HUP cikkturkáló

Egy kicsi derű estére: "Feltörték a védelmi miniszterek titkos tanácskozását"

Történt ugyanis, hogy a megbeszélés előtt Ank Bijleveld holland honvédelmi miniszter képet töltött fel a Twitterre a készülődésről. Az azóta törölt bejegyzésben pedig szerepelt a videókonferencia címe és a jelszó majdnem összes számjegye, kivéve az utolsót.

A titkos információ szemet szúrt egy Daniël Verlaan nevű szemfüles holland újságírónak is, aki rövid próbálkozás után sikerrel és jól látható zavarral csatlakozott is a szupertitkos tanácskozáshoz.

...

(ma7.sk)

iPhone 12 Mini lock screen touch sensitivity gate

Egy új iPhone sorozat bevezetése nem múlhat valamilyen gate nélkül. Most sincs ez máshogy.

Egyre több újdonsült iPhone 12 Mini felhasználó panaszkodik, hogy amennyiben tok van a telefonon, úgy a lock screen érzéketlen lesz, nem - vagy nem minden esetben, illetve nehezen - reagál és ismeri fel a swipe-up gesztust, illetve a kamera vagy zseblámpa gombok érintését. Érdekes, hogy ez általában csak egykezes használatnál van így, másik kéz érintésével nincs probléma. A felhasználók valamilyen földelési problémára gyanakodnak, mert a jelenség megszűnik, ha tok nélkül -csupaszon-, vagy töltőre dugva használják a telefont.

Források: 

Google Photos - nincs többé ingyen ebéd

2021. június 1-jétől kezdve minden új, jó minőségben mentett fotó és videó bele fog számítani a Google-fiókoknak járó díjmentes 15 GB tárhelybe, illetve minden esetleg megvásárolt további tárhelybe.

2021. június 1-jétől kezdve minden új, jó minőségben mentett fotó és videó bele fog számítani a Google-fiókoknak járó díjmentes 15 GB tárhelybe, illetve minden esetleg megvásárolt további tárhelybe, ugyanúgy, ahogyan más Google-szolgáltatásokban, például a Google Drive-ban vagy a Gmailben már jelenleg is. A 2021. június 1. előtt mentett fotók és videók mentesülnek ez alól a változás alól, és nem fognak beleszámítani a Google-fiókoknak járó tárhelybe. Ez minden jó minőségben feltöltött meglévő tartalomra érvényes."

Az XDA bemutatta a Pro1-X készüléket

Az XDA bemutatta az f(x)tech-el közös projektjük gyümölcsét: a Pro1-X-et. Ez az első és egyben az egyetlen olyan készülék, mely mindenféle külön erőfeszítés nélkül gyárilag LineageOS-t futtat.
Hivatalos bejelentés itt.

Elérhető több féle fizikai billentyűzetkiosztással, Ubuntu Touch-al vagy official Androiddal is kérhető.
Hardveresen az f(X)tech Pro1-hoz képest kisebb ráncfelvarráson esett át, mely leinkább a több RAM-ban és nagyobb háttértárban mutatkozik meg.
Indiegogo-n előrendelhető.

Új botnet

A HVG azt írja, új és veszélyes kártevő jelent meg, ami mindenféle gépet megtámad, az adatokat letörli.

"A szakértők szerint a botnet terjeszkedése rendkívül gyors, mivel a kód a klasszikusan gyenge védelmű IoT-eszközöket (pl. okostévéket vagy más, intelligens háztartási gépeket) is megfertőzi, újabb és újabb eszközöket adva ezzel a hadseregéhez."

Az egész elég veszélyesnek hangzik.

Az eredeti forrás részletesen leírja a botnet építő kód elemzését és működését.

https://hvg.hu/tudomany/20201020_zombivirus_zombihalozat_heh_botnet_sza…

https://blog.netlab.360.com/heh-an-iot-p2p-botnet/

Megjelent a Firefox 82

Főbb újdonságok:

  • A kép-a-képben gomb új kinézetet és elhelyezést kapott, így könnyebb megtalálni.
  • Macen a kép-a-képben funkció kapott egy billentyű kombinációt (Option + Command + Shift + ]), ami már a videó elindítása előtt is használható.
  • Windowson most már DirectComposition-t használ hardveres videó dekódolásra. Így kevesebb CPU és GPU-t használ, ezáltal növelve az akkumulátor időtartamát.

Ezzel a verzióval a Firefox gyorsabban indul mint valaha és az oldalak betöltődése is gyorsult.

  • Munkament visszaállítás 17%-al gyorsabb.
  • Windowson 10%-al gyorsabban nyílnak meg az ablakok.

Letölthető a hivatalos weboldalról. Hivatalos bejelentés.