VoIP

Asterisk - FreePBX, GSM modul, SMS kezelés

Fórumok

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Szeretnénk elérni, hogy egy bizonyos telefonszámra jövő, standard felépítésű SMS tartalmát a rendszerünk fel tudja dolgozni.
A feladat megoldásának az irányát meghatározza, hogy egy Asterisk-FreePBX kombó látja el a telefonközpont szerepét, amihez van egy GSM modulunk is.
A kérdésem az volna, megoldható-e az a FreePBX segítségével, hogy a bejövő SMS-t e-mailben továbbítaná a rendszer, ahonnan már be tudom csatornázni az ügyviteli programunkba?

A GSM modul fel van paraméterezve, bár jelenleg nem használjuk.

Gábor

Viber 10.3.0 hangerőszabályzás

Fórumok

Sziasztok!

Sok év után újabb siralmas verzióval jött ki a Viber Linuxhoz. Sajnos kénytelen vagyok használni, így a problémákkal együtt.
A hangbeállításokkal nem boldogulok. Önkényesen akkora hangerővel csippan, hogy a frászt hozza rám. Abban a pillanatban, mikor megszólal, egy pillanatra igénybe veszi a pulseaudiót, ami akkora ötlet mint kenyérsütés előtt őrölni a gabonát. Na, de a lényeg, hogy ezt a pillanatot lehetetlenség elkapni, hogy halkítsak rajta. Nézegettem az SQLite adatbázisát, hát nem ott őrzi a hangerőre vonatkozó beállításokat. Van tippetek esetleg puseaudió oldalról csinálni valamit?

Cisco 7941 Asterisk firmware

Fórumok

Sziasztok

Szeretném a gyári fw-t asteriskesre cserélni.

Elvileg cserélni kell, pl. egy ilyenre: http://dropbox.prociweb.hu/files/fb3a828945413ebe4df5dc35fc711860d5c282…

Ez tartalmazza a szükséges config fájlokat is, azért próbálkoztam bővített config verziókkal is: https://www.ukvoipforums.com/viewtopic.php?t=186
A lényeg a default xml-ben van: <loadInformation>P0S3-8-12-00</loadInformation>, ami jelzi, hogy ezt az FW-t töltse be.

Próbálkoztam a soft és reset billentyűkombinációkkal.

DHCP options 66 és 150-ben is kiküldöm a tftp szerver címét.

tftp-ről betölti: XMLDefault.cnf.xml. Majd közli, hogy Unprovisioned, pedig ebben is ott van az FW neve, mégsem tölti be.

Ha létrehozom a SEP$MAC.cnf.xml fájlt, ebben szintén megemlítem: <loadInformation>P0S3-8-12-00</loadInformation>
Akkor betölti ezeket:

RRQ from 192.168.53.42 filename SEP0024142ECF65.cnf.xml
RRQ from 192.168.53.42 filename P0S3-8-12-00.loads <<< ez az FW.

Majd ott, ahol az fw update történik kiírja, hogy auth fail. Ezután reboot és kiírja a MAC specifikus configban lévő melléket és nevet, nincs Unprovisioned feliratom már. De továbbra sincs új FW.

Ugyanezzel az eljárással, ha a SEP$MAC.cnf.xml -be egy SCCP FW-t írok, ami ugyanígy mellett van a tftp mappában, pl.5.2, 5.3...9.4, akkor azt gond nélkül lefrissíti. De ezt az asteriskhez készítettet nem. Felolvassa a tftp szerverről a P0S3-8-12-00.loads fájlt, majd ismét felolvassa és auth fail.

Mindegyik fájl egy helyen van, chown -R tftp /tftp parancs kiadva. A fájl letölthető tftp-n keresztül.

Auth fail hibára olvastam azt is, hogy tegyek fel 8.5.2-t, majd utána mehet más fw. Megtettem, 8.5.2->8.5.2->8.5.3->>9.4, de ugyanaz. Ezt lefrissíti, de az asteriskhez kiadottat nem akarja.

Hol lehet a hiba? Már széttúrtam a netet, de semmi.

ephone + Bria (avagy VoIP iPhone-on)

Fórumok

Próbálom összelőni az ephone-os SIP-et az iPhone-nal. Biztos nem én vagyok az első itt, aki hasonlóval próbálkozik. Maga a SIP szépen megy, viszont amikor szeretnék notification-t is beállítani, megáll a tudomány, egy idő után elveszti a kapcsolatot (persze a telefonos kliens kussol). A kliens jelenleg a Bria, ezt több helyen is ajánlották.Ami engem érdekelne:
- magyar szám + VoIP + átirányítás, ha nem aktív a kliens (ephone alkalmasnak tűnik),
- iPhone kliens (Bria alkalmasnak tűnik),
- van valaki, aki a fenti cuccot összelőtte? Ha igen, mik a beállítások Bria-ban (1000 apróság van, pont elég sok, hogy nem próbálnám ki mindet)?

Bármin hajlandó vagyok változtatni a telefonomon kívül (iPhone). Eddig egyedül a VoIP-ban van valamennyi pénzem, de simán feladom működő megoldásért.

Köszönöm!

VoIP DTMF és Skype for Business behívó számok

Fórumok

Sziasztok!

Az alábbi problémval szembesülök, amiben várnék segítséget tapasztalt kollégáktól (a szolgáltató supportosa sajnos nem tudott segíteni)

FreePBX 14.0.13.4-et használunk Cisco SPA, Grandstream készülékekkel, de a hibajelenség Androidos és Windows-os soft klienssel is fennáll.
Van (eddig) 1 telefonszám - a Skype for Business magyar behívószáma, aminél az a hibajelenség, hogy nem veszi rendesen a DTMF-et. Miután betárcsázom a konferencia azonosítót szomorúan elutasít a robotnéni, hogy sajnálja, de ilyen azonosítóval nincs konferencia. DE: angol, spanyol, német behívókat probáltam, azokkal gond nélkül működik. Illetve még egy vicces próba: úgy 50%-ban sikerül a magyarra is bejutni, ha elég gyorsan ütöm az azonosítót. Ez olyan 5-10 probálkozás után megy fejből, de ez nem megoldás és a kollégától sem várhatom el, hogy ezt utánozzák. Csiga tempóban a magyar szám sose jó, de a fent próbált többi igen. A listát innen vettem (https://dialin.lync.com/4b5b6005-9bc2-431f-8de9-92e6a0c045c2) de sajnos az azonosítót nem adhatom ki :(

Amikor monitorozom a hívást (asterisk -rvvvvvvvvvvv), akkor jónak tűnnek a kimenő DTMF számok, legalábbis minden ugyanúgy jelenik meg a jó és a rossz hívásokkal is. Regisztráltam egy ingyenes konferencia hívószámot is a freeconferencecall.com-on, itt is tudok csiga tempóban azonosítót megadni, akár magyar, akár külföldi. (és amúgy végigpróbáltam vagy 10 bank és egyéb szolgáltató telefonszámán az automata ügyintézőket, mindegyiknél a várt eredményt kaptam)

Mobilról hívva jól működik a Skype for Business magyar is, 10/10 lassan is beveszi az azonosítót.
Asterisk beállításnál a DTMF természetesen RFC-re van állítva, a többi opcióval semmilyen DTFM nem jó.

Előre is köszönöm a segítséget és az építő jellegű hozzászólásokat.

Asterisk/SIP kivitelező

Fórumok

Sziasztok!

Aki céges keretek között foglalkozik asterisk alapú telefonközpont kiépítéssel és üzemeltetéssel, vagy van a látókörében megbízható BP-i vagy környéki cég, kérem hogy ossza meg velem itt vagy privátban.

pstn hangbemondas

Fórumok

Hali,
Megoldast keresek arra, hogy nem hasznalt(telefont nem dugunk ra) vonalon bejovo hivasnal egyedi hanganyagot jatszunk be a hivo felnek majd a vonal bontva legyen.
Amikor legutoljara ilyennel foglalkoztam, 10+ eve, talan linksys spa termekek tudtak ilyet. Most milyen termeket v egyszeru megoldast tudnatok ajanlani, aminel lehetoseg szerint van tapasztalat is hogy tudja a fenti usecase-t?

Koszi,
Zsolt

Asterisk VoLTE

Fórumok

Sziasztok!

Valaki foglalkozott már a témával gsm getaway ügyében 4g VoLTE?
Aktuálissá vált a GSM adapter cseréje, de úgyérzem 2g-s adapter vásárlása már idejét múlt.

Szerintetek?