Regisztrációs adó számítása

 ( karika200 | 2012. január 8., vasárnap - 14:42 )

Sziasztok!

Írtam egy regisztrációs adó kalkulátort(igen, tudom, van már sok ezer:)). Az itt közölt képlet és példa alapján csináltam és ezzel ellenőriztem vissza magamat. Működik a dolog frankón, kivéve egyetlen esetben, mikor 169 vagy annál több hónap telt el az autó forgalomba helyezése óta.

Az oldalon leírtak szerint, a képletben szereplő nagy T pedig egyenlő lenne a szintén az oldalon közölt táblázatban azzal az intervallum által tartalmazott hónapok számával, amelybe beleesik. Tehát ha a hónapok száma mondjuk 153, akkor a 145-156 intervallumot kell nézni, ahol pedig a hónapok száma 12.

De hogyan kell vajon értelmezni a dolgot, ha a hónapok száma mondjuk 170. Akkor a nagy T-t hogyan számítom? Hány hónapot foglal magába az intervallum akkor? 169-[mai napig eltelt hónapok]? Próbáltam, sajnos nem azt az eredményt kapom, mint a fentebbi kalkulátorral.

Próbáltam ezt az elborult zagyvaságot leírni érthetően, ha mégsem sikerült, akkor a linkelt oldalon a példát átfutva hamar egyértelművé válik a számítás. Köszönöm a válaszokat előre is.