Multimédia

Headset, drót nélkül

Fórumok

Sziasztok,

Lehet csak én rontok el valamit, de az Andoer LH-811-es headsetem linux alatt nem működik, kapcsodik bluetoothon, de mégsem tudom elérni hogy a hang azon jöjjön. Linux Mint 19.3, Dell XPXS 9350.

El tudom engedni ezt a kérdést, tudom máshol használni, de kérdés ennek fényében hogy milyen mikrofonos headsetet vegyek ami linux kompatibilis? Zoom, SKype, Viber, irodai használat, tudjátok, maradj otthon stb.

Minden ötletet tippet előre is köszönök!

SzG

/MEGOLDVA/ Hogyan tudom lekérdezni egy okostévének a gyártási dátumát?

Fórumok

UE32ES6200 Samsung TV-nek szeretném tudni a gyártási évét, a menüben nem leltem rá, szeretnék venni hozzá 3D szemüveget és kellene ehhez, hogy melyik szemüveg jó hozzá.

 

Megoldás: Samsungnál az utolsó segítő bejegyzésben lévő linken lehet megnézni.

/MEGOLDVA/ UE32ES6200 Samsung SMART TV youtube lejátszást nem találom.

Fórumok

A kedvesemnek vásároltunk egy használt smart tv-t ami a címben szerepel és nem tudom elővarázsolni a youtube-t. Böngészőn nem játszik le semmit sem, aszongya, hogy öreg már a böngésző, nem támogatott. Arra sem találtam érthető magyarázatot, hogy mire találták ki a SMART HUB funkciót, mert arra klikkelve egy szép kép fogad, de semmit nem lehet ott csinálni, csak a visszanyillal visszalépni. Van olyan, aki ismeri a varázslatot erre a problémára?

 

MEGOLDÁS: DLNA használata.

Virtuális tanterem (Moodle/BigBlueButton) elakadtam, de nagyon

Fórumok

Most mindenki lázasan próbál átállni digitális tanításra. Ennek keretén belül kaptam meg egy teszt BBB szerver összerakását.

A leírás ( https://docs.bigbluebutton.org/2.2/install.html ) nem éppen egyszerű, de részletes és pontos. Sikerült is eljutni odáig, hogy a szerver részben működött, név és tanúsítvány nélkül (közvetlen IP-vel lehetett elérni, mivel a DNS beállítást a rektorátustól kell kérni, és általában nem az az első. amit én kérek).

A Moodle szerverről (Windows Server / Moddle 3.5.7+) simán rá lehetett csatlakozni a BBB szerverre (V2.2.2), csak mivel nem volt tanúsítvány, a böngésző nem engedte hogy elérje a mikrofont és kamerát.

Miután lett neve és tanúsítványa a szervernek, beállítottam a HTTPS-es elérést. Egy darabig kidobott jó pár hibát a "bbb-conf --check", mivel a wget (amivel egyes ellenőrzést végzi) nem tudta ellenőrizni a tanúsítvány kiállítót. Ezt javítva marad egy Warning, amit most, hogy be akartam ide illeszteni, már megszűnt :-o. Ha beírom a BBB szerver címét a böngészőbe, akkor szépen bejön egy teszt oldal, tehát elérhető, a tűzfal jónak tűnik.

Ha a Moodle szerverről akarok csatlakozni, akkor pedig nem működik:

Unable to join the meeting. Please check the url of the BigBlueButton server AND check to see if the BigBlueButton server is running.

További tájékoztatás erről a hibáról link pedig csak arról tájékoztat, hogy ö nem létezik (mármint a további tájékoztatás).

Van debug infó is : "Error code: view_error_unable_join"

A log szerint a tűzfal nem blokkolt semmit, se a Moodle szerver, se a kliens irányából. A tcpdump szerint a Moodle szerver irányából felvették vele a kapcsolatot HTTPS-en, de viszonylag gyorsan bontották is. A moodle tűzfal mögött van, NAT-olva, és az említett kapcsolat nem a Moodle szerver címével próbálkozik hanem az általános NAT-olt kliens címmel (nem látom a tűzfal beállítását, de lehet ugyan az a forrás, csak más a NAT-olt cím). A BBB szerver nincs tűzfal mögött, nincs NAT, saját (UFW) tűzfala van.
Túrtam a LOG fájlokat, a Google-t is de nem igazán találtam semmilyen releváns infót, tanácstalan vagyok. Hátha van valakinek tippje.