Internet: PHP, CGI, stb.

Eclipse PDT + Javascript

Üdv Mindenkinek!

Eclipse 2020-03 PHP környezetben szeretnék Javascript és jQuery szintaxis ellenőrzést és automatikus kódkiegészítés beállítani, mert az utóbbi kettőben még elég bizonytlan vagyok.

Google több megoldási lehetőséget is kidobott de egyikse működik (vagy nem tudom mit kellett volna konfigolni még rajta) ill. fel sem települ, mert hogy nem kompatibilis a mostani Eclipssel

Pl: jQueryWTP, Wild Web Developer, jsdt-jquery

PHP projektben vannak jqueryt használó .js fájlok, azokat szeretném fejleszteni.

Segítsetek, mert már nincs ötletem!

1 mp-re beugró kép

Sziasztok!

Adott egy wordpress alapon lévő weboldal.

Mióta átállítottam a php-fpm-ben lévő max,min worker processeket és a min,max spare serverst azóta az a jelenség áll fent, hogy ha a főoldalról egy posztba kattintok akkor mielőtt bejönne a poszt maga egy pixeles kép jelenik meg az egész képernyőn közte kb 1 másodpercig utána eltűnik és szépen bejön a poszt, visszaállítottam a php-fpm ben a cuccokat ahogy voltak és ugyanúgy fennáll a jelenség. Caching plugint lenyomtam/kiűrítettem cloudflaret dettó. WP upgrade/downgrade is megvolt de semmi.

Mi baja lehet, ötlet? :)

 

Köszi

[megkerülve] vue-cli-service build

Van egy vue alapú frontend projektünk. Készült hozzá egy új ikon is.

Azonban ez a "vue-cli-service build" vagy "vue-cli-service build --mode development" parancs mindig azt írja ki a végén:

Images and other types of assets omitted.

Én meg pont nem szeretném elhagyni az image (svg) beemelését. Hol van az leírva, hogy ezt hogy kell?

Ezt látom: https://forum.vuejs.org/t/test-and-dev-build-omits-css-and-images/44092… - de az itt tanácsolt --mode development nem hatott.

___

Közben látom, hogy mely könyvtárba kell másolni kézzel az általam gyártott .svg fájlt (ami nem a web/frontend-en belül van, úgyhogy emiatt nem láttam korábban), s ez megoldja a kérdést. (Az persze továbbra sem világos, hogy ez miért nem történik meg automatán, de mindegy – most elég ennyi nekem.)

[megoldva] nginx, 500

Adott két dockeres webszerverem, nginx.

Egyikről másoltam a másikat.

Az egyik megy jól - a másik is szinte jól megy, mert a megfelelő api válaszokat visszaadja, viszont 500-as státusszal teszi ezt, azaz lényegében használhatatlan. Gyakorlatilag csak a felcsatolt volume-ok közt van különbség (bosszantó módon az ntfs-es megy jól, az ext2-es meg nem).
Merre érdemes elindulni?

Szerk: a naplózás lehetetlensége volt az akadály, melyet megfelelő chmod/chown parancsokkal lehetett rendezni, lásd lentebb.

[Megoldva] Youtube + Ghostery + uBlock Origin

Sziasztok!

Firefox alatt eddig a fenti kombó teljesen rendbe tartotta a videókat, előtte-után-közben reklámokkal sosem találkoztam.

Na ennek 2-3 napja vége. Csak akkor tudok megnézni valamit, ha mid a kettőt kikapcsolom a YT oldalon.

Egyébként pedig a "Hiba történt. Próbálkozz újra később. (Lejátszásazonosító: ***** ) További információ" üzenet jelenik meg a lejátszás indítása után 5-6 mp után.

Chrome alatt ugyanez a páros muzsikál rendesen.

FF alatt cookie, cache, aktív belejelentkezések voltak törölve. Jár valaki hasonló cipőben?

Frissítés0: Így most működik

Frissítés1: Új profillal a régi felállásban is működik

Köszönöm mindenkinek az ötletelést!

docker, codeception, pg_restore

Dockerizáltan futtatok egy yii2 környezetet. Próbálom beüzemelni a codeceptiont, ami létrehoz(na) egy teszt-adatbázist, egy jól irányzott "pg_restore" dump-betöltéssel. Csakhogy a postgres adatbázisom egy másik docker entitásban van (és a codeception kontérnerében nincsenek pg_-cuccok). Hogy szokás az ilyet megoldani, hogy a codeception tudja a saját szakállára üríteni/megtölteni az adatbázist?

Erre gondolok tehát, lásd a "populator" részt: https://codeception.com/docs/modules/Db

Jelenleg kézileg duplikálok a postgres konténerből, de szeretném automatizálni: (eldobás/létrehozás után) pg_dump db1 -U usr1 | psql db1codeception -U usr2
Lehetne valahogy küldeni a postgres konténer számára valami jelzést, hogy "most kéne ezt futtatni"? Vagy postgres tárolt eljárást?

nginx server blokkon belül több access log fájl írása más formátumban

Sziasztok,

a kérdésem a következő lenne (hátha valaki már belefutott hasonlóba):
nginx-ben egy server blokkon belül szeretnék több access logot egyszerre írni más-más formátumban:

server {
...

access_log /var/log/nginx/xy.access.log main;
access_log /var/log/nginx/xy.access.log custom_format;

A fenti megoldás nyilván nem működik, van valakinek bármi ötlete, hogyan lehetne ezt megoldani?

Előre is köszi minden segítséget!

php string kezelés - megoldva

Üdv mindenkinek!

 

Szeretnék megoldani egy problémát, de nem igazán megy egyszerűen.

Switch uptime-ot szeretnék kiírni, ami alap esetben így néz ki:

"Timeticks: (2514932212) 291 days, 1:55:22.12"

 

Gondoltam rá, hogy levágom az utolsó 20 karakter előtti részt, de ez nem lesz megfelelő, mert változik a karakterlánc hossza.
Ez lett volna az ominózus megoldás: $uptime = substr($uptime, -20, strpos($uptime, ') '));

Egyszerűbbnek gondoltam aztán a  ')' előtti rész törlését, de valahogy úgy kellene kiírni az eredményt, hogy zárójel nélkül. Csak szóközre nem kereshetek, a karakterszám pedig szintén kiesik, mert a Timetick-ek növekedek.
Ez lett volna az a kódsor: $uptime = strstr($uptime, ') ');

 

Valakinek bármi jobb ötlet?

[keres] fájlfeltöltés és letöltés egyszerűen

Egy olyan megoldást keresek (lehetőleg minél egyszerűbbet), ami annyit tud, hogy az otthon (saját gépen) létrehozott fájlok interneten keresztül máshol is elérhető legyen (munkahelyen nyomtatás miatt), böngészőn keresztül.

Nincsenek extra igényeim, jelenleg Minio-val megoldott: scp-vel felmásolom a fájlokat egy VPS megfelelő könyvtárába, amit Minio-val elérek. Felhasználói azonosítás mindenféleképpen kell (elég, ha egyfelhasználós a történet), nem akarom, hogy a nyomtatandó dolgozatok idő előtt kikerüljenek :) A minio-val az egy kicsit gondom, hogy egy fájl letöltése nem annyi, hogy rákattintok és kész, hanem kijelölöm, majd a jobb felső sarokban megjelenő "Download object"-re nyomok.

Nekem a webszerver (nginx) autoindex funkciója is jó (elegendő) lenne, csak a bejelentkezett státusz (HTTP Basic Authentication) a böngésző fül bezárása után is megmarad, és nincs kilépés funkció.

Végső döntés itt.

Egyszeru kapcsolati oldalt manapsag mivel

Sziasztok!

 

 

Egy egyszeru olyan oldalt, ami tulajdonkeppen csak kapcsolati adatokat, es olyan tartalmat tartalmaz, amit az ugyfel maga toltene fel admin feluleten, manapsag mivel csinalnatok meg? Annyi a feltetel, hogy php alapon legyen. Gondolom erre mind alkalmas egy drupal, joomla, wordpress, ...cms, de melyik az, ami szerintetek a legegyszerubb ugy, hogy az elmult 6-8 evbol nincs is tapasztalatom ilyenekkel. Gondolom ez egy max 1-2 oras munka.

 

Ha van domain nev hozza, lehet ezeket ingyen hosztolni valahol, vagy mindenkeppen kell hozza valami tartalomszolgaltato / sajat szerver? Ugy ertem (ha jol emlekszem), regen a wordpress talan csinalt olyat, hogy kicsi forgalomig naluk is lehetett ingyen hostolni a wordpresses tartalmakat.

 

Koszi a valaszokat.