Keresem azt a munkaadót aki...

 ( levyt2005 | 2011. október 5., szerda - 13:15 )

. úgy gondolja hogy a rendszergazdája &| programozója legyen "tapasztalt",
. úgy gondolja hogy a tapasztalt munkaerőt meg kell "fizetni tisztességesen",
. szerinte a munkaidő lehet "rugalmas" de minimum alku tárgya,
. a távolság informatikában "áthidalható" vagy "kezelhető" (pl. Szekszárd -Budapest),
. szereti ha a munkavállalója hajlandó (sőt mi több akar) tanulni (egyszer örülnék egy diplomának),
. nem ragaszkodik a főiskolai vagy egyetemi végzettséghez (felsőfokú OKJ),
. ha a munka megköveteli, enged dolgozni éjjel, akár otthonról is ( távelérés nem tabu ),
. szerinte a jó munkaerő a hosszútávú kapcsolatban rejlik, (nem 3 havonta hosszabbítjuk a szerződést az utolsó napon...)
. és végül de nem utolsó sorban: hajlandó lenne foglalkoztatni... !

Bővebb információ rólam: http://www.it2it.hu/elit

Pontosítás:
Félreérthető voltam: nem mindenáron távmunkát keresek, "a távolság..." kezdetű mondatrész alatt azt értem, hogy
ne kelljen vasárnap felmennem Budapestre hogy reggel 7.30-kor munkába álljak, nézzék el ha hétfőnként 9 vagy 9.30-kor kezdek.
Pénteken vagy a hét többi napján természetesen "legályázom" vagy még meg is húzom a melót....

Feleségem és egy 5 éves fiam van, akiket nem szívesen hagyok itthon, de mint mondtam a mindennapi betevő nagy úr....
És lassan olyan stádiumba kerülök, hogy dec.31-el lejár a szerződésem és SZERETNÉK dolgozni DE NINCS MÓD.
(Valószínűleg nincs pénz szerződés hosszabbításra, státusz meg nincs.)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Linket javítsd.

Javítva. Köszi!

Ezzel a CV-vel akarsz távmunkázni, komolyan?
--
Gábriel Ákos

Ne bántsd már szegényt, jelenleg ez az elképzelése. Max. nem talál ilyen munkáltatót. De azért bepróbálkozhat, hátha mégis!? :-)

Kedves Ákos!

Tisztelettel szeretném kérdezni, a CV melyik része az ami miatt alkalmatlannak talál távmunkára?
Tényleg érdekelne...

Üdv, Elit

12 év munka után, mint a CV-dben szerepel, egyszer sem gondoltál arra, hogy kitanulj valamit, ami fizet és van kereslete?

Azért azzal a PL/SQL-lel talán lehetne valamit kezdeni. Mondjuk elég sok a kattingatós windózos tapasztalat.

--
GPLv3-as hozzászólás.

otthon debian woody-val kezdtem, majd később áttértem ubuntura, szerveren is debiant, illetve mostanság már ubuntu server-t használok...
Informatikával 1990 óta foglalkozom szóval a konzol szónak legalább két jelentését ismerem... :)

még most is gondolkodom... persze ez csak vicc. Bízom benne hogy amit eddig felszívtam az is ér valamit...

Most akkor rendszergazda, vagy programozo? Dontsd el, mert - foleg hosszutavon - elesen elvalik ez a ket karrier. Ha valaki azt irja magarol, hogy mindketto, az gyakorlatilag azt jelenti, hogy egyik sem. Ez azert is felrevezeto, mert most nem tudni, hogy a kepessegeid felsorolasanal a "MySQL - profi" az azt jelenti, hogy MySQL HA clustereket uzemeltetsz, vagy hogy tudod, mi a kulonbseg a hash join es a merge join kozott (it admin vs fejleszto).

Valamint hianyzik a nyelvtudasod felsorolasa az oneletrajzodbol.

Valamint en nem latom, mit kellene "tisztessegesen megfizetni" a leendo munkaltatodnak, de ezen konnyen segithetsz, ha nehany referenciamunkat a koz rendelkezesere bocsatasz, peldaul a videki szolgaltatonal szerverteremben elhelyezett webszervereden (hogy ezt miert volt ilyen fontos kihangsulyozni...?).

UI: az mar csak szemelyes velemenyem, hogy a hirdetesed hangvetele kisse agressziv, mondhatni megkeseredett, talan jobban jarnal ebben az esetben, ha mindenfele negativ megjegyzes nelkul egyszeruen csak annyit irnal: munkat keresek, ehhez ertek, oneletrajzom a mellekelt linken.

+1

Szia,

Igen, elkülönül, de mindegyikben volt részem, s mivel nem vagyok abban a helyzetben hogy válogassak, ezért bármelyik terület
a részemről szóba jöhet.

Azért használtam a következő szórendet 'meg kell "fizetni tisztességesen"', mert nem az a célom hogy milliókért eladjam magam, hanem
az hogy lehetőleg többet keressek mint a takarítónő...

Nyelvtudás nincs. Írott angol szakmai információkkal elboldogulok. Középiskolában sikerült olaszul tanulnom. De inkább ne.

Nem vagyok megkeseredett, csak "gondoltam" hátha egy nem szokványos formátumú hirdetésre többen odafigyelnek...

Ha a többiek szerint is megkeseredett, akkor javítok rajta... Egyébként optimista természetű vagyok :)

"Nyelvtudás nincs. Írott angol szakmai információkkal elboldogulok."

Akkor van nyelvtudás, csak nyelvvizsga nincs. Nyugodtan írd bele, hogy "Nyelvtudás: Angol (szakmai írott szövegek értelmezése)", vagy valami hasonlót.

Esetleg a KER szintedet is beleírhatod, bár nem hiszem, hogy ez sokakat érdekelne (én beleírtam, nyelvvizsgám ugyanis nekem sincs):

http://hu.wikipedia.org/wiki/Közös_Európai_Referenciakeret

Az erti a szakmai angolt resszel nem igazan lehet fellepni a showmusorban...
Az angol tudast egy munkaado sem ugy meri, hogy
- bemondasra
- elolvastatnak veled szakszoveget

hanem leultok es beszelgettek. Es vagy tudsz beszelni, vagy nem tudsz beszelni. Ha tudsz beszelni, akkor hidd el, irni is tudsz.. ha pedig irsz, akkor olvasol is.
Ez ilyen rem egyszeru.

Attól függ, hova akarsz menni.

Multinál a te verziód a valószínűbb, KKV-nál szerintem annyira nem lényeg. Legalábbis engem sose kérdeztek még angolul. Felesleges, ha úgyis csak magyarokkal beszélek. Viszont, ha nem írja bele az önéletrajzába, akkor lehet, hogy rögtön ki is dobják a kukába, azzal a felkiáltással, hogy "ez még egy angol nyelvű dokumentációt se tud elolvasni, mit akar ez?".

Ha beleírja, akkor a munkáltató már legalább tudja, hogy ennyire ért angolul és el tudja dönteni, hogy az neki elég-e vagy se. Max. elé raknak felvételin egy oldalas doksit, hogy mondja el miről szól, ha nagyon háklisak.

De ez a szokásos "anyja se érti a szavát" dolog. Ha nem említed meg, nem fognak ők kérdezősködni, hogy tudsz ilyet is. Amit nem írsz le, az vagy triviális és felesleges leírni, vagy azért nem írod le, mert nem értessz hozzá. Szóval ami nem triviális és értessz hozzá, azt bele kell írni.

"Az erti a szakmai angolt resszel nem igazan lehet fellepni a showmusorban..."
nyilvan oda nem is hivjak be a "Nyelvtudás: Angol (szakmai írott szövegek értelmezése)" feltuntetesevel, viszont oda meg behivjak, ahova pont ennyire van szukseg, de nem hivnak be, ha azt irja be, hogy nincs egyaltalan nyelvtudasa.

"hanem leultok es beszelgettek. Es vagy tudsz beszelni, vagy nem tudsz beszelni. Ha tudsz beszelni, akkor hidd el, irni is tudsz.. ha pedig irsz, akkor olvasol is."
multinal elo szokott fordulni az angol nyelvu beszelgetes a HRes koleginaval.
szemely szerint ha jol emlekszem 1 ilyen interjun voltam az EPAM systemsnel, az utolso 5 cegnel ahol dolgoztam nem volt elbeszelgetes angol nyelven, elhittek "bemondasra" (najo, meg van rola papirom, de az alapjan szoban is ugyanolyan szinten kellene tudjak beszelni, mint amilyen szinten irasban kommunikalok, de ez sajnos nem igy van).

altalaban a rendszergazdaink meg kevesbe voltak kommunikativak angolul, de altalaban ritkabban is volt ra szukseg, de az fontos volt, hogy olyan dolgot is tudjon telepiteni/uzemeltetni, amirol nincs magyar doksi.

Tyrael

"Igen, elkülönül, de mindegyikben volt részem, s mivel nem vagyok abban a helyzetben hogy válogassak, ezért bármelyik terület a részemről szóba jöhet. "
Sajnos megalkottad a csodamunkahelyet, amit akar hogy is nezek, eleg eros szelektalas, ne csodalkozz ha ilyen feltetelek mellett nem talalsz munkahelyet

devops?
mostanaban egyre jobban terjed itthon is.

Tyrael

a devops csak a két szakterületre terjed ki, de azokra se hardcore szinten. Én a többi pont alapján asszociáltam a "csoda munkahelyre"

Örülök, ha nem keseregsz, az sosem tesz jót. Most újra átolvasva a szöveget tényleg nem olyan gáz (a figyelemfelkeltés legalább sikerült :-)).

Azt írod: "de mindegyikben volt részem, s mivel nem vagyok abban a helyzetben hogy válogassak, ezért bármelyik terület a részemről szóba jöhet."

Ezt értem, de szerintem messzebbre jutsz, ha aktívan pályázol, és az önéletrajzod a megpályázott álláshoz igazítod. Vagyis ha rendszergazdának jelentkezel, akkor kidomborítod az üzemeltetéssel kapcsolatos tapasztalataidat, és mellesleg megemlíted, hogy PHP-hez is értesz. Ez nagyban növeli az esélyeidet egy interjúra való behívásra (és ugye az önéletrajznak tulajdonképpen ez a célja).

A másik dolog, ami megtízszerezi az esélyeidet illetve a fizetésedet, az a nyelvtudás. Mindenképpen írd le, amivel akármilyen szinten elboldogulsz, de őszintén szólva az igazi megoldás az lenne, ha megtanulnál legalább angolul kommunikálni. Garantálom neked, ha egy középfokig eljutsz, akkor már biztosan nem a takarítónő fizetésével kell majd versenyezned... Lehet, hogy hihetetlennek hangzik, de tényleg ennyit számít. Többet, mint a diploma, vagy akármilyen szakmai továbbképzés. A "rendes" állások 99%-nál már az előszűrőn kiesel nyelvtudás hiányában.

"Dontsd el, mert - foleg hosszutavon - elesen elvalik ez a ket karrier."

Van benne igazsag, de pl. en egeszbiztosan nem alkalmaznek olyan programozot, aki nem tudna uzemeltetni a sajat szoftveret.

--
"You're NOT paranoid, we really are out to get you!"

uzemeltetni/eles kornyezetbe helyezni egeszen mas dolog. Egy normalis programozo felhuzza maganak azt a kornyezetet, amiben a szoftvernek futnia kell, viszont nem fogja az utolso kernel beallitast becsiszolni a helyere, ez egyertelmu. Ugyanez forditva is igaz.
Ha mindket szakmaban lenne 10-10 eve, akkor se lehetne rendszergazda es programozo, mivel vagy egyikkel foglalkozik aktivan, vagy a masikban, igy az egyikben tuti lemaradasban van.

Megközelítés kérdése, ennyi erővel bármilyen kétszakos emberre el lehet ezt mondani, de közben szerintem meg lehet mindkettőben egyszerre úgy elmélyedni, hogy a kombináció hasznosabb, mint egyenként külön magasabb szint. Egyszerűen van aki gyenge programozó és nem admin, és lehet aki mindkettőt magas szinten csinálja. Ez ember függő. Én inkább programozónak sorolom magam, de azért rendszergazdaságot is csinálok. Sőt, a rendszergazdasághoz sem jön rosszul ha tud programozni az ember...

nem zárom ki a kettőt, mert én is elüzemeltettem egy komplett internetszolgáltatót (1200 user) ~8 éve, azóta meg programozóként végzem mindennapjaimat. Viszont nagyon jól tudom, hogy az akkori tudásom is kopott rendesen (hiába üzemeltetem a saját szerverem és tartom karban egy ismerősét), egy nagyobb és komplex hálózatot már nem biztos hogy be mernék vállalni. Megtudnám csinálni, persze, doksikból és úgy, hogy újra felszedem a szemléletet ami ehhez kell, de ez inkább régi tudásbázisra épülő újratanulás és messze nem nevezném magas szintnek. Van akinek van pofája ehhez, nekem nincs és inkább ez az, ami ember függő.

melyik volt az szolgaltato? Csak ha nem titok...

Ne bohockodjatok nagyapaval! Avagy az alkotmicsoda asztalara

Nem titok, egy hajdú-bihar megyei kis noname szolgáltató volt, 3 kisvárosban voltak ügyfelei, ahova akkor még se adsl, se más egyéb nem volt, a mobilnet meg horror árban.
Itt szolgáltattunk 2.4/5.8 ghz. Az elején még jó volt, aztán ahogy terjeszkedés kezdődött, kezdett összedölni a rendszer (sajnálták az eszközre a pénzt), ekkor hagytam őket ott

Akkor innentől kezdve az a kérdés, honnantól számít rendszergazdának az ember? És honnan programozónak? Van aki mindkettőnek mondja magát, valójában egyik sem. Én életemben nem adminisztráltam pl. sun szervert, Solarison még shellem se volt soha, bsdt csak freenasban használtam, viszont adminisztrálok kb 10 Linux szervert, amik között vannak elég nagyok is. (forgalomra, és hw-re is) Cluster, stb.

az, hogy felhúz az ember egy lamp szervert kútfőből és ne adj isten how to alapján belő egy clustert, még messze van véleményem szerint egy igazi rendszeradmintol. Ugyan ez forditva, aki nem kepes ugy lekodolni 500 sort, hogy ne nezne ra az adott nyelv manualjara es nem minden 3. sor utan forditja a projectet. Nem mondom hogy rossz lenne barmelyik is, esetleg nem szakmabeli, de ne nevezze magat profinak egyik sem.

Most akkor rendszergazda, vagy programozo? Dontsd el, mert - foleg hosszutavon - elesen elvalik ez a ket karrier. Ha valaki azt irja magarol, hogy mindketto, az gyakorlatilag azt jelenti, hogy egyik sem

Guglizd ki a DevOps szot, majd nezd meg, mennyien keresnek ilyet.

touche.

Kérlek alássan, mivel éppen szabin vagyok, olvasgattam a témában, ajánlom neked is, például ezt a mondatot a Wikipédiáról:
"It is a set of processes and methods for thinking about communication and collaboration between departments."

A leírás alapján a DevOps se nem fejlesztői, se nem adminisztrátori metodológia, hanem egy menedzser-jellegű szerepkör, akinek az a feladata, hogy a két terület között összeköttetést teremtsen. Volt nálunk is ilyen szerep, csak mi release managernek hívtuk, és se fejleszteni, se rendszeradminisztrálni nem kell hozzá - sőt, még érteni sem nagyon -, hanem a telefont/emailt és az office programokat kell igen gyakran és profin használni.

Mert hogy a lényeg a kommunikáción van, amiben sajnos alapjáraton se a fejlesztők, se az adminok nem jeleskednek. Mindennek természetesen nagyvállalati környezetben van helye, ahol a különböző csapatok akár más-más földrészen ülnek, és a kultúrák közötti különbség is fontos tényező. Lásd még: mit jelent, amikor egy indiai azt mondja "igen", hogyan kell viselkedni egy amerikaiak által szervezett telefonkonferencián, illetve mit jelent, amikor egy angol így fordul hozzád levélben: "Would you like to...".

Innentől kezdve azt hiszem, jelen álláskereső szempontjából a "DevOps" irreleváns...

Idézet:
A leírás alapján a DevOps se nem fejlesztői, se nem adminisztrátori metodológia, hanem egy menedzser-jellegű szerepkör

nem, mivel ez nem csak a processzekrol szol, hanem a szukseges platformot, toolt is altalaban ez a csapat biztositja, szoval inkabb release engineering.
es altalaban meg a QA reszleggel is kapcsolatban/atfedesben van.
devops ala tartozik/tartozhat tobbnyire a build(continuous integration) illetve a deployment(continuous delivery) kornyezet kialakitasa, uzemeltetese, illetve a konfiguracio menedzsment (puppet, chef, cfengine, etc.), valamint a monitoring(nem szerver, hanem alkalmazasspecifikus metrikak, amit egy az alkalmazashoz nem erto rendszergazda nem tudna behuzni a monitoring rendszerbe).

Release Engineering at Facebook:
https://www.facebook.com/video/video.php?v=10100259101684977&oid=9445547199&comments

Idézet:
Mert hogy a lényeg a kommunikáción van, amiben sajnos alapjáraton se a fejlesztők, se az adminok nem jeleskednek. Mindennek természetesen nagyvállalati környezetben van helye, ahol a különböző csapatok akár más-más földrészen ülnek, és a kultúrák közötti különbség is fontos tényező. Lásd még: mit jelent, amikor egy indiai azt mondja "igen", hogyan kell viselkedni egy amerikaiak által szervezett telefonkonferencián, illetve mit jelent, amikor egy angol így fordul hozzád levélben: "Would you like to...".

ahogy fentebb irtam, nem menedzser szerep, nem kommunikacios csatorna, a problema az, hogy a fejlesztok es az rendszergazdak hiaba tudnak kommunikalni, ha az uzem nem erti hogy mire/miert van szuksege a fejlesztesnek, a fejlesztes pedig nem tudja hogy mire is van szuksege igazabol, mert nem tudja, hogy mik a lehetosegei.

a devops egy olyan szerepkor, ahol mindket teruletre van egy olyan szintu ralatas, hogy ez a problema athidalhato.

Tyrael

Sok sikert kívánok.

Köszi, megnézem őket!

T-system nagyon keres embereket.

Köszönöm az infót, megnézem őket!

Ez (lassacskán) az első 2 ponttal ütközni fog!

Ha olyanokat kérdezek, hogy TCP vs. UDP, iptables, DNS, Python kód olcasás, több ezer soros Bash script írás, tcpdump, ip rule, mennyire jössz zavarba?

küldtem pü-t ;)

a több ezer soros bash scriptnél asszem feladnám, a többi még úgy ahogy :D

A több ezer soros bash szkriptnél megkérdezném, hogy minek.

Mert nem mindenki BASH guru. Van, akinek tízszer annyi karakter kell ugyanahhoz az eredményhez :P
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

BASH?! KSH!!!

KSH? Ők is használnak BASH-t? IMHO felesleges KSH-n erőltetni a BASH scriptek írását :P
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Mert nem számíta futásidő és a pénz. Biztos valami
hobbiproject. (-::

> Sol omnibus lucet.

Szép, kultúráltan megírt, általánosított kód, dokumentált függvényekkel, stb. simán lesz ennyi. De még egy kicsit bonyolultabb tűzfal scriptben is van ennyi szabály.

include rulez :)

Nyilván, ahol van értelme, szét lehet/kell bontani külön fájlokra. Attól még át kell látni ezt a kódmennyiséget.

jó hát egy progi által generált tűzfal script, mondjuk marhasok feketelista ipnél lehet több ezer soros, de az eléggé más, mint amire az ember gondolna, ha ezt hallja, több ezer soros bash script. :D

config management?
Avagy: még ha kisujjadban is van a szkriptelés, biztos, hogy minden körülmények között kézzel szeretnéd azt a sok ezer sort szerkeszteni? Ha nem, akkor lehet, hogy inkább egy keretrendszer működésének a megértésére (bevezetésére?) kell a jelöltnek képesnek lennie, nem arra, hogy N méretű kupacot 2N méretűre duzzasszon.
Szerintem.

?
ha sok/bonyolult tuzfal szabalyra van szukseg, akkor ebbol hogy csinal kevesebbet a config menedzsment?
amugy amennyire tudom ez hasznalatban van janoszeneknel.

Tyrael

pl. ./configure scriptek?
mplayere siman tobb 1000 soros es kezzel irtuk.

A'rpi

Azt hiszem, ez a kivétel, ami erősíti a szabályt ;-)

Meg pl. ez: http://www.kegel.com/wine/winetricks

Bár ez nem kimondottan rendszerüzemeltetéshez használatos script.

Miért kérdezel ilyeneket?
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Mert ha ezek megvannak, tennék még föl kérdéseket, de privátban és esetleg tudok pár helyet, ahová érdemes lehet menni.

ilyen munkára ötven helyen keresnek juniorokat

ahol legalább is a fizu ami junior...

Az a szomorú, hogy embert viszont nehezen találni, ha belekérdezel néhány alapismeretbe, tátonganak a lukak.

Ásítás
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

itt a lehetoseg palyaznod. :P

Tyrael

Sajnos nincs itt a lehetőség pályázni :(
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Természetesen nem ér tavasszal nézni a linkeket, amikor már szép idő lesz!
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Hat en minimum elpirulok...

--
http://www.micros~1

(inkább mégsem szólok hozzá, elment a kedvem a flame-eléstől)

ezektol? semennyire.

A'rpi

Angol megy? Minek erőlködsz tizedannyiért? http://hup.hu/node/107001