Andarion, szerinted ez most hogy?

Hozzászólások

Szcientológia van emögött is. Marhaság. Látom, van az oldalon egy "Lényeg" menüpont, de ott rosszul írják le a lényeget. A lényeg, hogy vedd meg jó drágán a szcientológus Lenkei Gábor vitaminjait, és akkor jó lesz neked, egyébként meghalsz.

Mert az ő vitaminjaiban 10-100-szor több vitamint van, mint az átlagos készítményekben. De egy globális méretű összeesküvés áldozatai vagyunk mind, valójában nagyságrendekkel több vitamint kéne fogyasztani, mint az EU által kitalált napi ajánlott bevitel.

Ezt természetesen csak a Lenkei vitamin tudja neked garantálni, nyomás a boltba megvenni !!!

olvastad, hogy - többek között - azt írja (Lenkei), hogy halgass az orvosodra, és hogy egyáltalán nem lényeges, hogy kinek a termékét (v)eszed, hanem győzödj meg róla, hogy azt tartalmazza, amire szükséged van? Tehát

(a) szövegértelmezés nem sikerült
(b) olyat fikázol, amiről azt sem tudod mi az

Hogy konstruktív is legyek, a könyvei arról szólnak, hogy vajon az a vitaminmennyiség elegendő-e, amiről sok gyártó/orvos/szakvélemény azt állítja, hogy igen. Ha próbálod objektív módon elemezni ezt a dolgot, legalább arra rájöhetsz, hogy valaki hazudik.

Engem személy szerint a gyógyszermafia/-lobbi/szci része nem érdekel a dolognak.

Ha túl sok vitamint veszel be, akkor kijön belőled a nagy része. Ez hosszú távon megterheli a kiválasztószerveket, és betegséged lehet belőle.

Miért vennél be megadózisú vitaminokat, ha az anyagcsere révén úgyis távozik? A szervezet egyszerűen nem tud hasznosítani annyi vitamint. Erről vhogy sosem beszél a Lenkei.

Ezért üldözi a hatóság, mert hosszú távon egészségkárosodást okozhatnak a cuccai (már a hatóság szerint). Persze ezt ő úgy állítja be, hogy ez egy világméretű összeesküvés, lol.

Persze volt honnan ötletet merítenie, a szcientológia is a "titkok" adja oda neked, jó pénzért :)

Pedig én ezt olvastam, orvosok írnak róla több helyen is. De próbáld ki, hogy vegyél be egy nap jó sok C vitamint (500 mg mondjuk), és sokkal sárgábbat fogsz pisilni. Akkor az szerinted mitől van? Nyilván a C vitamin távozik. De akkor minek bevenni annyit?

Meg Lenki a gyógyszerek mellékhatásait is szidja, a könyvében (Cenzúrázott Egészség) hosszú statisztikákat közöl arról, hogy mennyien halnak meg a mellékhatások miatt. Ja, csak azt felejti el leírni, hogy mi lenne, ha egyáltalán nem lennének gyógyszerek? Akkor meg még többen halnának meg. Nem ezt nevezik féligazságnak?

De akkor minek bevenni annyit?

Én ennél többet eszem naponta, és nem tapasztalom az általad leírtakat, de ez semmit sem számít, akár hazudhatok is.

Akkor meg még többen halnának meg. Nem ezt nevezik féligazságnak?

Ezt annak nevezik, de nem hallgatja el. Direkt kihangsúlyozza, nem arról van szó, hogy ne szedd be a gyógyszert. Azt állítja, hogy a megközelítés rossz, hogy a betegséget próbáljuk gyógyítani, nem az egészséget megtartani. Azt állítja, hogy az egészségügy nem azzal foglalkozik, hogy vajon mit tehetnénk, hogy ne legyünk betegek, meg hogy miért leszünk egyáltalán azok, hanem a már kialakult helyzetre koncentrál, és azon próbál így-úgy javítani. Azt is leírja, hogy nem egy jó megoldás mesterséges úton pótolni a táplálkozási hiányosságokat (feltéve, hogy valóban vannak ilyenek), de még mindig jobb, mint egyáltalán nem pótolni. Gondolom ebben egyetértünk.

Félreértés ne essék, én nem védeni akarom, az igazságot akarom tudni. Ha Lenkei téved, akkor azt. Nyilván van, amiben téved, pl a gyógyszerlobbival kapcsolatban, ami valószínűleg létezik, de "csak" olyan formában/nagyságrendben, mint a többi iparban.

Igen, ez a tipikus szcientológus stratégia, azaz:

1) Keressünk egy égető problémát, vázoljuk fel, hogy miért fontos ez a probléma.

2) Keressük meg az okait.

3) Adjunk rá egy fals megoldást, de olyat, amivel jó sok pénzt lehet keresni.

Szóval a szcientológiának mindig igaza van az 1)-2) pontokban, tényleg valós problémákról beszélnek, csak a 3) pont a gáz, amikor előjönnek a saját megoldásaikkal.

Tényleg az egészségmegőrzésre kéne inkább fókuszálni, de ahhoz nem kell megadózisú vitamin.

Ezt pl. "picivel" hitelesebb forrásnak tartom: http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/
Sok és rendszeresen mozgás, helyen táplálkozás, dohányzásról leszokás, és táplálékkiegészítő mértékkel (semmiképpen sem megadózisban).

nem minden vitamin viselkedik ugyanugy. a C vitaminbol (leven vizben oldodo) siman tavozik a felesleg, kiveve az elmebeteg modon nagy adagokat: "Sokan szednek viszont úgynevezett "megadózisú" C-vitamint, mondván ettől nem lehet semmi bajuk. Megfigyeléseken alapulva kijelenthető, hogy a tartósan napi 1000 mg feletti C-vitamin bevitel káros lehet. A leggyakoribb tünet ilyenkor a vesekő, de a szövetekben is lerakódhat a C-vitamin kis kristályok formájában."

vannak azonban olyanok, amik bent maradnak a szervezetben, nagyon komoly problemakat okozva

"Az A-vitamin túladagolása ritka, főleg vitaminkészítmények nem előírásszerű szedésénél lép fel. Az ilyenkor jelentkező tünetek: fejfájás, bőrhámlás, a csontok elváltozása, vesebántalmak, ízületi fájdalmak.

D-vitamin túladagolásnál általános mérgezési tünetek jelentkezhetnek: gyenge étvágy, hányinger, hányás, fokozott vizeletkiválasztás, gyengeség, idegesség, szomjúság, fejfájás, alkalmanként depresszió. Bőrviszketés is jelentkezhet, a vesék működése károsodhat, vesekő képződhet, a lágy szövetek elmeszesedhetnek.

K-vitamin: Nagy dózisban mérgező lehet."
-
Slackware current / OSX Snow Leopard

ajjaj, a stilus alapjan nagyon gyanus, hogy sikerult egy $zcit talalni az oldalon :)

1) "nem lényeges, hogy kinek a termékét (v)eszed, hanem győzödj meg róla, hogy azt tartalmazza, amire szükséged van" - es persze a fentiekbol tudjuk, hogy CSAK a Lenkei-fele csodavitaminban van annyi vitamin, amennyi ofelsege szerint kell. magyarul csak az o cuccat veheted meg, ha az o tanacsat koveted :)

2) a konyvei embertelenul demagog, baromi felrevezeto feligazsagokkal es szintiszta baromsagokkal vannak tele. a megadozisu vitamin bizonyitottan karos, pont. a legnagyobb visszhangja akkor volt, mikor az a szerencsetlen tomkruz teletomte a feleseget tobb tonna B-vitaminnal a $zci altal eloirt kinzasi eljaras (brutalis mennyisegu vitaminok, napi sok ora(!!) szauna, emellett eros fizikai megterheles) reszekent, es par lesifotos lekapta hogy milyen irtozatosan nez ki szerencsetlen

-
Slackware current / OSX Snow Leopard

Registrant:
Papp Gergely
Hunyadi János út 3.
Budapest 1011
Hungary

Administrative Contact:
EVOLUTIONET KFT.
Tamas Esch
Szechenyi utca 75.
Magocs 7342
Hungary
info@virtualizacio.com
+36 709405639

Technical Contact:
EVOLUTIONET KFT.
Tamas Esch
Szechenyi utca 75.
Magocs 7342
Hungary
info@virtualizacio.com
+36 709405639

Record expires on 2012/01/12 UTC
Record created on 2009/01/12 UTC

Domain servers in listed order:
ns1.dynadot.com
ns2.dynadot.com

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

"For example, in the United States, overdose exposure to all formulations of "vitamins" was reported by 62,562 individuals in 2004 (nearly 80% of these exposures were in children under the age of 6), leading to 53 "major" life-threatening outcomes and 2 deaths;.[4] This may be compared to the 19,250 people who died of unintentional poisoning of all kinds in the U.S. in the same year (2004).[5]"

Kérdés?
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

De szép is, amikor keveri az angol drug szót a magyar drog szóval. Ráadásul az FDA már réges-régen ott van a táplálékkiegészítők engedélyezésében, ha jól tudom... No mindegy, egy baromsággal több, vagy kevesebb a neten már nem számít...

Most akkor nem arról szól az egész, hogy a génmanipuláció segítségével kivonják a vitaminokat a zöldségekből, gyümölcsökből, hanem arról, hogy a táplálékkiegészítőkkel eltávolítják a meglévőket? Ja, és hogy erre van egy kódex, amit a világ irányítói írtak, hogy legyen egy halom beteg ember, akiknek eladják a gyógyszereket, de azok miből veszik meg ha nem bírnak dolgozni?! És ha meghalnak, akkor mit kezdenek a milliárdjaikkal a főgonoszok?
Vagy például Magyarországon megint a párttagok kapnak majd a titkos vitaminkészletből? De honnan szerez mondjuk ez a Lenkei vitaminokat ha csak a központi hatalomnak vannak olyanok?
Bazzeg, ez kemény! :D