Web, mail, IRC, IM, hálózatok

Sötét szinek böngészőben, ajánljatok addont

Sziasztok!

Jelenleg a dark reader nevű addont használom firefoxhoz és chromehoz is hogy elsötétitse automatikusan a webhelyek tartalmát. Sajnos ennyi év monitor után a szemem kezd belefáradni a világitásba, sokkal kellemesebb ha fekete, sötét területek vannak.

Jól is működik, de egy baja van: sajnos nagyon lassú, érezhetően lerontja a webtartalmak megjelenitésének sebességét.

Tudtok ennél jobbat? Köszi!

[Megoldva]Kormányzati COVID-19 tájékoztató levél - hiba

Már régen regisztráltam az oltásra. Kapom, a második "Tájékoztatást" de nem tudom megnyitni.
Jelenleg Debian 10 alapon fetchmail + exim4 + dovecot IMAP + apache + Roundcube kombo segítségével levelezek.
Mikor megakarom nyitni a levelet a következő üzenetet kapom: "A levelek a szerverről nem tölthetők le"

Persze belenéztem a levélbe (mc nyers) de nem igazán látom mi a baj vele (mondjuk az látszik, hogy ez csak amolyan kapcsolattartás és propaganda).

Kérdés, van olyan program, program készlet, technika nem tudom, amivel meg lehet vizsgálni egy levelet és kideríteni mi a baj vele?

Már többször találkoztam ilyennel, végül folyton valami widnows -os eml olvasó vagy efféle oldotta meg. Szeretném ezt is Linux alól intézni.

WhereIsIt alternatíva, web-re

Sziasztok!

 

Anno megvettem a Whereisit progit, mert jól katalogizálta és még most is jól katalogizálja a hot-swap merevlemezeimet.

Sajnos, jó ideje nem fejlesztik, de ennek ellenére tökéletesen működik, viszont keresnék ehhez egy olyan alternatívát, aminek az adatbázisát és a felületét weben keresztül is tudom kezelni!

 

A célom az lenne, hogy egy lxc konténerbe betoljam a webszervert, a meglévő mysql (mariadb lesz a hétvégén) lxc szerverre rátoljam az adatokat, és bárhonnan, bármikor elérjem, a privát szerveremen.
Tuti, én keresek rosszul (fck Google), kell lennie ingyenes, nyílt forrású cuccnak, csak én nem tudok róla!

Postfix Untrusted TLS connection

Egy postfixet szeretnék biztonságos küldésre bírni, de sehogyan sem sikerül. A naplóban a

Untrusted TLS connection established to gmail-smtp-in.l.google.com[64.233.167.26]:25: TLSv1.3 with cipher TLS_AES_256_GCM_SHA384 (256/256 bits)

típusú hibaüzenetek jelennek meg.

A main.cf fájlban beállított értékeim

smtp_use_tls=yes
smtp_tls_security_level = may
smtp_tls_loglevel = 1
smtp_tls_CApath = /etc/ssl/certs

Próbáltam rákeresni, a probléma sokaknál előfordul, de vagy az smtp_tls_CAfile vagy az smtp_tls_CApath állításával sikerült megoldaniuk. Én többfélével is próbálkoztam, és nem jelenik meg a logban a

Trusted TLS connection established to gmail-smtp-in.l.google ...

típusú üzenet, csak az Untrusted kedzetű. Több gépen is próbáltam, mindegyiknél így jártam. :(

Van tippetek, hogyan találhatom meg az okát, vagy hogyan javíthatom ki?

GoogleOne előfizetés számla kérése

Kérdésem egyszerű. Előfizetve a googleone szolgáltatásra hogyan lehet számlát igényelni? A súgót olvasva azt írják a Tevékenység fül alatt jelenik meg a vásárlás és ott lehet megadni számlázási címet, adószámot, stb. A vásárlás néhány órája megtörtént, a fiók tárhelye meg is nőtt, az Előfizetések és szolgáltatások alatt aktívként látom a Google One szolgáltatást, DE a tevékenység fül alatt nem jelenik meg a vásárlás.

Mit tegyek? Várjak? Meddig? Ha írni kell a supportnak milyen felületen és milyen nyelven írjak?

Köszönöm a segítő válaszokat

How to install extensions in Chrome without a Google Account?

https://superuser.com/questions/633706/how-to-install-extensions-in-chrome-without-a-google-account

Ez nem nagyon működik. Valaki tudja a megoldást?

EDIT: Nem az a kérdés, hogy CRX-et, vagy forrást hogy lehet installni developer mode-ban a chrome://extensions alatt, hanem, hogy a store-ból hogy lehet kinyerni a CRX-et.

EDIT 2: Jó ég, de hülye ez a drupálnyóc, nem lehet a href attribútumban megadni, hogy 'chrome://extensions', mert leharapja az elejéről a 'chrome:' stringet; biztos mert olyan protokoll nincs...

mx.t-online.hu message rejected

Sziasztok,

2020-ban nem volt ilyen jellegű problémánk viszont 2021-ben viszont csak ez van méghozzá nem kevés. Szerencsére sok ügyfelünk van aki t-online-os emaillel van regisztrálva nálunk. Január elsejétől viszont egyik t-online-os emailt nem érünk el. Ők tudnak nekünk küldeni viszont mi nekik nem. Beszéltem már a levelező-kiszolgálónkal hogy valamit tudnak-e tenni az ügy érdekében. Ők azt mondták hogy nem vagyunk a spamlistán de mégsem tudunk küldeni , ezt nem is értik és hogy küldjünk másik emailről vagy kérjünk be másik e-mailt. Nem is lett volna nagy valami ha csak egynél lett volna de ma már 6 vevőnek nem tudtunk normálisan emailt küldeni.

mx.t-online.hu[84.2.44.11] said: 550 5.1.8
Message rejected: Access denied due to spamming (vade) - code_501 (in reply
to end of DATA command)

Olvastam itt a fórumokon és valaki azt javasolta hogy az abuse emailt érdemes megpróbálni , oda már háromszor küldtem e-mailt de semmi választ nem kaptam.

Tehát ez a helyzet áll fenn. Az érdekelne igazából , hogy itt a mi kiszolgálónk csinál valamit rosszul ? Vagy a hostnak a szervre nem jó? És ha valakinek volt már ilyen jellegű gondja akkor azt hogy oldotta meg? Ha telekomos ügyfélszolgálatot megpróbálom elérni akkor annak lehet értelme vagy tudni fogják hogy miről beszélek? Vagy esetleg a az ügyfelünknek szólunk hogy ott szóljon szakembernek hogy állítsanak át valamit az megoldás lehet?

[Megoldódott] Adatvédelmi probléma

Múlt héten kaptam egy promóciós levelet egy tök idegen cégtől. Le is írták, hogy honnan van meg az e-mail címem. Írtam egy udvarias e-mailt az adatkezelőjüknek (mármint aki kiadta a címememt), hogy nem járulokm hozzá, hogy harmadik félnek kiadják az adataimat és küldjenek egy visszaigazolást hogy tudomásul vették, vagy egy ürlapot, ahol nyilatkozhatok erről. Ez egy hete volt azóta semmit sem válaszoltak. A honlapjukon nem találtam semmi infót arról, hogyan nyilatkozhatok az adataim védelméről. Pontosabban lehet, hogy van, de én nem találtam meg.

Mi a teendőm? Írjak még egy levelet és határozottan figyelmeztessem őket, hogy a NAIH-hoz fordulok?

Szerk. A második és kissé szigorúbb levelemre kaptam választ és megoldódott a probléma...

youtube problémák

Érdekelne hogy mi a rossz. Van egy 10 valahány éves gépem. Asus M3N78-EMH HDMI - 8GB DDR2 800MHZ dual channel RAM,  AMD Phenom 9350e Quad core 4x2GHz processzor. Crucial SSD. Digi 100/100-as net. A mérés 80/90-et hoz ki. A monitorom analóg Asus VW220D (1680x1050)

Nem egy atomerőmű, az igaz. De a célnak meg kellene felelnie. Nevezetesen le kellene játszania HD videókat. A net elég rá, mert a Netflix-et, - igaz azt a media playeren nézem, de HD-ban, és nincs akadás.

A PC, HDD-ről bármilyen FHD videót lejátszik. Tehát a vas is elég. Akkor a böngésző a rossz? Az összes? Ugyanis ha a youtube-on megnéznék egy 1080p HD videót, a Chromium egy fekete képernyőt mutat, és csak forog a fehér pötty. A Chromiumban semmiféle kiterjesztés nincs. A Firefox képkockákat hagy ki, és emiatt ugrál a kép.
A favorit böngészőm a Vivaldi, az meg megáll és pufferel. Sokat. A 720p-t azt elviszi mindegyik akadás mentesen. De ez engem nem vigasztal. KDE Plasma 5.15.4 a desktop. A RAM nem hibás. Tesztelve.

Egy másik gépre, Lenovo ThinkCentre M53 (nem az én gépem) feltettem egy Linuxot, XFCE asztallal. Az meg állítólag csonttá fagy Youtube esetén. A kép megáll, és az utolsó mondatot ismételgeti. Itt hajlamos vagyok RAM hibára gyanakodni. De ki tudja. Az egér is leáll. Nem világít a ledje. Táp? Ezt hogy lehet ellenőrizni?

Ötletek?

Google maps - térkép mozgatás

Most vettem észre, nálam nem működik a térkép mozgatása a szokásos középső egér gombbal. Chromium-al és az Epiphany nevű alapból telepített böngészővel is próbáltam. Egy másik gépen is hasonló a helyzet. Amit még észrevettem, lehet mozgatni mikor az oldalt betölt, de amint belenagyítottál a térképbe már nem megy a mozgatás.

Update: megy de a bal gombot kell nyomva tartani. Furcsa egy újítás....