Dynamic DNS

 ( saabi | 2011. június 7., kedd - 22:55 )

Ismer valaki olyan DNS szolgáltatót .hu domainre, amelyik képes dinamikus DNS szolgáltatásra, mely érti a DNS Update (RFC 2136) és TSIG security (RFC 2845) protokollokat? Egy Apple Time Capsule-nak kellene beregisztrálnia magát egy .hu domainbe.

Update: Kiemelném a DNS Update (RFC 2136) és TSIG security (RFC 2845) részeket, a DynDNS _nem_ megoldás!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

ez esetleg: http://dyndns.hu/

mondjuk eleg "puritannak" tunik... eleg erdekes, gondolom azert csak mukodik, bar 3 eves az utolso hir :)

Ez a leírásuk alapján épp olyan mint a dyndns.org. Saját klienst vagy webes felületet használ. Nekem pedig "DNS Update" protokolt használó szolgáltatás kellene.

dyndns.org-os címhez CNAME a saját .hu-s domain-ben?
--
http://www.naszta.hu

A TC nem tud dyndns.org-ra regisztrálni. Bár van valami kisérleti megoldásuk Custom DNS előfizetőknek, annak még nem néztem utána, .hu-s domaint át lehet-e vinni hozzájuk.

Nem kell átvinni. Elég ha timecapsule.akarmi.hu CNAME a timecapsule.dyndns.org-ra mutat. Ha meg az a cél, hogy ez www.akarmi.hu vagy akarmi.hu legyen, akkor a www.akarmi.hu lesz a CNAME, az akarmi.hu meg kap egy redirect index.html-t.
--
http://www.naszta.hu

És az IP címet, melyet a T-Home dinamikusan oszt ki, honnan fogja tudni a DNS server? Ugyanis a TC csak DNS Update protokolon tudja ezt közölni a DNS serverrel...

Nincs előtte router? A leggagyibbak is szoktak dyndns-ül érteni.

Szerk.: még a T-Home-os Pirelli vackok is.
--
http://www.naszta.hu

A TC _A_ router. :-) Egy ONT van csak elötte.

"még a T-Home-os Pirelli vackok is."
- ismerősnél basic frissíteni valami miatt eme remek berendezés :(

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

nekem több mint 5 évesnek tűnik az utolsó hír

Nem volt semmi érdekes az elmúlt 5 évben, na! :)
(Ki kiveszem azt a blokkot, akkor üres lesz az oldal...)

Nem ígérem, hogy minden rfc-t belerakok, de ha valakinek valami speciális kérése van, akkor írjon és megpróbálom megoldani.

Van saját DNS szervered? Csak mert egy DynDNS-t megértő PHP scriptet nem túl bonyolult összedobni, ha a script már rendelkezik az IP-del akkor már nem olyan nehéz befrissíteni a DNS szervert

Szerk:
http://www.dyndns.com/developers/specs/syntax.html
Ha jól rémlik annyi az egész, hogy "http://user:pass@[szerverdomain]/nic/update?myip=ujIP"-t meghívja az eszköz és erre egy "good [ujIP]" üzenetet vár. A többit a szerver oldalon kell elintézni

Nincs. Ha volna, akkor gondolom a postban olvasható prokolok megvalósítása sem ütközne komoly akadályba. Szolgáltatót keresek, aki már képes volt a fenti RFC-knek megfelelő DNS servert összerakni.

http://www.dyndns.com/support/kb/ddns_updates_and_tsig.html

Nekem úgy tűnik, hogy a DynDNS mégis megoldás. Nem írják, hogy pontosan milyen protokollal megy, de az nsupdate az szerintem az RFC 2136 szerint beszélget a szerverrel.

A DynDNS képes DNS Update + TSIG alapú szolgáltatást nyújtani, de csak Custom DNS előfizetőknek, azt meg nem tudom, hogy .hu domain-t ki tudnak-e szolgálni. Ezt amúgy már írtam.