Plex vs. Jellyfin

Fórumok

https://jellyfin.org/ annyira már nem is új versenyző. A rajongói szerint jobb mint a Plex illetve más alternatívák. 
Valóban ennyire jó? 

Hozzászólások

Annyira tényleg nem új. Az EMBY ingyenes alternatívája, ha jól tudom néhány fejlesztő kivállt, mert nem tetszett nekik a prémium feature lista keszekuszasága, stb.

A jellyfin, önmagában egy kiváló médiaszerver, webes lejátszóval, tud hardveres transzkódolást, letöltheted a filmeket, filmek kategorizálását, és a filmekről leírást is tud készíteni. Ingyenes, ha jó önkéntesen támogatod őket.

Hátránya, hogy nem minden tévére van lejátszójuk.

Tényleg jobb, mint az Emby, amelyiknél egy-egy tévécsaládnál az első 1 percet játsza le...

van ingyenes transzkódolás, ellenben a nemdrága, 100 eurós plex pass-sal.

 

Egíébként én Synaology DS videót használok, ami pont ugyanazt tudja, mint a plex, ingyen ( hátránya, hogy gyenge a tévétámogatottsága, androidot és samsungot támogat.)

Szerkesztve: 2020. 11. 17., k - 11:01

Kb. egy éve használom egy külföldi VPS-re telepítve, ~5 userrel, bár szerintem ritka esemény ha többen nézzük egyszerre. Stabil, a webes felület is tök jó. A scraper funkció is jól működik, ritka ha valamit nem vagy nem jól ismer fel, de ezt könnyen lehet korrigálni pl. egy IMDb azonosító manuális megadásával. Az Android kliens elég butácska, de az alapfunkciót ellátja és ingyen van. Az Android TV kliens úgyszintén. Személy szerint én csak a webes kliensét használom laptopon, otthon buta TV + Raspberry Pi / LibreELEC kombó van, ezért a VPS-re felpattintottam egy nginx-et is, ami az összes filmet/sorozatot szervírozza egy HTTP basic auth-tal megfejelve, amit simán felcsatoltam a pitén futó Kodiba; ilyenkor amúgy sem kell a transcode. Így a "hol tartok" státuszok persze nincsenek összhangban a Jellyfin és az otthoni Kodi között, de nekem nem is fontos.