Nyomtatók

HP C5180 nyomtató hiba

Fórumok

HP C5180 nyomtató 0xc05d1381 hibakódot jelez, és kiírja: nyomtató rendszer hiba nem lehet nyomtatni. A neten talált reset eljárásokat kipróbáltam, de nem segített. A sok próbálkozás között egyszer 0xc05d1281-re váltott a hibakód.

Nem tud valaki segíteni?

Tonercsere után HPCP1215 - elcsúszás

Fórumok

Kedves Fórumtársak!

 

Tonert cseréltem a HP LaserJet 1215-ös nyomtatómban. Kicsit döcögve, de sikerült újra szórabírni a nyomtatót. Viszont megjelent egy olyan jelenség, hogy kb negyed oldalnyival elcsúszva halványan ismétlődik a korábban kinyomtatott kép/szöveg. Van-e valakinek típpje-tapasztalata ennek orvoslására?

 

A válaszokat előre is köszönöm.

 

(Nem gyári tonerek!)

Milyen színes nyomtatót vegyek?

Fórumok

Sziasztok!

Havi 10-20 oldalt fogok nyomtatni színesben, jellemzően scannelt dokumentumokat. Mit vennétek a helyemben?

* legyen megbízható, ne száradjon be
* működjön windows és linux alatt is
* hetente kb. 10 lapot fogok vele nyomtatni. A nyomtatási sebesség nem szempont.
Nem akarok multifunkciósat, scanner és fekete-fehér nyomtató van az irodában. Alapvetően nem tibntasugarasban gondolkodom, de nem vagyok spíler a témávban, ezért is szorulok tanácsra.

Köszi előre is!

Epson AL-M300DN nyomtatót VENNÉK (új, használt, mindegy)

Fórumok

Adott a címben szereplő modell. Kifutott, már nem elérhető.

A körülmények furcsa együttállása miatt egy konkrét speciális feladatra (Full duplex A5 nyomtatás PDF-ből, linux alól) csak ez a típus alkalmas.

Az utódja, az AL-M320DN nem tudja ugyanazt ugyanúgy. Elvileg, papíron igen, de a gyakorlatban órákig próbáltam, a nyomtató és PC beállítások 64 lehetséges kombinációjával, és nem és nem és nem. Mindig rosszul fordítja, rosszul méretezi, nem hajlandó duplex, stb. A testvére, az AL-M400DN is jó valószínűleg, de ahhoz nem találtam jó minőségű utángyártott tintát, így nem gazdaságos számomra a használata. (Évi 50-100 ezer oldalt nyomok vele.)

Ezért ha van valakinek van otthon/cégnél/irodában használt Epson AL-M300DN nyomtatója, akkor megvenném.

Minden más hétköznapi célra egyébként teljesen jó az utódja -- tehát nem veszít senki semmit, aki M300-ról M320-ra vált; kivéve, ha pont A5-re akart duplex nyomtatni.

Köszönettel.

[megvásárolva] Brother, Lexmark vagy Xerox lézernyomtatót vegyek?

Fórumok

Mono, Wifi- és duplex-képes MFP lézernyomtató vásárlásán töröm a fejemet.

A kiszemelt árkategóriában (br. 65e Ft. alatt) a következők jöhetnek szóba:
https://i.imgur.com/Plqmz3C.png

Ezek közül úgy néz ki, hogy a Lexmark felejtős, mert egyetlen helyen találtam hozzá tonert.

A következő legjobban tetsző az a Xerox, erről - mint márkáról - szeretnék véleményeket kérni. Amerikai fórumokon utánaolvasva a márkának 10-ből 9 vélemény az, hogy "ne vedd meg, sz.r, menekülj tőle", míg európai és magyar fórumokon viszont inkább szeretik a márkát. Én nem tudom hova tenni ezt az erős megosztottságot, ezért ha valakinek van első kézből hosszú távú tapasztalata a Xerox márkával, akkor szívesen fogadnám.

A Brother nyomtatókban az nem tetszik, hogy videókat nézve róla gagyinak hat az anyaghasználatuk (valaki meg tudja ezt erősíteni?) és feketék, viszont toner ellátottságban ezek lennének az abszolút befutók.

Amire még keresem a válaszokat:

  1. Mennyire számít a processzor sebessége és a memória nagysága?
  2. Mit akar jelenteni a felbontás adatoknál a "HQ1200" és a "2400 Image Quality"?
  3. Mennyire stabil a toner ellátottság? 5-8-10 év múlva is kapható lesz vajon? Vagy behoznak egy új szériát, új tonerkialakítással és fújhatom az egészet?
  4. Mi a helyzet az op.rendszer támogatottsággal (Windows) Brother és Xerox fronton? Mennyire esik meg, hogy kifutott szériához nem találni már drivert, ezért kukázni kell a nyomtatót?
  5. Mennyire használhatóak a gyári szoftverjeik (Brother, Xerox)? Hálózati scannelés megy külső program alól is vagy rá vagyok kényszerítve a gyári szoftver használatára?
  6. A wifi funkció hogyan értendő? A nyomtató csatlakozik rá a meglévő wifi hálózatra vagy a nyomtató maga szórja a wifi jelet, amire csatlakozni kell, ha nyomtatni/scannelni szeretnék? Azért kérdezem, mert láttam már ilyet is, olyat is és a desktop gépemben nincsen wifi kártya, így problémás lenne rácsatlakozni a nyomtatóra.

Azt leszögezem, hogy nem irodai használatra lesz a nyomtató, tehát kihasználva biztosan nem lesz egyik sem, így lényegtelen a havi terhelhetőségük. Szintén nem érdekel a lapköltség, inkább az lenne a fontos, hogy sokáig kitartson a toner és normális áron lehessen hozzá újat venni, ezt teljesítik a felsorolt nyomtatók. Kizárólag eredeti tonert fogok használni.

Esetleg még azon gondolkozom, hogy Amazon-ról rendelve nem férne-e bele egy Kyocera nyomtató, arról azt hallottam, hogy a lézernyomtatók csúcsa... Ez tényleg így van? (nem fér bele. :-))

Bármilyen véleményre, javaslatra, nemtetszés nyilvánításra nyitott vagyok a leírtakkal kapcsolatban!

Hibás HP Color Laserjet 2480 ingyen elvihető

Fórumok

Sziasztok,

hibás HP Color Laserjet 2480 ingyen elvihető.

Két hibája is van:

- csak sárga színnel nyomtat,

- toner cserénél elfordulnak a tonerek a helyes pozícióból, és kell egy kis bűvészkedés a helyükre forgatáshoz

Az első hiba javítására találtam videót, de nekem nincs hozzá türelmem, mert nagyon szét kell szedni hozzá.

A szkenner része jó, és van benne egy ethernet adapter is.

Budapesten a 10. kerületbe kellene érte jönni.

https://photos.app.goo.gl/knBpC8iyfTqqzUALA

Nyomtató SMB Scan nem mukodik

Fórumok

Sziasztok. Adott egy halozat upc modem es egyben router + dlink 320L NAS ---- ez volt eddig.

Ez az oskovulet most upgradelve lett egy synology nas-ra + mikrotik routerre. (A modem még nem került bridge módba köszönhetően a rendkívül jó support miatt.Pénteken kértem de nem dolgozott senki aki egy prefixet atirhatott volna, mik vannak..)

Minden beallitva minden mukodik kiveve a nasra valo Scanneles. Gondoltam SMB v1 miatt mivel a nyomtató es NAS se mai kutya, ezt hasznaltak.

Nyomtató: Canon imagerunner 2530i

Syno smb atallitva minimum verzio v1 max v3

Igy sem jó. Minden jogosultsag, eleresi ut, mindent ellenoriztem, kimasoltam regi eleresi ut alapjan is biztos ami biztos de nem mukodik.

Ha visszairom az eleresi utat a regi nasra kivalloan mukodik.. Probaltam FTP-t az sem oke.

Tehát az új mikrotikes hálóból ugyanúgy kiválóan működik a scannelés mint eddig a régi nas-al, ha átírom synora akkor nem. IP rendben,gw rendben, nyomtatás rendben. Ugyanazt mappa szerkezet is létrehoztam, mindent ugyanazzal mint a régin, mert végén már lemenő/felmenőknél jártam, de nem jó. 

Tud valaki megoldast erre? Előre is köszönöm.

Samsung ML-1660 papírt folyamatosan húzza be

Fórumok

Sziasztok,

Samsung ML-1660 nyomtatóm nyomtatáskor folyamatosan veszi fel a papírt. Olyan, mintha nem érzékelné, hogy már van betöltve papír. Az első lapot tökéletesen kinyomtatja, a másodikat pedig félig behúzza, majd hibára fut. Hol van a lapadagoló érzékelője vagy mit kell megtakarítanom, hogy működjön? A felvevő részt már kitisztítottam, de egyszerre csak egy lapot vesz fel, ezzel eddig sem volt gond. Frissítettem drivert is, Windows 10 alatt csinálja. 

 

Előre is köszi a válaszokat!

Milyen nyomtatót?

Fórumok

Sziasztok!

3 hónapja vagyok home office-ban, és most már nagyon idegesít, hogy el kell járkálnom itthonról ha nyomtatni kell jelenléti ívet, szerződést meg hasonlókat. Keresek olyan nyomtatót, ami:

* megbízható
* működjön windows és linux alatt is
* minél kevesebb helyet foglaljon
* hetente kb. 10 lapot fogok vele nyomtatni. A nyomtatási sebesség nem szempont. Nem baj ha lassú.
* hálózatos csatlakozásra nincsen szükség (se kábeles se wifi), de ha van az se gond
* nem fontos, hogy színes legyen, de ha színes az se gond.
* jó lenne ha tudna szkennelni (de ez egy kicsit ellentmond a kis méretnek)

A nyomtató ára nem annyira fontos szempont (lehet drágább is), viszont az jó lenne ha utángyártott festéket megbízható módon be tudna fogadni.

Rühellem a papírt, ahol csak tehetem elkerülöm. De ezt most már nem tudom elkerülni. Abszolút semmi tapasztalatom nincsen nyomtatók terén. Ha van itt valaki aki foglalkozik ilyesmivel és van tapasztalata, akkor a fenti kritériumok alapján ajánlhatna valamit. Próbáltam szétnézni neten, de annyira sok fajta nyomtató van, és annyira kevés a tapasztalatom, hogy segítség nélkül esélyem sincs jót választani.

Köszönöm!