[ Megoldva ] Windows 7 Felhasználói profil szolgáltatás nem tudott bejelentkezni

Egy barátom Windows 7 gépe a mai napon a következő hibaüzenettel tagadja meg a bejelentkezést:

Felhasználói profil szolgáltatás nem tudott bejelentkezni

A felhasználói profilt nem sikerült betölteni.

Többször is megpróbálta újraindítani, semmi változás.

A hibás jelszót érzékeli, csak belépni nem engedi. Egyetlen felhasználója van, és az nem a Rendszergazda, bár talán a rendszergazda csoportban van.

Csökkentett módba nem tud belépni az F8-cal bootoláskor.

Rendszergazdaként nem tud bejelentkezni. Ezt hogyan lehetne megtenni widnows 7 alatt?

Sajnos egyáltalán nem értek a windows-hoz, de mégis én vagyok a leginkább hozzáértő a környezetében, így minden tanácsnak, ötletnek örülnék.

Végszükség esetén, ha fizikailag találkozom a géppel, egy linuxról be fogok bootolni, de ez - remélem - csak B terv. Van valami olyan ötletetek, amivel életre lehetne kelteni a widnows-t, ki lehetne deríteni, mi a baj?

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 12. 28., h – 13:28

Korrupt az érintett fiók, próbálj Windows 7 médiáról bootolni, majd ebben a sorrendben haladva valamelyik biztosan megoldást nyújt:

ChkDsk > System Restore > Új felhasználó hozzáadása 

Windows akkor lép be temporarily profile-al, ha az érintett profile korrupt. 

Itt az a gond, hogy az átmeneti profile-t sem tudja betöteni - ez a default profile-ból képződik, ezért elképzelhető, hogy hiába add hozzá új felhasználót a telepítő CD-ről bootolva, az sem fog működni.

Köszönöm az ötleteket! A kezembe került a gép, és én be tudtam lépni csökkentett módba. Ott be lehetett lépni a felhasználóval. Lemezellenőrzés mindent rendben talált. De utána sem lehetett normál módba belépni.

Ezért a legkisebb ellenállás irányába haladva, egy rendszervisszaállítással próbálkoztam, ami megoldotta a problémát. (Bár így már nem derül ki annak az oka.)

Létrehoztunk még egy felhasználót hasonló esetekre, de azóta minden rendben megy.