Új veszélytelen grafikus témák az Ubuntu következő verziójához

http://ubuntumanual.org/posts/244/ubuntu-artwork-team-starts-delivering…

Mármint hogy nem veszélyeztet továbbra sem más oprendszereket.
szerk.: Ezek még csak beküldött anyagok, lehet hogy egyik sem kerül bele a végleges verzióba.

További művek:
https://wiki.ubuntu.com/Artwork/Incoming/Karmic/

Ami viszont már elérhető és talán esztétikus is: http://www.bisigi-project.org/?page_id=6

Hozzászólások

Hat igen, ha valami nem megy, akkor nem megy. :)

Ezek valoban nem annyira rosszak, viszont en komolyan megkuzdottem az ubuntu kinezetevel. Akarhogy furtam/faragtam, csak-csak bantotta a szememet. A vegen egy ilyen kinezett mellett maradtam, ami mar nem olyan veszes. Kicsit old school feelinges, de jobban bejon, mint a nagyon tetszeni akaro csilli-villi tukrozodo kinezet (pl. KDE-hez hasonlo dolgok), ami mogott az ember erzi, hogy valahogy nincs professzionalis, jol megtervezett designer koncepcio (mint mondjuk egy Mac OS X-nel). Termeszetesen szvsz.

(Ahogy nezem, a flickr sajnos atallitotta a kepek felbontasat. Nem vagyok valami nagy feltolto, ma regisztraltam sebteben, es csak kattintgattam, de azert a lenyeg remelem latszik.)

A desktopom mostani beállítása az orange-ra hasonlít leginkább. Az én filozófiám az, hogy ha a gép előtt ülök, akkor a desktop témából legtöbbször az ablakok fejlécét látom, mert a többi részt eltakarják az ablakok. Ha meg nem ülök a gép előtt, akkor ki nem sz@rja le, hogy mi látszik.
Régebben screenshotok alapján felraktam olyan témákat, amik nagyon tetszettek, de amikor használtam a gépet, szinte semmit sem láttam belőlük, ezért aztán mostanában már nem sokat foglalkozok ezzel.
Az már más kérdés, hogy az ilyen screenshotok PR szempontból nem túl jók.

Csak azt nem értem, hogy van számos engine (legjobb szerintem az aurora), azokra számos tényleg jól kinéző téma. Miért erőltetik mégis a randábbnál randább témákat. Csak meg kellene szavaztatni az embereket a gnome-look.org-ról, vagy megnézni, hogy a populárisabbak közül tényleg melyik az, amelyik egy kicsit is szép.

Compiz + Emerald Theme Manager kombót használok Ubuntun, a gnome-look.org -on van rengeteg szép téma. Így engem annyira nem érdekel, hogy mit pakolnak rá a CD -re és mi a default. :)

Egyre jobban tetszik a KDE4 és a sculpture style.

--
"I tried to get into business school, but on the qualifying exams, I passed the ethics test."