Régi böngészőt támogat a Microsoft

Maga a Microsoft sem javasolja már a 2001-ben született Internet Explorer 6 használatát, mégis támogatni fogja 2014-ig. A végső időpont kitolása elsősorban az IE6-ra épülő szolgáltatásokat használó cégek támogatása miatt vált szükségessé.

Forrás: origo,index, ők meg BBC-t és cnet-et olvasnak.

Hozzászólások

szerintem muszáj támogatniuk, mert az XP szerves része. az XP-hez is 2014-ig van támogatás
--
Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

Az IE7-et és 8-at csak választható frissítésként kínálja fel, valamint közzétettek egy IE7 telepítést blokkoló (http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=4516A6F7-5D44-…) programot, hogy egyáltalán ne akarjon föltepeülni az IE7, ha a rendszergazda nem akarja.

Léteznek hulladék szoftverek (no comment) hulladék gyártóktól (double no comment) amik képesek böngésző keretben futni, de csak és kizárólag IE6-ban indulnak el. És léteznek cégek, (triple no comment) akik ezeket a szoftvereket fel is használják...

Tapasztalat szerint amit nyer vele az több év szívás, a konkrét előny meg több millás veszteség. De ha egyszer elindul az ember egy úton, akkor így járt...

Hmm.. ilyesmire nem jo az "IEs4Linux"? Marmint.. nem lehet ketto bongeszot tartani? Csinalni egy ikont a programnak, a masik meg normalis bongeszot inditana? Amugy tenyleg rohelyes az ilyesmi. (Nekem ez az egesz bongeszos dolgot mar IJJI kiakasztja mikor anno egyik ismeros hivott jatszani, nagynehezen felraktam XP-t, aztan minden alkalommal IE kellett egy jatek inditasahoz. Kivancsi lettem volna ezt Win7-en IE nelkul hogy oldja meg az ember.. :))

az IEs4Linuxszal volt némi problémám. Csak annyi, hogy köszönőviszonyban se volt a képe az Internet Explorer által adottal.
Két böngészőt meg tartson a webmester, mert egyébként nem vagyok meggyőződve róla, hogy vállalati környezetben akkora hozzáadott értéket képviselne: információkeresésre még megfelel, biztonságra pedig jobb helyeken szvsz adnak annyira, hogy ne nagyon számítson egy-egy IE6 exploit. Ahol nem, ott már úgyis mindegy.

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

Double facepalm

Releváns kérdés: ha a Microsoftnál tudták, hogy vannak cégek amelyek az egész infrastruktúrájukat az Internet Explorer 6-ra építették, akkor nem lett volna lehetséges, hogy az Internet Explorer 8-at kompatibilissé tegyék az előző verziókkal.

A 6-os Explorer legyőzhetetlen, túl sokáig hagyták tenyészni (legalább 5 évig), most már nem hagyja magát, ez persze a szintén idegesítően elavult Pentium 4, Geforce 3 korabeli Windows XP miatt is van.

"idegesítően elavult Pentium 4"

LoL. Bár a hw fejlődése nem állt meg talán moore törvény is él még, de valóban bőven elég sok mindenre egy ilyen gép. Napokban kellett megvizsgálnom, hogy az egyik DTP-s kolléga gépei mennyire felelnek meg a kornak és a szükségletnek, meg kell valljam a 3 éves gépeket semmi értelme nem lenne lecserélni, mert max a HDD-re kell várnia a kollégának, így a gépek kaptak egy takarítást és a kolléga egy nagyobb monitort.

"Releváns kérdés: ha a Microsoftnál tudták, hogy vannak cégek amelyek az egész infrastruktúrájukat az Internet Explorer 6-ra építették, akkor nem lett volna lehetséges, hogy az Internet Explorer 8-at kompatibilissé tegyék az előző verziókkal."

http://blogs.msdn.com/ie/archive/2008/08/27/introducing-compatibility-v…

Ismerem az IE7 kompatibilitási módot az IE8-ban, sok webhelyen alkalmazzák (beágyazható kód ami a böngészőt kompatibilitási módba lépteti), persze arra hogy az IE6 miatt széthackelt oldalak ne teljesen essenek szét IE8 alatt (csak részben :-)). Zseniális!

Én persze nem erre gondoltam, hanem az "előző verziókra", többesszámban, tehát legalább a 6.0-ra is, vagyis arra, hogy ezek a remek céges alkalmazások fussanak IE8-al is, valahogy.