáltatót: UPC vs T-Home?

 ( Fifi | 2012. január 20., péntek - 20:46 )

Sziasztok!

Várhatóan ősszel költözik a családom új társasházba és még a kivitelező nem kötött szerződést közműszolgáltatóval. Jelenleg a vezetékes telefonom a T-Home-tól, a TV és 25 Mbit/sec-es internet szolgáltatást lakásszövetkezettől veszem igénybe, így a piac két nagy szereplőjével nincs személyes tapasztalatom TV+Net témakörében.

A tárgybeli szolgáltatók közül melyiket ajánlanátok digitális TV+Internet+Telefon hármas igénybevételére Szombathelyen? Nem az árak érdekelnek, annak utána tudok nézni, hanem a szolgáltatás minőségére, rendelkezésre állásra, ügyfélszolgálat rugalmasságára lennék kíváncsi, azaz ezek alapján várnék kontra és pro érveket.

Az igazat megvallva hallottam olyan hangokat, hogy IPTV+Internet nem szerencsés megoldás (belassulások, szakadások), inkább kóstoljak bele a UPC világába.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

- Vezetékes telefon terén a valódi PSTN az igazi (T-Home) de a VoC sem rossz (UPC)

- Internet: A T-Home területtől függően szolgáltat ADSL-t, VDSL-t, kábelnetet, GPON-t (Optinet), amíg a UPC (tudtommal) csak kábelnetet...

- Az ADSL főleg fölfelé szűkős, de néha lefelé is (távolságtól függően)
- A VDSL mondjuk egy okosabb ADSL
- A kábelnet jó, ha jó. Ha meg nem jó, akkor szopsz. Sokat.
- A GPON istencsászár. Ha van rá lehetőség, eszedbe se jusson mást köttetni.

- Tévé: én maradnék a kábeltévénél. Nekem ez az "ADSL felett külön VLAN-ban multicasttal toljuk a streamet" megoldás nagyon a technika megerőszakolása. Mondjuk GPON felett még csakcsak...

Egyébként pedig arra a szennyre, ami jön belőle, ott a DVB-T (MindigTV)

UPC-hez rövid történet. Céges 120MB FiberPower. Pár hete felhívtak h lejárt az 1 év hosszabbítok-e. Mondom igen, legyen. 5 perc múlva nincs net, felhívom őket, mondják ők mindent OK-nak látnak, nálam van a gond húzzam le, indítsam újra stb. Ment ez fél napon keresztül 50 ember már lincshangulatban.
Végül 5. hibabejelentésem és 1,5 óra telefonálás után kiderült, hogy hosszabbítás helyett letiltották.
No comment.

szerintem mindannyian órákat tudnánk mesélni mindkét szolgáltató agyrémeiről.

az ideális világban persze működik a szolgáltatás, és nem kell kapcsolatba kerülni az ügyfélszolgálattal...

+1 a DVB-T-nek. Sőt, rádiót is lehet hallgatni.
(Ami analóg adásban be se jön...)
Digi nincs arrafelé?

UPC egy hulladék :) sajnos több évi tapasztalat alapján inkább lennék digis ha lenne vagy t-home. Amerre én lakok eléggé sok szakadás, belassulás :( vagy van amikor elmegy napokra a net és ezért még csak bocsánatkérés sincs, kapásból az ügyfél a hülye és a hibás. Másik szép dolog hogy ha nem fizetik be időben akkor képesek külön kiszámlázni a késedelmi díjat! Ha lehetne én kitiltanám az országból őket :DD

Nekem meg pont jó a UPC-vel a tapasztalatom, úgy általában. :) A késedelmi díjat pedig automata számlázza és azért valahol jogos. Gondold el hogy mondojuk 10k felhasználó késik, akkor azaz 50-70-100 forint rögtön egy jó havi bónusz. Ezek a számlák meg általában elég fixek, kivéve ha telefon is van, szóval egy állandó banki megbízással is jól kezelhető.

Nade kérem, 1 forintot is kiszámlaztak(mit mire hogyan miért wtf)! :DD landolt a kukában az egész. Bár a másik szép dolguk hogy kb évente új konstrukciók vannak. Szarabbak.
Mielőtt bárki azthinné tréhóm bérenc vagyok;) velük is van rossz tapasztalat de ők kicsit gyorsabban reagálnak a hibákra és hamarabb tér vissza. őszintén, inkább T* minthogy az upc ügyfélszolgálatán hallgassam a "húzza ki és dugja vissza" című mesteri produkciót, oké hogy sablonszöveg DE ettől a TV nem jön helyre :D :(

Nekem meg itt a III.-kerben a T-vel (kábeles) volt egy ilyen laza 1,5-2 napos nethalálom, ami igen érzékenyen érintett és mindíg csak a "hátdolgozunkrajta" volt a válasz.

itt Szombathelyen is ugyanez van általában :):/

>Az igazat megvallva hallottam olyan hangokat, hogy IPTV+Internet nem szerencsés megoldás (belassulások, szakadások)

Én nem tapasztaltam ilyet. Eddig (~3 éve?) teljesen stabilan működik. (TV 2db setbox, madzagos telefon, internet (optinet))

az optinet lesz ott a kulcsszó...

Nos, hogy egy kicsit objektív dolgokra is felhívjam a figyelmed. :) A kábelen elérhető szolgáltatások minősége helyfüggő, mert sokszor örökölt kábelhálózatok vannak, amiket a fejlesztések ellenére se tudtak még olyan szintre hozni, mint egy teljesen saját kiépítésűt. Ahol elérhető LAN jelleggel (tehát UTP-vel kábelezték be a házat, itt Bp-n ilyen a Digi, az IPPark és még 1-2 másik) szolgáltatás ott érdemes inkább azt választani. Problémák bármelyikkel lehetnek, szóval tényleg a helyi viszonyok szerint kellene választani. :)

T nel akcios idoszak utan volt kis halal, mert az oreg halozat es eszkozok nem birtak a sok uj ugyfelet. Kicsereltek a dolgokat es onnantol ismet teljesen jo lett. A kiesesekert meg jovairtak egy honapot. Osszesegeben a hozzaallasuk jonak lehet mondani.

Digirol eddig negativat csak annyit tudok, hogy a digitalis tv neha "eltunik" majd par perc es visszajon. Szokasos no signal szeru uzenettel. A net sajnos upload iranyban kevesebb mint a csomag igerete, down iranyban meg takkra annyi amit igertek. Mindket ertek boven a kotelezo minimumon felul. a PPoE egy agyrem, es sajnos ezt hasznalnak, valamint nagyon nagy szorassal osztjak az ip cimeket. Eddig 5 v 6 kulonbozo tartomanybol volt mar cimem.

T ebben annyival jobb volt, hogy akar fel evig is ugyanaz volt a cimem es dynamic beallitassal ment.

UPC nincs a kornyeken, bar akinel van az sopankodik, mert korlatoznak nala, igy hiaba a 120 fiberes net. Minden masban elegedettek.

Helyrajzilag BP.

Köszönöm a segítő hozzászólásokat!

A fentiek alapján utánaérdeklődöm T-nél, hogy van-e optinet csatlakozási lehetőség, ha nincs, akkor a UPC felé veszem az irányt.