Youtube frontend OpenBSD-re is

Sikerült lebuildelnem és futtatnom a YTFE-t OpenBSD-n is.

Minden működik, kivéve azt, hogy ha nem az external tool-t (wget, fetch, curl, vagy az OpenBSD ftp-je, ami http/https-t is tud) használjuk, akkor ha bármilyen tecső URL-t kinyitok, akkor egy darab ?LOAD ERROR 'ESocketError: Host name resolution for "www.youtube.com" failed.' üzenet díszeleg a logban. A interneten mindösszesen egyetlen releváns topicot találtam, ahol megoldás helyett kikerülték a problémát a libcurl-lel; hát kerülő megoldásom már nekem is van az external downloader "személyében", szóval ezzel nem vagyok előrébb (meg ez ugyanúgy külső függőség).
Ezt még megpróbálom kideríteni, hogy miért csinálja, mielőtt kiadom OpenBSD-re is, bár nem tudom, hogy hányan használnak itt OpenBSD-t desktop célra és azokból hány embert fog érdekelni ez az izé. Max. ha nem jövök rá, akkor az amúgy is esedékes "troubleshooting" részében a manualnak le lesz írva, hogy OpenBSD alatt csak external toolal megy...

Ja, az OpenBSD repositoryban lévő youtube-dl-t el lehet felejteni, mert több hónapos, a kugli meg előszeretettel cserélgeti az interface-t, hátha ki tud szúrni a youtube-dl fejlesztőivel. Tehát:

ftp http://youtube-dl.org/latest/youtube-dl
chmod +x youtube-dl
mv youtube-dl /usr/local/bin/
pkg_add python
ln -s /usr/local/bin/python3 /usr/local/bin/python

Ez utóbbi sor azért kell, mert különben a youtube-dl elszáll 'env: python: No such file or directory' hibával. (Nem tudom, hogy miért nem kerül oda alapból a symlink, ill., hogy mi erre az "official" megoldás, de ez is működött.)

Aztán itt van a buildscriptem, ami automatice felhúzza a komplett Lazarust OpenBSD alá (http://oscomp.hu/depot/install_lazarus_openbsd.sh), bár nem hiszem, hogy volna, aki ezzel szórakozna üres perceiben. De akkor már itt van a buildscript Solaris (http://oscomp.hu/depot/install_lazarus_solaris.sh) és FreeBSD (http://oscomp.hu/depot/install_lazarus_freebsd.sh) alá is.

Hozzászólások