Apa kezdődik...

Hozzászólások

Ejha, csontig.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerkesztve: 2021. 05. 10., h – 14:22

Természetvédelemmel foglalkozó szakembernek még jó is lenne, mert látszik, hogy őszintén foglalkoztatja a téma. Azonban köztársasági elnöknek hihetetlenül pocsék volt, mivel sosem - egy árva másodpercre se - tette háttérbe, hogy ő mely párthoz is tartozik, ha egy necces törvényt kellett aláírnia. Még akkor sem, ha a vak is látta, hogy alkotmányellenes az adott törvénymódosítás. Ezért teljesen kiérdemelten azzal a gúnynévvel fog bevonulni a magyar történelembe, ami tökéletesen kifejezi a köztársasági elnökként végzett munkájának minőségét: bajszos szar.

Nem tetszik, hogy az ex-fideszes közt.elnök jobbra húz? Tetszettek volna a erre akkor gondolni, amikor a magukét rakták a székbe. Ez a mindenki elnöke Árpibácsival mindörökre lehetetlenné vált. (Tudod, a nektek is megírattatott, hogy ne tedd a másikkal, amit nem szeretnél, hogy veled tegyenek, mert vissszakapod kamatostul. Most van a visszakapás ideje.)

Csaba

Kik is nem vettek figyelembe 90-ben, hogy a nepszavazas tobbsegben, de ervenyesseget meg nem uto jelenleti mennyisegben megszavaztak, hogy mi direktben szeretnenk koztarsasagi elnokot valasztani? ;) Ott milyen jo lett volna, hogy "politikailag ervenyes".

Egyebkent igazad van.

Az SZDSZ, Kisgazdák, a szocdemek és a Fidesz, mivel nem akarták, hogy a kommunista Pozsgayt megválasszák véletlenül. A második nekifutást Király Zoltán indította, amit közben pedig az MSZP kapott fel, szóval amögé meg hasonló okokból nem állt be senki. Most hogy az SZDSZ által választott Göncz Árpi bácsival mennyivel járt a nép jobban, azt döntse el mindenki maga. Mindenesetre az egész szépen kicsúcsosodott a 94-es 2/3-os MSZP-SZDSZ frigyben :)

Magyarán ők annyira magukénak akarták a közt. elnöki posztot, hogy ezzel eleve halálra ítélték azt, hogy az a poszt a kormány ellensúlya és ne egy aláírógép legyen. Már akkor eldőlt a közt. elnök súlya.

Mindezt a saját politikai tőkéjük miatt. Szomorú dolog, hogy már akkor sem a nép érdekét nézték a nagy demokraták.

Azért van különbség egy Sólyom és egy Áder között.

De még egy Schmitt és egy Áder között is :) (igaz, hogy mindkettő mindent aláírt, amit elétettek, de Áder legalább nem segghülye, és tud írni meg olvasni)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Mintha lett volna közben egy Mádl, meg egy Sólyom. Tudom, ők is biztos baloldali elhajlók. Ez a jelzőzés meg pont az, amit írtam másik blog alá is, nem kéne egyik oldalon sem...

Mondjuk nekem Sólyom volt a kedvencem, egyrészt mert a többieknél hangosabb volt valamint igazán egyik oldal se kedvelte, vagyis tudott valamit :)

"Nem tetszik, hogy az ex-fideszes közt.elnök jobbra húz?"

Azért szerintem amit Áder csinál az több mint jobbra húzás, tudomásom szerint soha egyetlen aláirásnál sem hezitált, mindig mindenben egyetértett a kormánnyal, ami már statisztikailag sem állja meg a helyét. Húzzon jobbra, de most akkor vagy tényleg mindent tökéletesen csinál a kormány és a nép túlnyomó részét képviselve jár el, vagy Áder nem mer soha felszólalni semmi ellen.

 

Vajon mikor lesz már annak vége hogy az előző kormányokra, Gyurcsányra, Balatonőszödre, bármire hivatkozunk? 11 (!) éve erős felhatalmazással irányitja a fidesz az országot. Szerintem az idő most már invalidálta ezeket az érveket vagy mondásokat. Amit akartak, megváltoztattak már.

Szóval kérdezlek, a múltra hivatkozva, hány évig kell még eltűrni hogy a köztársasági elnök automata módszerrel alár mindent?

Néha azért előfordul, hogy Áder visszaküldi a törvényt az OGY-nek, vagy éppen elküldi felülvizsgálatra az AB-nek. :)

Szívesen néznék statisztikákat a különböző elnökök visszaküldési arányáról, éppenséggel lehet, hogy Áder aránylag kevesebbet küld vissza a többinél, de azt már túl nagy effort lenne összerakni.

Vajon mikor lesz már annak vége hogy az előző kormányokra, Gyurcsányra, Balatonőszödre, bármire hivatkozunk? 11 (!) éve erős felhatalmazással irányitja a fidesz az országot. Szerintem az idő most már invalidálta ezeket az érveket vagy mondásokat. Amit akartak, megváltoztattak már.

Szóval kérdezlek, a múltra hivatkozva, hány évig kell még eltűrni hogy a köztársasági elnök automata módszerrel alár mindent?

48 évvel kiegyeznék, ugyanis 90-ben nem volt elitváltás. Ebből letelt mondjuk 11, szóval még 37 évig kell a "mieinknek" sanyargatni az úgynevezett "baloldalt", mielőtt kvittek lehetünk.

Csaba

Nem volt mindenki komcsi aki akkor élt, de ezt te is tudod. Az elit akik a közintézményeket, az egyetemeket, az akadémiát, az állami/szövetkezei vállalatokat, meg a médiát irányították. Na, ők alaposan le voltak káderezve, ők akiket nem távolítottak el, róluk szólt a mese akkor is, ma is. Ezzel szemben a politikai szcéna már akkor is csak színpad volt, lásd a '85-ös választáson már nem párttagokat is engedtek bejutni a parlamentbe (a 32 "spontán jelölt"). Nem a politikusok számítottak akkor sem, hanem a mögöttük álló érdekcsoport. Ahogy ma is.

Csaba

Szerkesztve: 2021. 05. 10., h – 15:23

-

Na, ennek is szakadt volna bele a feje az anyjába! 

Szerkesztve: 2021. 05. 10., h – 16:53

Nem most kezdődött.. már minden az "oltakozásról", az "így oltakoztam kínaival / orosszal" propagandaüzenetről szól arrafelé..
Ja.. és bajszos szar marad már bizony örökre.. lehet mosdatni persze, fehéredik is, csak a szag ne lenne..

Király arc, a csürhe tagja, ne szóljatok be! :)

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Meglepő?

Függetlenül attól, hogy merre hajlok, egyre kevesebb ilyen szart olvasok. A telexbe már nem is kezdtem bele. 24,444,napi,hvg,index,origo, 888. Így lenne némi egyensúly, DE:

Mind a saját igazságukat tolják. Ami szinte soha nem egyezik az enyémmel. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Mi a téma szeretnék hozzászólni?!

Oltásellenes baloldal.

Eredetileg annyi, hogy kezdik az Index látványosabb átpozícionálását egy teljesen egyoldalú cikkel (tudom sokak szerint eddig is egyoldalú volt, de most látványosan másik oldalú cikk jelent meg), csak sokakban feltörtek a régi és új sérelmek.