pc-notebook csere, megéri?

 ( d3xt3r | 2011. augusztus 21., vasárnap - 12:40 )

Sziasztok!

Tanácsra lenne szükségem a következő két gép cseréjével kapcsolatban:

1,

Asztali:

Asus p5kc
Intel Core 2 e6420
4gb ddr3 hiperx
ati 4770
640gb hdd
DvD, 400W táp, újszerű ház.
LG Flatron W2253TQ Fulhd monitor, egér + billentyű

2,
Notebook:
Asus k50af

AMD Athlon II M320 2,1Ghz,
4GB DDR2,
ATI Mobility HD5145 512MB DDR3, 500GB HDD,
15,6" HD LED Kijelző 1366x768,
DVD-RW, Kártyaolvasó, 1,3Mpx cam, 4DB USB, Wifi.
Driver DVD-vel, töltővel és hűtőpaddal, szép állapotú, nincs egy éves.

Árban mennyire egyeznek meg? Asztali az enyém, a laptopra szeretném cserélni.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Az asztali rendszered egy 2 generációval ezelőtti középkategóriás videókártyával rendelkezik, ezt egy 2 generációval ezelőtti (a HD 5145 ténylegesen egy HD 4570-es, azaz még R700-as) belépőszintű videókártyával váltod fel, tehát a 3D teljesítmény alacsonyabb lesz.

Az AMD Athlon II M320 egy belépőszintű processzor, a teljesítménye alacsonyabb, de egyaránt támogatja a hardveres virtualizációt.

Összeségében egy az asztali konfigurációdnál 30-40%-al alacsonyabb teljesítményű notebookot kapsz,

...viszont hordozható gépet.

A teljesítmény/ár arány a notebookoknál mindig kisebb, tehát pénzbeli értéke a két konfignak körülbelül azonos.

Újonnan is pl. 160.000-ből egy alsó-közép kategóriás notebookot kapsz, asztali gépet viszont ennyiért, hacsak nem vagy 4 videokártyás SLI-t igénylő játékfüggő, elég erős darabot tudsz összeállítani, márkás alkatrészekből.

....kisebb fogyasztasu, es kisebb helyet foglalo gepet.

Na igen, ez is jó szempont.

Az alkalmazások teljesítményét ez nem érinti, azzal feltételezhetően a topiknyitó is tisztában van, hogy a notebook hordozható meg alacsony energiafogyasztású, aligha ez érdekelte.

160k-bol valoban egy nagyon eros gepet lehet osszerakni. De csak monitor nelkul. O viszont ad hozza egy 1920x1080-as (hasznalt) monitort is, ezek ujonnan 40-60k korul szoktak mozogni minosegtol, markatol fuggoen (TN panel eseten). Ha ennek az arat kivonod, akkor lenyegesen gyengebb gepre marad csak keret. Notinal ugye alapbol ott a monitor.

--
Tudod te, mennyi lóvé fér egy Alstom-kocsi dobozába? :)) - laspalmas, VB

A lényeges különbség, hogy az LG anti-glare, azaz jól látszik rajta minden világosban is, a notebook meg egy alsó-középkategóriás (ergó consumer) (be)csillogós display-t tartalmaz, ami lesötétített szobába való, meg kb. filmet nézni, nem pedig számítógéphasználatra.

Szóval mielőtt valaki ilyet cserél, javaslom, próbálja ki a notebookot világos nappal, mondjuk háttal az ablaknak a szobában (szabadtéren világosban kb. használhatatlan, azzal kár is próbálkozni).

Jut eszembe, milyen technikák, technológiák vannak laptop szabadban használatához? Dell 16-om csillog és semmit se látni, MacBook matt, de alacsony a fényereje. Pedig jó lenne nem állandóan a négy fal közt tespedni, hanem kicsit kimozdulni a szabadba dolgozni.

Láttál már ilyen régi filmet gondolom, még talán fekete fehérben is, amikor előveszik a nagy orosz fényképezőgépeket és van ilyen kis fekete lepedő rátéve, olyant kéne rátenni neked is a laptopodra...

-
http://tux.homelinux.com/

Gondolkoztam rajta, de egyrészt hülyén néz ki, másrészt pont a lényeget veszi el. Hogy ne a négy falat nézzem, hanem valami természetet :)

Ki a fene adna egy 22"-os TN paneles kijelzőért 60 vagy akár csak 40 ezer Ft-ot, 25, méginkább 20 ezer Ft-nál nem ér semmivel sem többet.