Exchange On-Premise -> O365

Az Exchange 2010 támogatása októberben lejár. Ahelyett, hogy az on-premise vonalat vinném tovább, migrálunk O365-re. A vezetőségnek bemutatott prezentációm után nem volt kérdéses, hogy merre érdemes tovább menni. Kb. négy slide-nyi érv szólt mellette és nem sok ellene. Aki üzemeltet Exchange szervert, az át tudja érezni, hogy mekkora terhet fogok letenni. Akkorát, hogy ez még egy blogbejegyzést is megért!

Hozzászólások

még néhány ilyen kiszervezés, és majd dolgozni sem kell bejárnod

Tévedés: az egyik érv a váltás mellett a sok közül, hogy ahelyett, hogy a saját szarunkat kellene reszelnem, az alatt az idő alatt is tudnék pénzért ügyfelekkel is foglalkozni. Helyettem meg a mienket a Microsoft reszeli (mivel Gold partnerek vagyunk, a licencek kvázi "ingyen" vannak).

Azt ugye nem akarod mondani, hogy a tulajdonosoknak ellenére lesz, ha több pénzt hozok a zsebükbe (és egyben a magaméba is?). ;)

Mondjuk azzal, hogy be se kell járnom, kiegyeznék :D Csak a lóvét utalják minden hónapban pontosan! :D

trey @ gépház

Szerkesztve: 2020. 02. 14., p - 11:45

A hátsó sorból láttam onpremises exchange migrációt régiről valami újabbra, elég fájdalmasnak tűnt. És egyet értek vele, az ilyen dolgokat már szolgáltatásként illik használni és nem otthon a pincéből üzemeltetni.

arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nokiax6_DRG_sprout

Hibrid mód lehetett. Én ezt egyszerűbben intézem majd el. Persze, így is kell majd vele dolgozni, de megvan az erős felhatalmazásom. :) Amikor mondtam, hogy lehet, hogy azért lesz vele kellemetlenség az első időkben, lehet egyesek tán' sírni is fognak, hogy nem olyan, nem úgy működik, nem az ... Az volt a válasz: "Kit érdekel? Egy csomót spórolunk rajta."

És ez így is van.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2020. 02. 14., p - 15:47

Trey, te egyre inkább az élet császára leszel. Irigylünk sokan!

Nőd van már? :)

Trey, te egyre inkább az élet császára leszel.

Ezt jutott eszed be a bejegyzésről, mert ... ?

Irigylünk sokan!

Ugyan igényt nem tartok rá, de egyes kommentekből valóban ez jön le. 

Nőd van már? :)

Na, ez az egy dolog, amiben sosem volt hiányom ;) Neked van?

trey @ gépház

Rolex és Exchange migráció, ja ez jutott eszembe. :)

Gagyi sztereotípiák. Az én órám pont úgy néz ki, mint egy 40 ezer forintos búvár. Hisz' itt megmondták. Szakértők ;)

Egyébként, úgy érted, hogy Rolexben nem lehet/nem illő "merre tovább" előadást tartani a cég vezetése részére? Vagy azzal van bajod, hogy ilyen órában nyomkodom esetleg a gombokat vagy kattintok az egérrel? Próbálom megérteni a gondolkodásod. Meg azt, hogy miért fáj ez egyeseknek. :)

Néha elgondolkozom azon, hogy inkább buzi leszek, hátha a fiúkkal egyszerűbb.

Hajrá, most az e fajtának áll a világ. A nőkre visszatérve, 16 éves korom óta folyamatosan van nőm. De erről többet nem írok, mert a 24 éves fiam is olvassa az oldalt ;)

BTW: én már abban a korban vagyok, ahol nem azzal menőznek, hogy sikerült összeszedni az első nőt az életükben ;)

trey @ gépház

Mi még nem döntöttünk, hogy O365 vagy onprem. legyen de Exchange 2007-ről indulunk. Gazdaságilag az O365 kedvezőbb, a licence-k (akár O365 akár onprem. ) oktatási intézményként "adottak".

A saját üzemeltetés esetén a hardvernek vannak beszerzési, üzemeltetési, fenntartási, pótlási költségei ami szemmel látható, viszont jobban kézben tarthatónak, testreszabhatóbbnak gondoljuk.

Az O365-el felvennénk az "egyenkabátot" és biztosan lennének olyan esetek, amikor nem a rendszert alakítjuk az igényeinkhez, hanem az igényeinket a rendszerhez. Ezen kívül vannak ismerősi tapasztalatok soha meg nem érkező levelekről és vannak akik most jönnek vissza saját üzemeltetésre.

Ha nem titkosak a pro és kontra érveid, szívesen elolvasnám.